Návrat do Čech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
341
7.6.15 19:28

S angličtinou bys mohla učit na jazykových školách nebo soukromě, pokud by tě to bavilo. Je pravda, že hodně lidí už dnes umí anglicky, ale hodně často bohužel na docela špatné úrovni. Takže pokud mluvíš plynule a jsi průbojná, určitě se něco najde. Připadně si dodělat pedagogické minimum a učit. A pokud se ti tu nebude líbit, můžeš zkusit vycestovat do jiné země :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
7.6.15 19:38

A proč nemůžeš v UK dělat „hlavou“? Jsou tam mnohem lepší možnosti, jak se vypracovat, pokud na to opravdu máš. Narozdíl od ČR. Tady když se dostaneš na určitou pozici, tak tam většinou hniješ bez nějakého postupu… :nevim:
Ale v UK to jde…
A být tebou, tak už teď si zkusím hledat přes net práci… Možná zjistíš, že ani není proč se vracet.
A pokud jde o ten kulturní šok… Češi jsou jiní… Možná tě bude chvilku štvát taková ta typická neochota, nikdo se nesměje, předbíhání ve frontě… Ale jestli se chceš opravdu stěhovat nazátky do ČR… tak k tomu musíš přistupovat jinak. Zaměř se na věci, které ti v UK chyběly. Spousta věcí je naopak lepší. Radím po návratu nepoužívat před známými fráze typu… To by se v Anglii stát nemohlo, tohle tam bylo tak a tak. Udělej tečku a o UK vyprávěj jen těm, kdo o to bude stát. Většina lidí to totiž jinak bere jako vychloubání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
8.6.15 13:15

My jsme s manželem zili v UK 2004-2012. Odjeli jsme tam ještě jako svobodni.
manžel si našel práci v ČR bez problémů během pár týdnů ještě před návratem takže okamžite po návratu nastupoval do práce v ČR. Já jsem se vracela ve 32tt takže jsme práci ještě nehledala. Jsem stále na rodicovske s druhým synem.
návratu nelitujeme a žádným sokem jsme netrpěli po návratu. Ale my vždycky tihli více k ČR a věděli ze se vrátíme… jsme zpet 3,5roku občas si vzpomene na dobre chvíle v UK ale dobře je nám i tady, nelitujeme návratu a neuvažujeme ze bychom chtěli zpet :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
8.6.15 14:32
@yuichan píše:
Bojím se, že neseženu práci. Známá se teď vrátila z UK do Čech a už zase vyráží do světa, protože práci nesehnala. Mám vystudovanou vejšku - Český jazyk, mám certifikát z angličtiny, ale bojím se, že to je prd v dnešní době.

Pokud máš český jazyk samostatně, tak to je blbé - na školách většinou dají přednost kombinacím. Certifikát ti na výuku AJ stačit nebude. To má dneska opravdu kde kdo. A jak tady někdo psal, že se znalostí angličtiny můžeš učit, tak to bohužel asi sama víš, že tohle už 20 let neplatí. Umět jazyk ještě neznamená umět ho naučit. A i k tomu učení je potřeba papír.
Ale přesto bych to neviděla tak černě - když vidím, kolik holek bez základních znalostí pravidel pravopisu dělá administrativu, tak je mi do pláče. Je to o štěstí a o kontaktech. Pokud jsi průbojná, anglicky mluvící češtinářka, pak určitě nebudeš mít problém něco najít. Jsi mladá, bezdětná a bez závazků… Z předchozích příspěvků mám pocit, že tě to do Česka stejně táhne. Za pokus nic nedáš. Při nejhorším se zase sbalíš a odjedeš :)
Přeji ti, ať je tvoje rozhodnutí správné a ať v žádném případě nelituješ!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová