Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ignor, at s prominutim lekne zizni. Vsak neumre, vsak ona se potaji napije. Premlouvat ji? At drzi hladovku a nepije. Fakt zizni neumre. A za deb, ila bych ji sebrala na mesic mobil i internet. urcite bych nechodila premlouvat a tutu nuni
Jak víte, že nepije treba v koupelně? Blbě je, že jsi dopadla pro ten sirup. Ona prostě ví, že nic nedodržíte, že jenom palaně vyhrožujete. Holt bych ji nechala být a volala sanitku až s sebou flákne.
Chce to zůstat konzistentní a ty hranice dál nastavovat.
Zkuste nějakou rodinnou poradnu.
Šla jsem tedy do obchodu a koupila ten hloupý sirup a udělala do džbánu limonádu.
A proc si do obchodu nezajde dcera?
Nechala bych ji tak. Nabidla bych ji jinou snidani, nechce, at necha byt. Pekne s vami cvici. Ja bych ji opravdu nechala, at ji boli hlava, at si vezme prasek nalacno, at pociti dusledky. Pochybuji, ze by se nesla napit.
Jinak doporucuji rodinnou terapii, neco je u vas spatne, kdyz se takto chova.
Příspěvek upraven 26.06.22 v 15:06
Nechci se vás s manželem dotknout, ani se mi věřit nechce, že je to myšleno vážně, ale na druhou stranu dá se věřit tomu, že takoví rodiče, jako vy, existují. Je jedno, jestli je to pravda nebo ne, tohle si zasejí rodiče, když se pubertálním monstrem nechají vydírat, urážet a přeroste jim přes hlavu.
A mechala nych ji at se ji klidne udela zle. Za jeden den bez piti se ji nic nestane. Nic, jen ji bude bolet hlava. A az ji bude bolet, tak bych ji rekla ze tohle je nasledek dala mozna jeden paralen a nechala ji si to uzit. ROZHODNE BYCH NEPREMYSLELA, ze priste si budu davat pizor, aby dcerunce nechybela buchta a stava
A nebiju deti, jecet na me, ze jsem de.bil, dostali by takovou facku pres tu nevymachanou hubu, ze by se divily. A pravdepodobne by mi trvalo nejakou dobu, nez bych to prekousla a zacala s nimi zase normalne komunikovat.
Tohle je pravda? Jestli ano, tak nechápu, proč nešla holka ráno do krámu si sama nakoupit, pokud nic jiného nechtěla. No a říct nám děti takové sprostárny, tak by tedy po čumáku dostaly ještě i dnes i když jsou dávno dospělé. O jedenáctiletém ani nemluvě, že by si něco takového dovolil.Ty debiy ze sebe tedy opravdu děláte.
Tak by nejedla a nepila.
A nechápu, proč jsi došla pro ten sirup.
No myslím, že přes všechna přesvědčení už by ji měla. Hlavně manžel, že si to nechá líbit. Holka se nažunká vody z vodovodu v koupelně a nechá mámu poskakovat se šťávou. ![]()
Nechci vědět, co si dovoluje ve škole, když Vás má takhle pod palcem. Ta by chytla a nejen facana. ![]()