Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Landyška tak rozdíl jeden den by asi sel, dva dny už je zvláštní
Každopádně večerní teplotu bych v potaz fakt nebrala nehledě toho ze 37 je pořád dobrý. Mě teplota na začátku těhotenství bezne lítala 37 až 37,2 takže buď v klidu.
@Anonymní píše:
@Landyška Mám zkušenost, že z večerní teploty nic nepoznáš. Ty rozdíly mezi bazální klidovou teplotou a teplotou, při které fungujeme, nejsou v tehotenství tak velké. Bez těhotenství to může být klidně 1 stupeň, v těhotenství třeba 0,2(rozdíl ráno/hluboká noc). Hormony v těhotenství vytvářejí termostabilní prostředí pro vývoj zárodku. To znamená, že ty rozdíly nemohou být a nejsou velké. Mám několik dětí a měřila jsem někdy i v těhotenství. V noci jsem se probudila, šla jsem na záchod a měla jsem 36,9 okolo jedné, druhé hodiny. A v 7 ráno 37,1. Bez těhotenství jsou ty hodnoty v hluboké noci velmi nízké. Větší BT než 37,1(vaginálně) jsem nikdy nedosáhla.Jinak celkový posun BT, ve druhém trimestru se snižuje, ve třetím zase stoupá, k porodu se snižuje. Četla jsem odborný článek lékaře, který dělal studii na těhotných ženách. Kdyby žena měřila celé těhotenství, prý by poznala případný potrat, blížící se i skutečný, zamlklé těhotenství a blížící se porod.
Přeji hodně štěstía nestresuj se večerním měřením. Podle Tvé teorie bys musela mít teď tak 37,5. Ale to tak nefunguje, v těhotenství je prostředí termostabilní bez větších teplotních výkyvů v době klidu a pohybu.
Ahaa
ja teda merim rektalne ne vaginalne, ale ze zkusenosti vim, ze behem cyklu, kdyz jsem měřila odpoledne nebo vecer(ze me pobolivalo bricho na ms) byla teplota nizsi nez rano a bylo mi jasny ze behen 2dnu dojde ms.. Jinak jsem se dostala i na tech 37,5. Ne ze bych stresovala, ale po 3letech tomu spíš nedavam uz nadeje, ze by se povedlo prirozene, ac jsme s manzelem tabulkovy a problem zadny nemame
@chivavinka no prestavam citit i prsa a bradavky, takze myslim, ze je to opet fuc jesi se neco chystalo… Ale nadeje umira posledni
@Landyška ja bych ty příznaky asi moc neřešila. Já měla standardně před posledním čekání na MS bolesti jako když už to dorazi a ono nic. Resp počínající příznaky mého těhotenství byli absolutně stejné jako PMS. Nehledě toho ze člověk si je muze i vsugerovat, což se mi též stalo. Proste dokud MS nedorazí tak je šance. ![]()
@chivavinka no nedalo mi to a zkusila jsem TT
, je snehobilo a uz by byl dušík, toho jsem mela u dcery 11DPO.
@Landyška nemusi byt dušík. Kdyz mas LF 13 až 15 dni tak může být klidně až zítra. Ja měla až 12 DPO dušíka skoro neviditelného a přitom to byl den kdy měla dorazit MS. Alevtak je lepší si nedělat naděje člověk je pak méně zklamaný o tom žádná.
@chivavinka je mi jasny ze pokazdy je to jiny, ale presne, radeji nepocitat s nicim a pak byt mile překvapená.. Ja jsem takiva lovkyně duchů. S dcerou snazeni 2roky, ted 3
![]()
@Landyška my se tedy snazili jen rok a i tak to byla věčnost, takže chápu že to čekání na výsledek pro tebe musi být děs. Chlap byl po roce na spermiogramu a moc šance na přirozené otěhotnění podle CAR s tím výsledkem nebyly a přesto se nakonec přirozené podařilo kdyz už jsem to hodila za hlavu, ze asi těžko. Ale bral vitamíny a asi něco pomohlo. Těžko říct. Ake jestli jste oba dva úplně zdraví tak je to záhada. ![]()
@chivavinka ladujeme se vitaminama oba a nikde nic.. U dcery mi rekli ze mooozna mam moc silny ovu hlen, ze se nedostanou skrz, proto IUI a vyslo, ted diky korone jsem mela nervy, ze jsem rok bez prace, bez peněz, brigádu jsem nemohla najit, tak nam nevyslo ani 5IUI, takze to zkusime zas sami, ted prave resime stehovani tak jsem vypla a snad by to mohlo klapnout.. +čípky na podporu… No uvidime. Ale u vas super, ze se povedlo..
Taky znam par, co podstoupili x umělých, plno vyhozenych penez, ze teda to nepůjde jinak a ve 43otehotnela prirozene.. My meli problem uz ve 23,ze to neslo, teď je nam 30..
Tak bohužel se nic nekonna, ani pres krasnej graf, teplota skocila jeste vejs a dneska dolu a prisla mrcha ![]()
@Landyška tak vino, chipsiky a horkou vanu a hurá do dalšího měsíce ![]()
@chivavinka ja nepiju, ale na vanu se tesim, miluju horkou vodu a to jsem se bala
, noo snad to klapne
@Landyška tak proste si dej to co ti v těhotenství bude chybět
chce to odmenu. ![]()