Návštěva restaurace s dětmi v Čechách
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zdravím ![]()
já špatné zkušenosti nemám, naštěstí. Podniky si vybíráme spíše takové, kde jsou rodině nakloněné, kde jsou dětské koutky, v létě alespoň pískoviště. Dcera si může pohrát, než donesou jídlo, a po jídle, než odejdeme. Při jídle ale musí sedět, nikde za ní nelítáme, a přes to vlak nejede. Co se týká chování, rozhodně si nemůže dělat co chce, nesmí křičet, běhat mezi stoly apod.,a to samé se mi ale nelíbí u cizích dětí, když je rodiče nechají hlasitě dovádět a nezasáhnou, protože ačkoli mám děti ráda, chci se najíst v klidu, a extrémně tolerantní rodiče nechápu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chodíme do restaurací hlavně na výletech, závodech a vůbec na cestách. V rodném městě máme několik oblíbených, dvě na jídlo, zbytek jako meeting point, raději nekuřácké s místem pro ústup kuřáků bez vyhrazeného „dětského koutku“, zato s přístupem na zahradu, do parku nebo na hřiště. Vyhýbáme se restauracím kde si psi, děti a jejich rodiče můžou dělat co chtějí, po letech výchovy našich nemám na cizí spratky u jídla náladu a klidně si pro trochu klidu připlatím jinde. Personál se k nám chová obvykle tak jako my se chováme k ostatním hostům tj. slušně, tolerantně a přátelsky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do restauraci chodime, zejmena jaro - podzim je to casto, hodne cetujeme po CR. Deti mame zivejsi, rozhodne nesedi celou dobu zpusobne u stolu, ale vedi, ze se nelita a nekrici. Nikdy nejdu s detmi do restaurace sama. Vyhledavame nekuracke, s detskym koutkem, v lete pak hristem u venkovni zahradky. Nikdy jsme se nesetkali s zadnymi problemy. Ze strany restaurace spise naopak - nekolikrat nam donesli pastelky s omalovankami, detske porce nam radi prizpusobi nebo rozdeli dospelackou na dva talire pro deti apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacz píše:
Tohle mi třeba připadá jako naprostá zbytečnost, já jsem opravdu schopná si přinést pastelky z domova… a pro tu restauraci jsou to náklady, který potom vrazí do ceny jídlastejně tak přebalovací pult, pokud máš s sebou kočárek, snad nepotřebuješ.
Se stejným argumentem můžeš odmítnout i ubrousky u příboru - také si je můžeš přinést z domova nebo máš v kabelce papírové kapesníčky
. Nemyslím si, že sada voskovek v kelímku, se kterou si pohraje řada dětí po sobě, a několik papírů s natištěnými obrázky je tak významná položka v nákladech. Já jsem v tomto případě ocenila, že bylo bez mého přičinění o jedno dítě postaráno a já se mohla věnovat tomu druhému.
Přebalovací pult na toaletách mi přijde jako rozumná součást vybavení. Je podstatně pohodlnější dojít dítě přebalit na toalety jen s přebalovací taškou, než se tam proplétat s celým kočárem (pokud mají wc pro invalidy, na normální se člověk s kočárem nemá šanci vejít), navíc někdy mám s sebou jenom vajíčko. Předpokládám, že jsi neměla na mysli, že bych dítě přebalovala v kočáře u stolu, to podle mého opravdu do restaurace nepatří.
Co se týče nákladů na dětské vybavení v ceně jídla - nerada bych se dočkala toho, až budou remcat bezdětní, že nechtějí dotovat v restauracích dětské koutky a vybavení. Rozumný provozovatel restaurace má podle mého spočítáno, že když vytvoří prostředí, kde se zabaví děti, tak se mu to pak vrátí na vyšší konzumaci dospělého doprovodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krokodylka ubrousky ale přímo souvisí s jídlem, kdežto voskovky určitě ne…
Nikdy jsem osobně přebalovací pult v restauraci nepotřebovala, takže jeho absenci prostě za problém nepovažuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím,
zde je k přečtení článek na Ona.iDNES.cz:
Dítě v restaurace: po čem touží rodiče a po čem ostatní hosté?.
Díky všem za spolupráci. ![]()
Krásnou neděli,
Monika
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta hláška z cedule v restauraci " Děti bez dozoru dostanou zdarma espresso a koťátko" je
Výstižné a lehce pochopitelné i pro natvrdlejší rodiče, kteří mají dojem, že nechat děti korzovat po restauraci je normální.
(Připomíná mi to hlášku z Doby ledové " Všechna mláďata bez dozoru budou sežrána") ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme jít v sobotu do restaurace na oslavu narozenin. Takže restauraci jsme si bohužel vybrat nemohli. Dceru vše baví tak 5 minut. Takže už teď se toho děsím. Do soboty musím vymyslet něco na zabavení
- načítám...
- Citovat
- Zmínit