Časté návštěvy k nám na víkend - zmáhá mě to

970
21.2.10 13:48

Návštěvy

Ahoj, potřebovala bych si porovnat, jak to mají ostatní s návštěvami. Mám tím na mysli návštěvy z rodiny, 4-6 lidí na celý víkend. Mě osobně to děsně zmáhá, už jsem i naznačovala či dokonce naplno řekla, že to nezvládám, ale oni jsou tím dotčený a já si pak připadám jako ta špatná. Jak to máte nastavený vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1853
21.2.10 13:52

jednou za 2roky vánoce,narozeniny dětí.A 1× za rok velká folklorní oslava cca 20lidí +-5.O víkendech spíš vyjímečně po domluvě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
21.2.10 13:55

A to se ani nestřídáte? Věřím ,že jim se to líbí zvlášt jestli ti nepomůžou s vařením a uklízením.Myslí ,že v tak hojném počtu byste se mohli prostřídat aby to vycházelo na tebe max 1× za měsíc.ono to i dost leze do peněz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
21.2.10 13:58

Ty návštěvy jsou asi 5 x do roka a jen jednostranný, je to jen na mě, nakoupit, uvařit,povlíknout, obsloužit, vyprat a uklidit. Já z tý návštěvy vlastně nic nemám, jen práci, navíc nás je doma už i tak 5, takže clekový počet v baráku je kolem 10 lidí a já to prostě nezvládám. Nemám energii, chuť, sílu, peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
21.2.10 14:08

a v jakém s nima jsi příbuzenském vztahu…?A kde se ta tradice vzala? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
21.2.10 14:14

Ahoj, no to koukám 8-o Jak to popisuješ, je to teda pro příbuzné taková malá dovolená all inclusive, že? :cert: Tak pokud nezabralo naznačení, tak bych si promluvila s manželem - napsala bych, kolik času, peněz a sil Tě ty návštěvy stojí, a pokud Ti příště nehodlá pomoct, tak bych drsně řekla - povlečení s sebou, o jídlo se podělíme - uvařím jen z dovezeného :jazyk: a jestli se vám to nelíbí, jezděte klidně míň… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
21.2.10 14:15

Tcháni, švagrový, švagrové s rodinami. Právě že jich je hodně a rádi udržují rodinné vztahy. Jen jaksi jednostranně a ani nečekají na pozvání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
21.2.10 14:20

No to je síla…Předpokládám, že jinak asi vycházíte dobře, že jo? Tak co jim poslat kolektivní mailík - tj. všem stejný, aby si nemysleli, že je to jen proti někomu, a prostě jim to velmi slušně vysvětlit - a když se i potom budou chovat stejně, normálně bych se sebrala - třeba i s dětma (vlastníma) :mrgreen: a odjela na výlet - ať kolem nich skáče manžel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
21.2.10 14:23

Tak ja bych je poslala fakt nekam a manzelovi to rekni.Bud pomuze a nebo se sbal vem deti a v dobe navstevy odjedte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853

tak to si tě zřejmě vybrali za obět… .No tak příště se pozvy ty k nim-je to trapný ,ale co .ToTo jsem teda nezažila a to jsme taky setkávací rodina.Prababička kolikrát tahala i lidi „z ulice“.
Nebo řekni ,že nebudete doma a jedte na výlet.Věřím ,že úplně hrotit to nemá cenu-jak se k tomu staví partner,nemohl by to řešit on ,jak jsem pochopila je to jeho krev..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320

JVP byla rychlejsi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
21.2.10 14:25

Tak to by se mi fakt nelibilo,aby se chodilo jenom k nám! :cert: To se jim to chodí jak maj navařeno a pak si jdou domu a tobě tam po nich zbyde uklid na cely den :zed: Promluvila bych o tom s manželemm,aby se to střídalo a nechodilo se furt jen k vám…
No u nás návštěvy jen výjmečně-když jsou narozeniny moje,nebo přitele a pak na Vánoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297

Tak to je sila, to bych nedala. K nam obcas prijedou tchanovci, ale jen na vikend a jeste vetsinou uvari, neco mi doma poklidi, pomuzou, vyvenci psi… Spis je pak stydno mne.

Udelala bych to naprosto stejne jako oni, nahlasila, ze prijedem, treba k nejake prilezitosti jejich oslavy a dorazila. At se staraji. Budes mit par dnu bez vareni, doma ti zustane uklizeno, ty si budes moct hodit nohy na stul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568

Jako varianta by se mi zdálo jako krajní řešení se „hodit marod“ - pokud by návštěva musela zastat všechny tvé povinnosti :wink: asi by jim to došlo spíš, ne? Ale neříkej mi, že se prostě objednají a přijedou?! Nebo je zve manžel? Tak ať to taky organizuje, platí a uklízí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
21.2.10 14:32

Já to nikomu neberu, když má rád návštěvy, tak klidně, ale já to děsně prožívám, několik dní dopředu nespím, musím naplánovat co uvařit, kde koho uložím a tak. Někomu to nedělá problém, ale já jsem vždycky úplně vycuclá a za víkend 3 kg dole je skoro pravidlo. Oni to nechtějí pochopit, že mi to prostě na to nestačím nebo stačím, ale za cenu hroznýho vypětí. Pořád hlásí, že rodina má držet pohromadě a že to z mý strany není v pořádku, když jsem odmítavá. Proto by mě zajímalo, jak to chodí jinde, já vlastně o nikom podobným nevím. Myslím to, že jezdí návštěva sv takovým velkým počtu. Když by k nám přijeli dva lidi, tak to taky zvládnu clekem v pohodě a vzlášť když ty lidi budou zvaný a chtěný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí