Problémová dcera

Anonymní
19.6.22 20:49

Problémová dcera

Ahoj, mám neteř svěřenou do své péče, neměl se kdo o ní postarat, její matka má velké psychické problémy a musela být neteř svěřena do péče někoho z rodiny, nejdříve byla celkem uzavřená do sebe, myslela jsem si že to je jen z toho, že se musela stěhovat přes celou republiku ale teď ji mám asi 5 měsíců u sebe a teď jsem přišla na to, že mi zmizelo 5 000kč říkala, že nic neudělala a jakmile jsem začala vyhrožovat policii tak se přiznala. Co by jste dělali vy? Mám chuť ji vrátit zpět mamince, ale nemůžu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30994
19.6.22 20:51

Kolik jí je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
19.6.22 20:52

Zjistila bych nac to potrebovala, zamykala si svoje veci, nemela doma hotovost a navstivila s ni psychologa.
Ma kapesne? Doprejes ji neco hezkeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.22 20:53

@Cuddy 15

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.6.22 20:56
@VitaminC
@VitaminC píše:
Zjistila bych nac to potrebovala, zamykala si svoje veci, nemela doma hotovost a navstivila s ni psychologa.
Ma kapesne? Doprejes ji neco hezkeho?

má na co si ukáže, mám ji několik měsíců a koupily jsme už tolik oblečení, kolikrát když jde s kamarády do města tak ji dám 200 až 500. I když má kapesné 500 měsíčně. Nechtěla mi říct na co to potřebovala, ale bojím se, jestli v něčem nejede. :,(

• Citovat
  • Upravit
5889
19.6.22 20:57

Našla bych psychologa, někdo se hůř vyrovnává se svěřením do péče i když to je v rámci rodiny. Můj mladší bratr dělal průšvihy a to se dostal do péče otce.Ale netrestala bych jí, ale prostě bych hledala příčinu. Ano, pokud zmizí 5000Kč, tak to je znát, ale taky se to nemusí opakovat pokud se to bude řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
19.6.22 20:58

A co jsi čekala, že dostaneš do péče bezproblémové dítě? Od problémové matky? Pracuje někdo s tím dítětem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
19.6.22 21:00
@Anonymní píše:
@VitaminCmá na co si ukáže, mám ji několik měsíců a koupily jsme už tolik oblečení, kolikrát když jde s kamarády do města tak ji dám 200 až 500. I když má kapesné 500 měsíčně. Nechtěla mi říct na co to potřebovala, ale bojím se, jestli v něčem nejede. :,(

Dotáhla bych jí k doktorce, chtěla bych nabrat krev na drogy. Pokud by mi neřekla důvod, tak bych chtěla mít jistotu alespoň, že v tom nejsou drogy.Pak je ještě možný třeba potrat, šikana a dalších milion věcí…Ale nevím jak to je s potratem nezletilých, jestli musí informovat rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.22 21:02
@Cuddy píše:
A co jsi čekala, že dostaneš do péče bezproblémové dítě? Od problémové matky? Pracuje někdo s tím dítětem?

Ne, nechtěla se se mnou o tom bavit. Navíc její matka není problémová, nechodí domů opilá, nefetuje, nebaví se se špatnýma lidma, jen má psychické problémy, které se nelíbí OSPODu (sociálce) a do doby než se uzdraví by měla být u mě.

• Citovat
  • Upravit
1604
19.6.22 21:06

Zkuste najít terapeuta, který se zaměřuje na Náhradní rodinou péči. Popřípadě kontaktujte Dobrou rodinu. Může zatím být úplně něco jiného než potřeba peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.22 21:07
@Fiveone píše:
Dotáhla bych jí k doktorce, chtěla bych nabrat krev na drogy. Pokud by mi neřekla důvod, tak bych chtěla mít jistotu alespoň, že v tom nejsou drogy.Pak je ještě možný třeba potrat, šikana a dalších milion věcí…Ale nevím jak to je s potratem nezletilých, jestli musí informovat rodiče.

Známý pracuje v lékařství a potřebují souhlas zák. zástupce a když jsem ji zkusila říct, že jdeme na krev (neřekla jsem proč),ale začala na mě hystericky ječet, že nikam nejde a to jsem ji to v klidu oznámila, že půjde místo školy a ona si stoupne a začne ječet a to, že i když bydlíme na baráku tak přišli sousedi, jestli je vše v pořádku doma. Tak jsem zkusila psychologa a ona si sedla a žačala brečet, že nechce skončit jako její máma, je mi jasné, že se jí to v její hlavě stále motá, když musí být u někoho z rodiny, ale na krev ani k psychologovi ji nedotáhnu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
27265
19.6.22 21:08
@Cuddy píše:

Přesně to jsem chtěla napsat. Ta holka si prošla nějakým traumatem, který těžko zvládneš sama ukočírovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
19.6.22 21:08
@Anonymní píše:
Ne, nechtěla se se mnou o tom bavit. Navíc její matka není problémová, nechodí domů opilá, nefetuje, nebaví se se špatnýma lidma, jen má psychické problémy, které se nelíbí OSPODu (sociálce) a do doby než se uzdraví by měla být u mě.

Možná otázka mimo, ale nechtěla peníze pro mámu? Pokud je na tom špatně psychicky, tak asi nemůže ani pracovat a pokud ví, že přežívá spíš, tak by jí třeba chtěla pomoct, aby se mohla brzy vrátit k ní. Je to jen taková myšlenka, ale úplně bych to nevyloučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
19.6.22 21:10
@Anonymní píše:
Známý pracuje v lékařství a potřebují souhlas zák. zástupce a když jsem ji zkusila říct, že jdeme na krev (neřekla jsem proč),ale začala na mě hystericky ječet, že nikam nejde a to jsem ji to v klidu oznámila, že půjde místo školy a ona si stoupne a začne ječet a to, že i když bydlíme na baráku tak přišli sousedi, jestli je vše v pořádku doma. Tak jsem zkusila psychologa a ona si sedla a žačala brečet, že nechce skončit jako její máma, je mi jasné, že se jí to v její hlavě stále motá, když musí být u někoho z rodiny, ale na krev ani k psychologovi ji nedotáhnu :nevim:

Tak zkuste najít psychologa, který by byl ochotný přijít třeba jednou, dvakrát k vám, než by získal její důvěru a vysvětlil jí, že není blázen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
19.6.22 21:12

Máte doprovodku? Co zkusit to řešit s ní? Určitě se s něčím takový setkali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí