Názor? Dvouletá nereaguje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
62
6.4.18 16:27

Hele jinak u dcery si nikdo opozdeni nevsimnul. Ona se chova normalne i ve spolecnosti takze to nejde videt pokud se nekdo nezepta jestli dela nebo nedela tohle a tohle. Anonymni. Dcera uz cmara i po zdi, tak musi mit u takovych veci dozor :D Ale fakt pocmara celej papir. Staveni veze ji treba nebavi, uz postavila vez ze 4 kostech ale jinak si jich moc nevsima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.18 16:30

@Pipet dítě by se mělo za prstem otočit. Prostě dodržet směr, který mu rodič ukáže. Mělo by o to projevit zájem.
A naopak by mělo i samo projevit ukazováním zájem. Nejde jen o to, aby ukázalo, co se mu řekne, ale samo by mělo ukázat předmět svého zájmu. Např. bude mít žízeň, tak odtáhne někoho do kuchyně a tam ukáže, co chce. Bude se mu něco líbit, tak to rodičům ukáže.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.4.18 16:30
@Anonymní píše:
@Pipet dítě by se mělo za prstem otočit. Prostě dodržet směr, který mu rodič ukáže. Mělo by o to projevit zájem.
A naopak by mělo i samo projevit ukazováním zájem. Nejde jen o to, aby ukázalo, co se mu řekne, ale samo by mělo ukázat předmět svého zájmu. Např. bude mít žízeň, tak odtáhne někoho do kuchyně a tam ukáže, co chce. Bude se mu něco líbit, tak to rodičům ukáže.

Anonymní 15:25

• Citovat
  • Upravit
62
6.4.18 16:31

Jo no a ona tohle nedela a nechape to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.18 16:32

@Lojzinecka u syna to do 2,5 let i bylo vidět, že je hodně jiný. Teď je vidět, že špatně mluví.
Syn čmárá po všem až teď. Nejraději má nábytek. A on je celkově takový tvůrčí. Nedávno si na sobě rozstříhal punčocháče :lol:

• Citovat
  • Upravit
62
6.4.18 16:36

Anonymni, co ctu tak tvuj byl pomalejsi nez je ted moje, tak asi to fakt nic hrozneho nebude. Muj strasak je porad ten autismus nebo mentalni retardace. Na ni prave nejde videt nic. Mo podle testu uz to poznat slo. Pro me je hlavni, ze je usmevava, stastna a ma ten ocni kontakt jinak bych byla asi v prdel* kdyby si zila ve svem svete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2521
6.4.18 16:45

U nás to bylo v podstatě to samé, dcera mě dotáhla tam kam chtěla a s tím ukazováním tolik nehrozila ale táhla moji ruku na to co chtěla, venku musela sáhnout na každou značku auta, všechno řadila vedle sebe, měla svojí řeč atd. hlavně NEROZUMĚLA co po ní chci. Teď jsem ji 5 let - Atypický autismus s těžkou vadou řeči Ale je den ode dne lepší díky školce a je úžasná. Ono je nejlepší si prostě někam skočit pokud jsi na pochybách za to nic nedáš a budeš mít klid a kdyby náhodou něco bylo, tak to budeš vědět aspoň s předstihem. ;) mám teď doma ještě druhou dceru skoro 2,5 roku a teď rozdíl v komunikaci je neskutečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.18 16:51

@Lojzinecka náš neměl do 2 let ani ten oční kontakt. Všichni se smáli, že flirtuje, ale on se na něj někdo podíval a syn uhnul pohledem. Nijak laškovně, prostě nesnesl, aby se na něj kdokoliv díval. Cizí lidi ignoroval a díval se skrz ně.
My to řešíme až od 2,5 roku a dělá velké pokroky. Ve školce je od začátku března a zvládá ji s přehledem. Ale má tam staršího bráchu, který mu moc pomáhá. On je takový zodpovědný a dělá mu full servis (obléká ho, hledá mu věci, skládá a uklízí mu věci a když něco nechápe, tak mu to přeloží a naopak překládá i učitelkám).
Anonymní 15:25

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.4.18 16:53
@Lojzinecka píše:
Anonymni, co ctu tak tvuj byl pomalejsi nez je ted moje, tak asi to fakt nic hrozneho nebude. Muj strasak je porad ten autismus nebo mentalni retardace. Na ni prave nejde videt nic. Mo podle testu uz to poznat slo. Pro me je hlavni, ze je usmevava, stastna a ma ten ocni kontakt jinak bych byla asi v prdel* kdyby si zila ve svem svete.

Když nám v těch 21 měsících doktorka řekla, že by mohl být autista, tak jsem si uvědomila jednu věc. Je jedno, co mu je, pořád to je moje dítě, které miluju a udělám všechno pro to, aby žil co nejvíc plnohodnotný život. A je jedno, jestli je autista, dysfatik nebo cokoliv jiného. To jsou jen nálepky a na těch nezáleží.

• Citovat
  • Upravit
62
6.4.18 16:53

@Judynka Na atypickym jsem taky premyslela, prece jen tyhle poruchy jsou tezko k poznani. Dcera ale nic neradi, netoci a nema zvlastnosti. Nevim no. To by mela i problem v chovani ne? se prispusoby, nevadi ji zadne hluky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
6.4.18 16:59

Anonymni, to ano ale vis jak matku to hodne trapi a navic prvni dite. Je to takove zvlastni asi bych hodne trpela, ze dcera nebude jednou zit “normalni” zivot. Skola, kluci, kamaradi, samosatnost, party, vlastni rodina apod takove ty bezne veci. Zas zalezi na diagnoze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2521
6.4.18 17:15

Tak ono to je fakt po různu u moji dcery se všechno objevovalo postupně třeba i ty hluky nejdřív jí to nevadilo vůbec, pak začal mixér a teď zedníci co kolem nich chodíme vědí, že když jde Valča nesmí jet zbijecka a vrtací věcičky :D a říká na všechny ahoj táto, protože mají všichni stejné montérky jako on, ze začátku (3r)si všichni mysleli, že jen asperger, ale nakonec (4r) se všichni usnesli že tohle no…třeba i problémy s potravou jsou docela časté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
6.4.18 17:26

@Judynka To jsou takove vtipne situace no :D Jo o te potrave a traveni vim, u nas zadny problem. Tak zle to ale nemate, vlovek si vzdy rika, ze to mohlo byt horsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
6.4.18 17:28

Dcera bude mít dva roky za dva měsíce a taky neukazuje ani nemluví )jen citoslovce, pár základních slovíček a počáteční slabiky slov), přitom starší dcera mluvila ve dvou už ve větách, hold je každé dítě jiné, já bych zatím nepanikařila ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
6.4.18 17:33

@ajvl Aspon neco ale. V takovem pripade bych nepanikarila taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí