Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Nikuszka klidně dejte Danielu
Budou sourozenci a ne siamská dvojčata
. Nejstarší a nejmladší jsou od písmene V a a časem jsme si říkala že jsem měla dát všem od stejného písmenka. nebyl to ale účel prostě pro nejstaršího jsme jméno měla vybrané od svých 15 let a přes to nejel vlak
. Motat se to u Vás nebude, každé je odlišné. Mne se to motá kdy volám Viki a Vali ![]()
Rozhodně bych nedala podobně znějící jména, hrozně se to plete. Mám Táňu a Týnu a buď nepřijde ani jedna nebo obě ![]()
Všechna jména jsou děsna. Eliška a Natalie, to už je mor, Nela je taky každá druhá, Vanessa je pro mě cikánské jméno tak snad jedině ta Daniela, ale to se bude plést.
@Nikuszka My zvolili u prvních dvou kluků jména na stejné písmeno (ne cíleně) a pletli se nám, u třetího jsem se tedy tomu chtěla vyhnout, ale pletou se nám stejně
takže písmenem to nebude. (Máme Jonáš- Jiří- Tadeáš)
Vybírala bych nezávisle na jméno staršího dítěte. Tak aby se dítě nemuselo za jméno stydět a ostatní děti neměly moc možností se jménem vymýšlet nějaké posměšky.
Daniela je krásné jméno.
nadčasové bych řekla. Není to v módní vlně. Takže by se jich nemělo ve školce škole sejít 5 ve třídě. U Nely, Ely, Elišky aj.to hrozí. ![]()
Dejte co se vam libi, proc by se to pletlo. Urcite se to nebude plest o nic vic, nez komukoliv kdo ma 2 a vic deti. Ja obcas omylem oslovim i psa dcerinym jmenem
nebo i znami obcas oslovi dceru synovym jmenem. Znam i kombinace dominika-nikola, to muze mit uplne stejne zdrobneliny, Lenka-Hanka, nebo otec a syn se jmenuji stejne…
@Mičule píše:
@Nikuszka My zvolili u prvních dvou kluků jména na stejné písmeno (ne cíleně) a pletli se nám, u třetího jsem se tedy tomu chtěla vyhnout, ale pletou se nám stejnětakže písmenem to nebude. (Máme Jonáš- Jiří- Tadeáš)
Vybírala bych nezávisle na jméno staršího dítěte. Tak aby se dítě nemuselo za jméno stydět a ostatní děti neměly moc možností se jménem vymýšlet nějaké posměšky.
Daniela je krásné jméno.nadčasové bych řekla. Není to v módní vlně. Takže by se jich nemělo ve školce škole sejít 5 ve třídě. U Nely, Ely, Elišky aj.to hrozí.
Mě se pletou jména dětí i když mám holku a kluka
, takže to opravdu o písmenu není. A to že přijde jiné dítě? Já když zavolám na kluka, tak se mi z 70% ozve dcera a obráceně. Někdy si říkám, že to dělají schválně ![]()
Daniela nebo Vanesa - Denca a Danca nahodou neni vubec spatny:) Denisa a Vanesa (ac je tohle jmeno popularni asi hlavne mezi tmavsi mensinou a mne se moc nelibi jako takove) zni taky dobre. Julie ani Eliska se k Denise nehodi. Elisky ma nas malej ve tride snad 3 nebo 4 a 2 z nich se mi porad pletou, jo a Natalky tam maji taky dve, ty si nejsem schopna zapamatovat, ktera je ktera. Ale jinak to taky neni spatny jmeno, tak mrknete, kdy ma kdo svatek, at se jim to pak nesejde nejak blbe najednou:) My mame Adelu a Adama a taky mi rikali, ze se nam to bude plest, az jim obema budeme rikat Ado, Aďo, přijdou oba nebo ani jeden a tak, ale kupodivu neplete a male spis rikam Adi, Adli, malymu Áďo nebo Adame, i když už se mi stalo, že jsem Adame zavolala na dceru a na kluka zas jménem našeho psa:) edit. Jo a Adéla má chudák narozeniny 2 týdny po svátku. Ještěže je aspoň v termínu a ne o ty dva týdny dřív
Přesně z toho důvodu jsem s tím jménem pořád váhala, ale manžel Adélku hrozně chtěl, mně by k malé seděla spíš třeba Agáta, Tereza nebo Aneta… někdy chápu, proč dávají někde jména, až když se dítě narodí…aneb "proč to chceš vědět, Prasklá gumo?
![]()
Deny a Dany, to je k smíchu. Bože
To je jak kdyby v nějaké rodině dali Matěje a Matyáše. Taky jiný jména, ale voláš Máťo, že?.. Z toho, co máte, bych dala Vanesu
Ještě i Natálie nebo Nela, byť jsou časté, jsou lepší než Daniela, byť méně častá. Na Danielu nikdo nevolá Danielo, že?
Ještě Danda a Denda, to zní taky pěkně ![]()
K té Daniele je trochu stejný styl Michaela, to se vám nelíbí?
Denča a Míša, to už je jiné ![]()
Co třeba Debora? Ale je toho hodně co by se dalo vymyslet…
Denisa a Aneta
Denisa a Andrea
Denisa a Karolína
Denisa a Laura
Denisa a Nela
@Anna766 Darina se jmenuje dcera kamarádovo přítelkyně a všichní jí říkají Mandarinko
![]()
Já znám dvojčata Denisu a Danielu a přijde mi to jako skvělá kombinace. Jsou už školačky, nepletu se nikomu, co vím, a říká se jim Deni a Dáda.