Názor na jméno

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
695
28.6.19 09:32
@Ravedd píše:
Tak pokud se nehodí ke staršímu tak bych o něm asi ani neuvažovala :think: mám v blízkým okolí dvojčata jeden je Václav po asi 5 chlapech z obou rodin a druhý je Dominik a má jméno v rodině 100% originál a občas si říkám jestli Václav jednou nebude závidět druhýmu že má moderní jméno zatímco on má jméno starý a ještě stejný jako tolik lidí v rodině. Určitě bych se snažila aby alespoň měli oba jméno buď moderní nebo nějaký starší a aby spolu pokud možno nezneli hrozně :)

Z mýho pohledu by měl spíš Dominik závidět jméno Václavovi. Ale tady je vidět, jak je to relativní a každému se líbí něco jiného :mrgreen:

Jinak abych odpověděla na otázku, jméno Bořek se mně moc nelíbí a třeba Bořek Dušek zní a teda i takhle napsané pro mě vypadá fakt blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14094
28.6.19 09:33

Pokud se nějak výrazně odlišuje od jména bráchy, tak bych nedala. Jinak mi přijde jméno úplně normální.

My se pro druhého syna snažili vybrat něco stejného stylu. Což se nám povedlo. Pravda, tady na emiminu by šla většina osazenstva do oblouku, co za hrůzy to moji kluci mají, když tak čtu názory na různá jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
28.6.19 09:35

@Flyingfrog tak ona jedna věc je názor na jméno a druhá že ať si myslím co chci tak bych nikdo nikomu nedala najevo že má hrozný jméno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
28.6.19 09:39
@Štrample obecná píše:
Můj manžel má obdobný vkus na jména a u mě to teda neprošlo. Chtěl Bořivoje, Břetislava, Bedřicha nebo Serváce. Nelíbí se mi ani varianta Bořek. Pardon, ale prostě neee.

Já se fakt omlouvám, ale tohle zní, jak kdyby si z tebe manžel dělal srandu :oops: pojmenovat mě někdo Servác nebo Bořivoj, tak si snad vymyslim falešnou identitu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
16928
28.6.19 09:41
@Anonymní píše:
Holky, prosím o názor ke jménu Bořek (svátek má 12.7 a není to Bořivoj :mrgreen: ). Příjmení je české, dvoujslabičné (třeba Hušek).

Ahoj,

k tomu příjmení - pokud máte háčky, tak Bo-řek Hu-šek (čili v obou případech druhá slabika na šiškačku), tak bych to nedávala. Nesedí mi. Ale máme ve školce Bořka a ten má klasické jméno jako třeba Bořek Procházka a líbí se mi, jak mu děti i maminka s láskou říkají Boříku, Bobí :nevim: je to takový malinkatý blondáček.
A na vysoké jsem měla spolužáka Bořka a byl to dredař, prostě to k němu tak sedělo. Příjmení se přiznám, že už si nepamatuju :oops: Říkali jsme mu Borku a kluci mu říkali Borče :lol:
Jako jméno takové mi nevadí. Myslím, že zní hezky. A blbou říkanku vymyslíš na všechno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
28.6.19 09:42

Úžasný, kdyby ho neměla kamarádka (sousedka), tak ho dám taky. Znám i dospělého jména Bořivoj, prostě normální, slušné a důstojné jméno - narozdíl od některých dnešních moderních výstřelků. Jméno má mnoho zdrobnělin a nebude se muset za něj stydět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.19 09:43
@Lalelale píše:
Já se fakt omlouvám, ale tohle zní, jak kdyby si z tebe manžel dělal srandu :oops: pojmenovat mě někdo Servác nebo Bořivoj, tak si snad vymyslim falešnou identitu :mrgreen:

Proč? U nás mi manžel donesl seznam jmen takový:

Holka: Katka (ne Kateřina), Karin, Gábina (ne Gabriela)
Kluk: Barnabáš, Bartoloměj, Benedikt, Jeremiáš a Jonáš

:nevim: a myslel to vážně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.19 09:43

@Lalelale Nedělá. Holčičí jména nejsou o moc lepší. Vede u něj Otýlie, Adelgunda, Božena a Klotylda. Fakt se mu to líbí. :mrgreen: Je to těžké, děláme oba kompromisy ;)
Pardon za anonyma, překlik ;)

• Citovat
  • Upravit
16928
28.6.19 09:45
@Štrample obecná píše:
Můj manžel má obdobný vkus na jména a u mě to teda neprošlo. Chtěl Bořivoje, Břetislava, Bedřicha nebo Serváce. Nelíbí se mi ani varianta Bořek. Pardon, ale prostě neee.

Měla jsem celé děctví dobrého kamaráda jménem Břetislav a tak mi to jmeno nepříjde divné. Prostě Břeťa :nevim: a každý věděl kdo to je. Je to pěkné jmeno. Zároven jsem znala Bedřicha a zase mi Béďa prostě nepříjde divné.

Dokonce kamarádka má Metoděje - to jsme si všichni říkali „O bože!“ a ted? Metůdek je prostě super. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14094
28.6.19 09:46

@Ravedd No však. Teda pokud jsem tvůj příspěvek dobře pochopila.
Já tu u žádného jména nikdy nenapsala, že je hrozné a že to bych dítěti neudělala. Každé jméno je něčím zajímavé a každého dráždí různá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16928
28.6.19 09:46
@Anonymní píše:
@Lalelale Nedělá. Holčičí jména nejsou o moc lepší. Vede u něj Otýlie, Adelgunda, Božena a Klotylda. Fakt se mu to líbí. :mrgreen: Je to těžké, děláme oba kompromisy ;)
Pardon za anonyma, překlik ;)

No tak tohle je fakt silný kafe. :roll: to nemuže myslet vážně. Tak to holka bojuj, protože s těmito jmény vám to nebohé dítě nepoděkuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
28.6.19 09:52

Jinak holky musím říct že obdivuju každou co vybrala jméno pro kluka :lol: první mám Nicol a u druhý náš výběr jmen pro holku:Emily, Melissa, Barbora (ta byla předem jasná že mi neprojde :lol:) Ellie, Beata, Amélie a pro kluka nic :nevim: naštěstí máme holku, jméno jsme vybrali a ten den jsem porodila a kolonku pro kluka jsme měli prázdnou a v porodnici že to nejde :lol: tak jsem tam teda napsala jméno po chlapovi ale nevím co bysme dělali kdyby ven vykoukla s pindikem :nevim: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14094
28.6.19 09:55
@Ravedd píše:
Jinak holky musím říct že obdivuju každou co vybrala jméno pro kluka :lol: první mám Nicol a u druhý náš výběr jmen pro holku:Emily, Melissa, Barbora (ta byla předem jasná že mi neprojde :lol:) Ellie, Beata, Amélie a pro kluka nic :nevim: naštěstí máme holku, jméno jsme vybrali a ten den jsem porodila a kolonku pro kluka jsme měli prázdnou a v porodnici že to nejde :lol: tak jsem tam teda napsala jméno po chlapovi ale nevím co bysme dělali kdyby ven vykoukla s pindikem :nevim: :lol: :lol:

A přitom je plno nádherných klučičích jmen. Já jich mám v záloze ještě pět. Pravda, pro holky víc. Tam je ještě z čeho vybírat a jsou to jména neokoukaná a přitom zajímavá. Zrovna v tvém holčičím výběru jsou pro mě jména vesměs okoukaná (Melissu jsem potkala teda jedinou, moc pěkné jméno). :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
28.6.19 10:01
@Anonymní píše:
Věc se má takhle - mě se totiž taky nelíbí a nejde mi k staršímu bráškovi ani k příjmení. Ale manžel pořád mluví o Bořkovi :-D Samozřejmě diskuze bude, máme i jiná vybraná

Taky mám kamaráda, co furt Bořík sem, Bořík tam a nakonec teda kluk není Bořek, ale Prokop. Lepší? :nevim: Pokud příjmení končí -ek, je blbý, aby tak končilo i jméno. To je jak ten Mirek Šourek :mrgreen: Když už, tak Bořivoj. Jak tu někdo psal s tím Liborem, to je docela pěkný. A nejlepší je k tomu ten vtip "Neser strejdu Libora, když je nalitej.. " :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
28.6.19 10:03
@Anonymní píše:
Pardon za anonyma, překlik ;)
:mrgreen: :mrgreen: není manžel fanoušek českého fantasy? To je úplně k neuvěření
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence