Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak mužeš koupit pecky, ty si fakt nestrhne a drží dobře..Jinak mi měli pecky doted a ted jsme vyměnili za přední zapínání..( naušnice se mužou i zamknout, pak už se neotevřou a děti je nestratí ), ale pak už nejdou ani sundat.
Máme nastřelené mezi 3-4 měsícem mezi očkováním, po měsíci výměna za zlaté s dětským zapínáním vpředu (brizura). Nyní je malé 7 měsíců a v pohodě, je to živé šídlo, ale na náušnice nesahá. Teď jsme se odhodlali a nastřelili i starší (za chvíli jí budou 3 roky), tak snad to bude taky v pohodě.
Dávali jsme malé naušnice ve 4 měsících a má se zapínáním vpředu. Rozeply se jí za celou dobu jednou a to ji nejspíš brácha praštil míčem. Teď je má na zámeček a už by se rozepnout neměly.
U pecek bych měla strach, že jí budou tlačit ty konce.
HOdne premyslim, ze se na to vykaslu a nastreli se ji az si sama uvedomi a rekne, ze je chce.
@smurfka píše:
Tak mužeš koupit pecky, ty si fakt nestrhne a drží dobře..Jinak mi měli pecky doted a ted jsme vyměnili za přední zapínání..( naušnice se mužou i zamknout, pak už se neotevřou a děti je nestratí ), ale pak už nejdou ani sundat.
No nevim zda dobre chapu, ty pecky…to jsou jako pecicky ve predu…ale jake maji zapinani, sroubovaci??
@Kamikadze píše:
No nevim zda dobre chapu, ty pecky…to jsou jako pecicky ve predu…ale jake maji zapinani, sroubovaci??
sroubovací ne..normálně nasazovací zapínání..na ten jakobý drátek v uchu se z druhé strany zapínání nasadí až k uchu..nevím jak to říct..takové zapínání bývá i u normálních bižu náušnic pro dospělé třeba
@smurfka píše:
sroubovací ne..normálně nasazovací zapínání..na ten jakobý drátek v uchu se z druhé strany zapínání nasadí až k uchu..nevím jak to říct..takové zapínání bývá i u normálních bižu náušnic pro dospělé třeba
Rozumim, nasla jsem si to:-)
@Lambisko píše:
@Kamikadze dcera ma motylky, pecky… A muzu rict, ze se s nima vecne vztekam. Kdyz tam bylo originalni zapinani, vecne si to vyrvala, dali jsme to na reklamaci, aby to opravili a sli hur sundat. Opravili a stejne je ztracela. Manzel pak dostal gumove zarazky od jedne pani v klenotnictvi a ty drzi mnohem lip, ale taky si to serve, jen ne tak casto. Takze z moji zkusenosti uz nikdy vic. A to to nebyly zadne levne smejdy
Jojo, staci az bude starsi:-) Aspon si sama rekne a vybere:-)
My jsme dostaly dvoje. Sama jsem zvedava jak to budu vymenovat, aby jedna babicka nebyla zklamana, ze ty od ni nenosi. To bude vzdycky zapas asi.
Teď nebo potom, to je fuk, každopádně bych nechala nastřelit. My měly píchané a už nikdy víc, i když je má píchnuté hezky.
Proto já „spěchala“ na naušnice u první. Říkala jsme si, čím dřív, tím spíš si jich nebud všímat. Dostala je v půl roce - pecky. Za měsíc dostala zlaté (takovou tu dětskou klasiku) a skoro si jich nevšimla. Minimálně a netahala je. Nechali jsme je zamčít.
Druhá je měla až kolem roka a taky v pohodě. Taky je má zamčené.
@Kamikadze má klasické dětské naušničky (kytičky s kamínkem uprostřed) a zapínáním vpředu. Jedna byla trošku vadná, měla krátké to očko a rozepínala se, odnesla jsem je (v uších
) do zlatnictví, kde jsme je kupovali, prodavačka vzala kleštičky a na obou naušničkách malinko ohnula ten přední „drátek“, čímž zvětšila kousek, co kouká z toho očka a naušnice se ani nehnou. Zamykat jsem to nechtěla, takhle to stačí. Malá si na ně nesahá, vůbec o nich „neví“.
Ahoj, vim ze tohle tema tu casto bylo. Me ale zajima jina vec. Rikam si jake zapinani by ty nausnice mely mit pro tak male dite. A zda jste se nebali, ze rukama bude tak kvrdlat a hrat si s nima, ze by si je jakoby strhla nebo neco udelala. Vim, take jsem mela od mala nausnice, ale kdyz vidim jak machla furt rukama…nevim nevim.
Diky