Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Graf máš krásný, ovulace proběhla a snazili jste se v dobrý čas, tedy ted již jen čekat. Drzim palce.
Ahoj holky, měřím teplotu prvně, vždy každý den ráno kolem 4h, co si o tom myslíte? Je tady nějaká šance? Mám spíše nižší teploty, každopádně, pokud nezačne teplota moc klesat, tak by to mohlo být na dobré cestě?
Nebo jakmile už mírně klesne tak je jasné, že přijde MS? ![]()
@Montys14 ty trojúhelníky tam znamenají že nezaznamenáváš teplotu ve stejný čas. Jinak ano růst teploty je dobrý, pokud teplota klesne plus minus a zase stoupne tak se nic neděje. Dokonce může klesnout i víc a může to byt uhnizdeni a pak zase vzroste a nebo nemusi. Když měřiš poprvé tak ti to neřekne nic protože nevíš kdy ti teplota klesá. U mě to bylo vždy 3 dny před MS ake některým holkám klesá treba i 3 den MS. Takze prozatím kdyz asi nevíš jak dlouhou mas lutealni fazi z toho nemůžeš vyhodit bohužel nic.
@chivavinka ahaa, dobře, moc děkuji i tak za informaci
měřím to cca ve stejné časy, jen do tabulky to zadávám pokaždé jindy, tak možná proto ty trojúhelníky ![]()
@Montys14 tak je určitě lepší tam zadat ten stejný čas at to pak není matoucí. Jinak teploty vypadají dobře. Ale chce to merit tak 3 měsíce aby jdi věděla co je pravidlem u tebe. Každopádně držím palce. ![]()
Ahojky, uz 3roky se snažíme o druhe, první dcera je z IUI.. Dalsi serii mame za sebou, ale diky korone nic… Ted nas ceka stěhování, kamarafka mi doporucila čípky na ovulaci nakoupila jsem si vitaminy a ovu testy, merim BT, tak snad jsem vypla… Noo abych to zkratila.. Uz 4dny me tak na stridacku boli podbrisek a prsa mi asi upadnou i v podprde.. Nechci se na nic upínat.. Ale co myslíte podle grafu?? Me prijde nadejnej ![]()
@Landyška graf vypadá hodně dobře. Jak dlouhou máš LF?
držím palce.
@chivavinka jak kdy, mam nepravidelné cykly 27-35dni, ale většinou tech 14 dni
@Landyška LF je vždy stejne tedy od ovulace po MS. Jen se mění délka cyklu podle toho jaký DC proběhne ovulace. Tak pak by jsi za 3 sz 4 dny nela mit jasno pokud he LF 14 dni. ![]()
@chivavinka tak ja ji stejnou nemám
vim i presne kdy byla ovu diky utz a nekdy 13,někdy 15dni.. Ale bohužel jsem ted merila a mam 37 večer, takze rano bude mene a potvora dorazi
ale děkuju.
@Landyška Mám zkušenost, že z večerní teploty nic nepoznáš. Ty rozdíly mezi bazální klidovou teplotou a teplotou, při které fungujeme, nejsou v tehotenství tak velké. Bez těhotenství to může být klidně 1 stupeň, v těhotenství třeba 0,2(rozdíl ráno/hluboká noc). Hormony v těhotenství vytvářejí termostabilní prostředí pro vývoj zárodku. To znamená, že ty rozdíly nemohou být a nejsou velké. Mám několik dětí a měřila jsem někdy i v těhotenství. V noci jsem se probudila, šla jsem na záchod a měla jsem 36,9 okolo jedné, druhé hodiny. A v 7 ráno 37,1. Bez těhotenství jsou ty hodnoty v hluboké noci velmi nízké. Větší BT než 37,1(vaginálně) jsem nikdy nedosáhla.
Jinak celkový posun BT, ve druhém trimestru se snižuje, ve třetím zase stoupá, k porodu se snižuje. Četla jsem odborný článek lékaře, který dělal studii na těhotných ženách. Kdyby žena měřila celé těhotenství, prý by poznala případný potrat, blížící se i skutečný, zamlklé těhotenství a blížící se porod.
Přeji hodně štěstí
a nestresuj se večerním měřením. Podle Tvé teorie bys musela mít teď tak 37,5. Ale to tak nefunguje, v těhotenství je prostředí termostabilní bez větších teplotních výkyvů v době klidu a pohybu.
Dobrý den,
už nějakou chvíli se snažíme o miminko. Tento cyklus jsem začala měřit bazální teplotu. Měřím rtuťovým teploměrem v ústech, každý den ve 4 ráno. Co prosím říkáte na graf?
Moc děkuji