Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj holky,potrebovala bych poradit, kdy byla dle grafu BT ovulace. FF ji vyhodnotila jako 12DC, mne spis pripada, ze byla 13DC (jako posledni den nizkych teplot)…
Byla jsem 5DC a 10DC na folikulometrii; 5DC mel folik 13 mm a 10DC mel 16-17DC, tak ani proto se mi nezdá, že by mel do 12DC tak rychle dorust.
Ovulaci na sobe nepoznam, mam pred ni 2-3 dny celkem velke bolesti a po ni dalsich par dni zustavaji.
Moc dekuji za nazory ke geafu
Ovulace neznamená nejnižší teplota ale 6 nízkých teplot a 3 vyšší. Vyšší jsou až od 13 dc takže je to správně vyhodnocene.
@chivavinka ja tam tech sest predchozich nizsich nevidim, vidim ctyri (vcetne te predikovane ovulacni). ![]()
Pokud bude zitra zase vysoka BT, prepise se ovulace na 13DC (ted jsem to zkousela) a bude tam konecne i sest nizsich teplot…
@Alma_2024 tohle je 6 nižších teplot ta 13 dc je vyšší než ty předchozí. Ano posunutí ovulace bych očekávala pokud další teplota bude vysoká ale rozhodne ne o den méně ale spis dopředu.
Taky bych cekala o den dopredu, coz bude 13DC a pak by to melo sedet. Chapu, co pisete, mate me ale ta horizontalni cara od FF, cekala bych ji jinde (viz oranzova)
@Anonymní píše:
Taky bych cekala o den dopredu, coz bude 13DC a pak by to melo sedet. Chapu, co pisete, mate me ale ta horizontalni cara od FF, cekala bych ji jinde (viz oranzova)
Já tu horizontální nikdy neřešila, při vyznačené ovulaci mi nepřijde podstatná.
Takze to neni tak, ze musi byt poslednich sest nejnizsich teplot pod carou? Caru ignorujeme ![]()
@chivavinka dobre rano, tak se posunul na 13DC.
Jak bys vyhodnotila tenhle? Rekla bych, ze podle postupu 6 predchozich nizsich a 3 nasledujici vyssi, ze byla ovulka 15DC?
Dekuji za radu a hezky start tydne ![]()
@chivavinka tak jsem si myslela, ze tomu zacinam rozumet, a zase nic ;D
Vcera se ovulace posunula na 13DC, tomu rozumim proc… dneska to slo ale zase o jeden dal s ovulaci na 14DC, a to uz nechapu ![]()
@Alma_2024 píše: Více
Ahoj. Já si všimla, že FF hodně bere v potaz přídavné informace, jako je třeba hlen. Tu linií dává níž, aby se lépe graf vyhodnocoval, když jsou v grafu teplotní výkyvy. Já FF nepoužívám, protože často dělá „špatné“ závěry. Pokud znáš pravidla symptotermální metody, tak vyhodnocuj podle nich sama. ![]()
@Boo01 logikou FF bych pri dalsi vyssi teplote mohla mit posunutou ovulaci klidne o dalsi den, protoze zase budou tri vyssi teploty a predchozich sest nizsich ;D
Teploty merim dele jak pul roku a STM jako takovou zkousim dva mesice, tak snad neco vypozoruji
(kazdy mesic byl hodne jiny:D)
@Alma_2024
On jednou přestane. ![]()
Když se dívám na Tvoje grafy, tak máš hladinu přechodu předovulačních teplot a poovulačních tak nějak 36,2. Tahle hladina je víceméně stále stejná, pokud nebudeš brát dlouhodobě nějaké léky nebo hormony, co ovlivňují bazální teplotu. Já se dal řídím ovulačními bolestmi. Vím, že je mám v den ovulace. To může být ale u Tebe jinak. Někdo cítí tlaky před ovulací… Když mám pozitivní ovutest, tak mi BT stoupne většinou za dva dny. Hlen nesleduju, protože mnohdy se vyskytuje i jindy v cyklu. Někdy ho mám těsně před ovulací, někdy po ovulaci. Jednou je jen jeden den, jindy několik dnů v kuse. Správně by se měl počítat jako ovulační ten poslední, když je několik dní za sebou. To u mě nefunguje. Asi mám divoké estrogeny. ![]()
Asi bych se u Tebe odpíchla zatím od teplot a ovutestů. ![]()
@Boo01 Tak to jsi trefila uplne presne, koukam do historickych grafu a s vyjimkou dvou (ktere byly ovlivneny branim progesteronu po IUI), je ve vsech skutecne prechod teplot kolem 36.2C. Nikdy jsem se na to touhle optikou nedivala, to je dalsi skvelej signal/postreh, diky za to ![]()
Ja mivam celkem silne predovulacni bolesti na strane vajecniku s dominanantnim folikulem cca 2-3 dny pred ovulaci a taky v tom obdobi docela spatne spim, obcas me i vzbudi bolest. Zaroven jsem zaznamenala, ze navzdory tem bolestem, mam fakt dobrou naladu a chce se mi tancovat, tak tancuju
cervikalni hlen jsem vzdala, podle toho to nepoznam a cipek se mi dari hodnotit jen co do jeho vysky (otevreno/zavreno vubec nepoznam). Ovulacni testy, to je kapitola sama pro sebe, jeste se mi nestalo, ze by byl pozitivni…
Takze bazalni teplota a priznaky jsou moji dva nejvetsi pomocnici ![]()
Ahoj holky,
potrebovala bych poradit s grafem BT.
11 DC jsem byla na folikulometrii, pravy folikul cca 15,5 cm a levy byl udajne taky pomerne velky (presnou hodnotu si nepamatuju). Doporuceni na planovany styk bylo 13 DC a 14 DC. Rekla bych, ze to i odpovidalo podle ostatnich priznaku (krome ovu testy, ty nedelam, nikdy mi nevysly).
Po ovu mam vzdy narust teploty, ktera v dalsich dnech znovu roste. Tentokrat to bylo jine, teplota lehce narostla a drzela se spis niz a vyskocila az dalsi dny. Rikam si, zda nemohly probehnout dve ovulace, treba dorostl i ten levy folikul.
Nicmene mi FF vyhodnotil ovulaci 17 DC (to jsem mela cipek uz polozeny spis ve stredu/dole, snadno hmatatelny a zadne priznaky ovulace jsem nepozorovala).
Nemate nekdo zkusenost s dvema ovulacemi a je mozne, ze ovulace byla 13 DC nebo spis 17 DC?
Moc dekuju ![]()
Ahoj holky,
potrebovala bych poradit, kdy byla dle grafu BT ovulace. FF ji vyhodnotila jako 12DC, mne spis pripada, ze byla 13DC (jako posledni den nizkych teplot)…
Byla jsem 5DC a 10DC na folikulometrii; 5DC mel folik 13 mm a 10DC mel 16-17DC, tak ani proto se mi nezdá, že by mel do 12DC tak rychle dorust.
Ovulaci na sobe nepoznam, mam pred ni 2-3 dny celkem velke bolesti a po ni dalsich par dni zustavaji.
Moc dekuji za nazory ke geafu