Názor výchova

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31292
29.6.22 08:01

Kamarádce bych asi řekla, že si svoje dítě možná může plánovat bít jak žito, ale já to dělat nebudu. Že by si měla uvědomit, co z takového dítěte může vyrůst. A že se teda asi o výchovných věcech moc bavit nebudeme.
No a dobudoucna se uvidí - ona možná změní názor, možná to její dítě nakonec nebude „potřebovat“, nicméně, pokud by s těmi tresty takhle opravdu začala, nejspíš bych se s ní přestala stýkat.
Na bití dětí jsem náchylná. Chápu nějaké to plácnutí, když dítě postopadesáté vrazí prsty do zásuvky a podobně, ale fyzické trestání za všechno je mimo moje limity. Takové kamarádce bych řekla, že je zralá na návštěvu sociálky :zed: a psychiatra :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
29.6.22 08:06
@Anonymní píše:
@annali ted ho asi nebije, myslim ze ne zase ji znam :think: ovsem zarazilo me, ze uz ted planuje jak ho zmlati a zavre do pokoje vyřvat až bude vetsi a neposlechne nebo tak, ale presne… nekomentovala jsem, ale myslela jsem si svoje.

Ta tvoje kamarádka je magor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.6.22 08:27

Pro mě by to byl asi dost problém vůbec něco takového poslouchat a s někým takovým se normálně bavit. Pokud by nezafungovalo „ty si to svoje dítě klidně mydli za každou blbost, já to dělat nechci a nebudu“, a pořád by měla tendence mi vnucovat svoje „výchovné“ metody, asi bych se s ní jednoduše nevídala. Mě by stačilo mnohem méně na to, abych jí zarazila. Buď se bavit o něčem úplně jiném, což asi moc neumíte, nebo se nebavit vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
29.6.22 08:31

Fakt se modlím, aby nějakou takovou hvězdu jednou nedotáhl syn domů :pocitac: mám z tohoto chování k dětem úplně osypky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
29.6.22 08:55

To je nějaká blbka ne? Jako máme s kamarádkama různé styly výchovy, ale aby si někdo plánoval od miminka, jak to dítě bude řezat, to fakt ne. Jako neříkám, že moje děti nikdy nedostaly na zadek, ale rozhodně ne v kojeneckém věku a ne třeba proto, že nezvládali nočník :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.6.22 08:56

@Kriss Tina Přesně. A hlavně pokud zakladatelce fungují její mírnější metody, vůbec nechápu, proč by měla prosazovat fyzické násilí. Buď je zakladatelky dítě těžkej fakánek nebo je kámoška škublá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
29.6.22 09:15

Pokaždý, když někdo řekne,,já budu". Tak dopředu nemůže vědět jestli bude. Kolik z vás si řekli já určitě budu :think: :think: :think: :think: kojit a pak prd. Ja budu hubnout a… Nic. Příští rok už budu bez cigaret aaaa? no, prd. Takže… 7m ať si klidně říká, nemůže vědět jak to dopadne. :roll: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
29.6.22 09:45

Necetla jsem komentare, jen pridam svou zkusenost. Take mam takovou kamaradku, mela bych dceri davat na zadek, je hrozna (rozumej, obcas se vzteka a moc mluvi)…no musim rict, ze to velice nabouralo nas vztah a nevidame se…po 20ti letech nas rozdelil rozdilny pohled na vychovu, i to se muze bohuzel stat :(, myslim si, ze se to stane i u vas…ani vlastne nejde o ty nevyzadany rady, ale ze ti nekdo „cizi“ vlastne rika, ze mas spratka, kteryho mas srovnavat do latě tresty, nebo vyroste pro kriminal…a pak te to mrzi, protoze tvoje dite se proste chova jako dite a v zasade ti doma pomuze, uklidi po sobe, umi prosit, dekovat, rozdelit se apod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.22 09:55
@Anonymní píše:
Se tu jen zeptám. Mam 2.5 leteho, fakt hrozne hodneho syna.

Co by jste si mysleli, kdyz vase nejlepsi kamarádka, která ma 7 mesicni dite neustale rika jak za to a to dostane ten její na zadek a že jsem moc měkká. :roll:

Pritom na moje dite s prehledem staci domluva i kdyby dvakrát, ale stačí.
Nebo obejmuti, kdyz má proste nejaky úlet emocí. Komunikujeme spolu uplne normalne a jeste se mi nestalo, ze bych si nevedela rady nebo se syn zasekl, na naopak vse vyresime v klidu do pohody.

Zacala mi vypravet, ze bude malyho zavirat do pokojicku, kdyz se bude vztekat a dostane na zadek, kdyz ji bude stvat. Pry mi muj syn za chvili bude skakat po hlave. 8o
Me je teda uplne šumák jak si kdo vychovava svoje deti, ale tohle na me bylo silný kafe. 8o

Zkus to neřešit. Mě, když dceři byl rok a půl, říkala svagrova i tchán, že mám nevychovane dítě, protože dcera na povel neusla ve 20 hodin :roll: (i přes mě upozornění, ze ji mají nechat odpoledne spát jen krátce, že večer by pak neusla).

Pořad se do mě a manžela navazeli, nic v té době nepomohlo. Až se svagrove narodilo dítě, ve stejném věku jako bylo tenkrat moje dítě, její dítě chodilo spát po 21 hodine, protože odpoledne spalo.

Krásný příklad toho jak se vychovává, kdyz nemáš o výchově ani páru.

• Citovat
  • Upravit
13305
29.6.22 09:58

Asi bych se jí zeptala - a mně to říkáš proč? Tohle řeš s manželem, vaše dítě, vaše výchova. V tomto se neshodneme, pojďme se domluvit, že tohle téma spolu otvírat nebudeme. Pokud ti to nevyhovuje, tak si můžem třeba občas zavolat. Co ty na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
29.6.22 11:48

Mně tohle říkala tchýně. Jednoho dne jsem se nas.rala a řekla jsem jí, že tyhle gestapácký metody jsou jen pro lidi, co neumí dítě vychovat jinak. Ale, že pokud na tom tak trvá, můžem je zkusit na ní. Hned jak se začne kvůli něčemu rozčilovat, strčíme ji do pokoje a pustíme, až si uvědomí, jak se má správně chovat.

• Citovat
  • Upravit
763
29.6.22 12:30

Je to pěkná nána, dělá chytrou a nejspíš ti závidí že se se svým dítětem dokážeš domluvit láskyplně a nemusíš po něm ječet a dělat další podobné zhovadilosti.. já bych na ní neměla nervy a poslala jí někam, blbku.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.22 16:11

Nemyslim si, ze je fakan. Je to hrozne klidny dite, v restauraci, u doktora v cekarne, na nakupu nerve, nejeci, neutika mi. Az si obcas rikam, ze by mohl byt iniciativnejsi. Ale ja jsem taky introvert.
Zabavime se i tim, ze jsou prsty clovek a hrajeme se kdyz dlouho nekde cekame. :lol:
Mela jsem stesti na povahu. Malej je vnimavy a zvedavy. Kdyz mu neco vysvetluju fakt ho to zajima :D
Jeste mi neudelal zadnou velkou hysterickou scénu, vzdycky poslechne a kolikrat se me i ptá, jestli může. Kdyz reknu ne a vysvetlim tak neplace. Doufam ze to bude tak i nadále, uvidime. :)
Na kazdem prechodu me stopne, ze se musime rozhlednout, nebeha mi do silnice, ja nevim co je fakan.
Kdyz place, ma nejaky prechod emoci tak mu staci obejmuti a vyklidni se.
Nemam s nim fakt sebemensi problem.

Ona to rika treba, kdyz prijde a chce, abych si s nim sla lehnout po obede nez usne. Ze nedokaze usnout sam tak at si tam treba rve.
Pritom malej prijde jen „maminko pojd sem prosim“. Nebo kdyz na neco rekne ze nechce, ja se ho zeptam proc ne a vzdycky do vokecam, ze nakonec to udelá pac chce sám. Ze uz by za odmlouvani dostal, ze mu moc dovolim atd.
Kdyz treba zacne plakat, tak ze ho mazlim. Kdyz spadne a breci, ze ho uklidnuju atd…

• Citovat
  • Upravit
15477
29.6.22 18:12
@Anonymní píše:
Nemyslim si, ze je fakan. Je to hrozne klidny dite, v restauraci, u doktora v cekarne, na nakupu nerve, nejeci, neutika mi. Az si obcas rikam, ze by mohl byt iniciativnejsi. Ale ja jsem taky introvert.
Zabavime se i tim, ze jsou prsty clovek a hrajeme se kdyz dlouho nekde cekame. :lol:
Mela jsem stesti na povahu. Malej je vnimavy a zvedavy. Kdyz mu neco vysvetluju fakt ho to zajima :D
Jeste mi neudelal zadnou velkou hysterickou scénu, vzdycky poslechne a kolikrat se me i ptá, jestli může. Kdyz reknu ne a vysvetlim tak neplace. Doufam ze to bude tak i nadále, uvidime. :)
Na kazdem prechodu me stopne, ze se musime rozhlednout, nebeha mi do silnice, ja nevim co je fakan.
Kdyz place, ma nejaky prechod emoci tak mu staci obejmuti a vyklidni se.
Nemam s nim fakt sebemensi problem.Ona to rika treba, kdyz prijde a chce, abych si s nim sla lehnout po obede nez usne. Ze nedokaze usnout sam tak at si tam treba rve.
Pritom malej prijde jen „maminko pojd sem prosim“. Nebo kdyz na neco rekne ze nechce, ja se ho zeptam proc ne a vzdycky do vokecam, ze nakonec to udelá pac chce sám. Ze uz by za odmlouvani dostal, ze mu moc dovolim atd.
Kdyz treba zacne plakat, tak ze ho mazlim. Kdyz spadne a breci, ze ho uklidnuju atd…

Tvoje kamarádka je zlá ženská, nechápu k čemu si pořídila dítě, když už od miminka plánuje jak ho bude řezat a zavírat. To mohla zůstat sama a nenervovat sebe ani dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.22 19:14
@Janli píše:
Mně tohle říkala tchýně. Jednoho dne jsem se nas.rala a řekla jsem jí, že tyhle gestapácký metody jsou jen pro lidi, co neumí dítě vychovat jinak. Ale, že pokud na tom tak trvá, můžem je zkusit na ní. Hned jak se začne kvůli něčemu rozčilovat, strčíme ji do pokoje a pustíme, až si uvědomí, jak se má správně chovat.

8o Ty kráso :mrgreen: A co ona na to?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí