Nevíme si rady a dcerou, nějaké nápady z venčí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Prostě Vodnář
8.7.22 13:50

Pořád lepší jeden výjezd kvůli ponaučení, než opakované kvůli ožralům, feťákům, bezdomovcům. Ty vám ale asi nevadí.

@mroe píše:
Ja ale odmitam, jako danovy poplatnik, financovat zbytecny vyjezd zavhranky, aby melo dite ponauceni… Ta diskuse je ale zbytecna, operator by zachranku v takovem pripade neposlal.
  • Citovat
  • Upravit
35481
8.7.22 13:53
@Prostě Vodnář píše:
Pořád lepší jeden výjezd kvůli ponaučení, než opakované kvůli ožralům, feťákům, bezdomovcům. Ty vám ale asi nevadí.

Nevadi, oni si je sami nevolaji. A v cem to ma byt lepsi?

Příspěvek upraven 08.07.22 v 13:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9855
8.7.22 13:54
@Prostě Vodnář píše:

Takže protože se péče zneužívá i jinde/jinými, tak je ok ji zneužívat taky? Protože „voni taky“? Diskuze je o slečně a jejích rodičích, ne o bezdomovcích a ožralech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
8.7.22 13:55

Tohle na mne zkousi moje 5 leta, podobne vystupy ma uz ted a ja ji to teda nezeru ani omylem. Nechces jist? Nejez. Ja hlad mit nebudu.

Jses na me sprosta, drza a vyhrozujes? Odejdi do sveho pokoje a tam si muzes jecakovat co hrdlo raci, ja se na to koukat nebudu. A kdyz na mne mluvis, tak laskave slusne. A beda kdyz ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
8.7.22 14:12

Ta holčina by si jí také sama nevolala. Vzhledem k tomu, jak rodiče zanedbali výchovu, tak se obávám, že nejsou ani kompetentní posoudit její zdravotní stav, stejně jako ti kolemjdoucí u těch bezdomovců.

Myslím si, že dítě v tomto věku má možnost znát realitu kolem IZS, aby to nebralo na lehkou váhu, ale kde má možnost do ní nakouknout? To co jim ukazují na MDD je odtržené od reality a děti už jsou proti tomu imunní.

Mimochodem vyčištění sanitky od normálního pacienta oproti bezdomovci je cenově dosti rozdílné.

@mroe píše:
Nevadi, oni si je sami nevolaji. A v cem to ma byt lepsi?Příspěvek upraven 08.07.22 v 13:54
  • Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
8.7.22 14:17

Diskuze se ale stočila na (ne)zneužívání IZS, takže je de facto jedno o kom si budeme psát. Nikde totiž není psáno, že s tímto přístupem za pár let nemůže být ze slečny bezdomovkyně.

@Jahru píše:
Takže protože se péče zneužívá i jinde/jinými, tak je ok ji zneužívat taky? Protože „voni taky“? Diskuze je o slečně a jejích rodičích, ne o bezdomovcích a ožralech.
  • Citovat
  • Upravit
4954
8.7.22 14:32

Tak já myslela, že všem je jasný, že to vyhrožování záchrankou byla ultrablbost. :nevim:
Byla to planá výhrůžka, protože pro její volání nebyl nejmenší důvod. Jedenáctileté dítě na tom po pouhém půl dni bez tekutin nebude tak špatně, aby potřebovalo akutní lékařské ošetření. Navíc mi nepřijde úplně prozíravé strašit dítě voláním něčeho, co mu v budoucnosti, až mu bude opravdu špatně, může zachránit život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5170
8.7.22 15:05
@Jahru píše:
No jasně, že přijedou a odvezou, pokud zahrajou hezký divadýlko. To ale ještě neznamená, že to není zenužití RZ. I když jim nic neprokážou, tak tu péči zneužívají.

No tak prijedou, ale neodvezou. Vzdyt holce nic nebylo, neomdlivala, nezvracela. Prijedou, poslechnou si ji, zmeri tlak a tep a pojedou, doporuci vic pit. Preventivne ji kanily fakt pichat nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80387
8.7.22 16:48
@Elfido píše:
Sorry ale píšeš úplne mimo. Je trochu rozdiel 11 ročné decko a 40 ročný chlap. Jedno z toho má nedovyvinuty mozog a riešiť situácie sa len učí, druhé z toho už má za sebou desaťročia skúseností a je už z neurologickeho hľadiska hotové. Hádaj ktory popis patrí ku ktorému ;)Ale keď teda ťa zaujíma téma hromozvodu, tak v akom veku už podľa teba teda dieťa musí vedieť spracovať emócie niekde potichu samostatne bez podpory rodiča? 2? 5? 11 je zjavne podľa teba už moc a to už má s nejakými náladami dať pokoj.

V deseti určitě. Protože od malá mu říkám - chápu, že máš vztek. Ale nekřič na mne. Jestli potřebuješ křičet, jdi si třeba do koupelny a tam můžeš nadávat třeba sprše. Ale nikdy nervi na mě. A jo, já jsem děsně chladný tvor bez špetky empatie, takže kdyby na mě taková slečna ječela, že jsem kráva, tak jí jednu bez rozmýšlení ubalim. A bez lítosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13305
8.7.22 18:18
@Prostě Vodnář píše:
Souhlasím, je to podivné, ale jak se dítě k té reálitě IZS má dostat, když už je z youtube proti všemu imunní a bere to jako hru i když kolikrát jde o život? Že je nezvládnutá výchova, to je zcela bez diskuzí. Ale děcka jsou dnes z těch všech patlátek tak zblbnutí, že si myslí, že se jim nemůže nic stát. A kdyby jen přece, tak stačí kliknout na NEW GAME.

Když to nejde jinak, tak mají dostat po tlamě… Určitě ne jim to názorně ukazovat tak, že se bude zneužívat IZS… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13305
8.7.22 18:21
@Prostě Vodnář píše:
Diskuze se ale stočila na (ne)zneužívání IZS, takže je de facto jedno o kom si budeme psát. Nikde totiž není psáno, že s tímto přístupem za pár let nemůže být ze slečny bezdomovkyně.

Tak ať z ní ta bezdomovkyně klidně je. Podle zakladatelky jde jen o temperament a výchova je zcela v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí