Natržený vnitřní pysk po porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27265
21.1.20 20:37
@Anonymní píše:
Zdravim, oživuji diskuzi - mam dnes po konizaci děložního čípku a při propouštění mi bylo sděleno, že došlo k natržení a mám na malých stydkých pyskách stehy (nevím zda rikala 3, nebo 6). Každopádně jsem s tim vubec nepocitala, dost mě zaskočilo, že mě šili… Tak jsem se ani nezeptala, jestli to vyžaduje nějakou péči? Bylo mi jen řečeno že do týdne samy vypadnou, tak abych se nedivila, co to je. Nemám ani děti, nikdy jsem šitá nebyla, natož tam, tak jsem ještě neměla ani odvahu se podivat jak to tam vypadá. 8o

Teď se nedívej, bude to stejně opuchlé, tudíž na pohled horší. Kup si dubovou kúru a dělaj oplachy nebo sedací koupele. Pomáhá s hojením a hodně větrej. Neboj, :hug: bude to dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.20 20:39
@Anonymní píše:
Zdravim, oživuji diskuzi - mam dnes po konizaci děložního čípku a při propouštění mi bylo sděleno, že došlo k natržení a mám na malých stydkých pyskách stehy (nevím zda rikala 3, nebo 6). Každopádně jsem s tim vubec nepocitala, dost mě zaskočilo, že mě šili… Tak jsem se ani nezeptala, jestli to vyžaduje nějakou péči? Bylo mi jen řečeno že do týdne samy vypadnou, tak abych se nedivila, co to je. Nemám ani děti, nikdy jsem šitá nebyla, natož tam, tak jsem ještě neměla ani odvahu se podivat jak to tam vypadá. 8o

Mozna to bude ted natekly, tak se nedes. Hoji se to rychle, myslim, ze zadna extra pece neni potreba, krom zvysene hygieny.. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.1.20 09:06

Diky. Me prave vubec nerekli, ze bych na to mela neco pouzit, jen ze se mam sprchovat po curani. A nepali ta dubova kura? Ja se prave bojim podivat, tak vubec nevim, kde to je 😄 a abych to dobre omyla tak si to musim roztahnout a to se bojim - nemuzu tak nejak ty stehy poškodit? Musim davat treba pozor na nejake pohyby? Snazim se byt opatrná protoze to obcas boli, tak si musim fakt opatrne sedat. :D Je to hruuuza, ale tak dobra priprava na porod, tam se uz se stehama tak nejak pocita. Tady me překvapili :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.20 19:33

Oživuji diskusi… Jsem 9 dní od porodu, při kterém šla dcera rukou napřed a potrhala mě, a dneska jsem se poprvé podívala zrcátkem dolů a na jednom málem, stydkém pysku mám špatně šito, dva stehy vypadly už před 3 dny (nevím kdy mají přesně začít vydávat) a pysk je jakoby oddělený v místě pod klitorisem :oops: Ničemu to asi vadit nebude, ale esteticky je to dost hrozné.. Okraje oddělení jsou na obou stranách zahojené, takže předpokládám, že už to asi takto zůstane? :think: Máte někdo zkušenost? Řeší se to nějak, nebo se to prostě nechává být? :think:

• Citovat
  • Upravit
72725
12.7.20 19:38
@Anonymní píše:
Oživuji diskusi… Jsem 9 dní od porodu, při kterém šla dcera rukou napřed a potrhala mě, a dneska jsem se poprvé podívala zrcátkem dolů a na jednom málem, stydkém pysku mám špatně šito, dva stehy vypadly už před 3 dny (nevím kdy mají přesně začít vydávat) a pysk je jakoby oddělený v místě pod klitorisem :oops: Ničemu to asi vadit nebude, ale esteticky je to dost hrozné.. Okraje oddělení jsou na obou stranách zahojené, takže předpokládám, že už to asi takto zůstane? :think: Máte někdo zkušenost? Řeší se to nějak, nebo se to prostě nechává být? :think:

Nesledovala bych se tak brzy.. Po druhém porodu mi stehy vypadly po 5 dnech, jizva se rozjela, pohled do zrcátka a málem mě vezli.. Ale kupodivu se vše časem samo zatáhlo a vrátilo do původní podoby.. Můžeš jít teoreticky na presiti… Já nešla a po max půl roce naprosto v klidu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
12.7.20 19:45

Já neporadím…ale jsi dobrá, že jsi se tam po devíti dnech koukla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.20 19:58

Počkej na kontrolu po šestinedělí a netrap se. Mi se rozjelo šití pár dní po propuštění z porodnice a do toho se mi tam rozjel zánět. To co jsem viděla v zrcátku mě rozbrečelo a po kompletní zahojení vše ok. Jela jsem zpět do porodnice, že mi to znovu zašijí a oni mi střihly ten jediný steh co zůstal a řekli mi, že kdyby mě šili znovu tak se to pravděpodobně rozjede zase. Měla jsem oplachovat betadinou a samo se to zahojilo krásně. Petra

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.20 21:55

Hráz mám myslím sešitou dobře, jen na tom stydkém pysku to je prostě oddělené, tam se to určitě samo nezatáhne, protože okraje jsou vážně zacelené, takže se to k sobě nespojí :think:.. Jako problémy to asi dělat nebude a jde vážně jen o tu estetiku, ale manžel to tam dole nezkoumá a milence nemám, takže je to asi jedno, že jeden pysk bude,, kam jdeš" a druhej,,pro vodu" :roll: :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.9.24 13:35
@Anonymní píše: Více

Ahoj, muzu se zeptat, zda se rana potom zacelila? Mam uplne to samé ted po porodu, natrzeny pysk pod klitorisem, steh skoro vypadl a pysk je uplne roztrzeny, rozsklebeny. Případně jak jsi to pak řešila?

• Citovat
  • Upravit
4899
30.9.24 08:21
@Anonymní píše: Více

Příspěvek jsem psala já, ani nevím proč anonymně, ale to je jedno… Nechala jsem to být.. Na funkci to nijak nemá vliv, akorát to prostě nevypadá jako dřív a zůstalo to oddělené :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí