Nezvládám 3 děti

Anonymní
13.6.22 22:03

Nezvládám 3 děti

Ke dvěma skolkovým dětem se nám teď narodil třetí a já mám pocit, že to vůbec nezvládám. Jsem na ně věčně sama. Plánované miminko nebylo, už jsme byli zvyklí, že se s dětmi dá podnikat plno věcí…manžela to nijak nezasáhlo, buď je v práci nebo se věnuje svým koníčkům, je doma tak 2 večery z týdne. Nechci si stěžovat, věděla jsem, že to tak bude a vím, že zvládnu hodně.. Ale bohužel, miminko je nedoložitelné, kočárek nesnáší, takže je celé dny v nosítku nebo na rukou, hodně brečí. I přes to se snažím starším dětem věnovat, ale moc to nejde. Z prázdnin mám hrůzu. Představa jakéhokoliv delšího výletu nebo hraní je prakticky nemožná a dva znudění předškoláci jsou na pěst už po hodině doma. Sice nejsme v panelaku, ale chápu, že placatit se celé dny kolem domu nebaví nikoho. :nevim: Prarodiče jsou pracující a moc se do hlídání nehrnou. :? Jsem fyzicky hotová, natožpak ještě nekonečné zabavování těch starších. Mám z toho provinilý pocit, že se jim nevěnuji a zároveň jsem vytočená, že to odnáším komplet já. Manžel je má sice rád, ale že by s nimi něco dělal, to se prakticky neděje. Má to vůbec nějaké kloudné řešení jak se nezbláznit a vyhovět všem? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
13.6.22 22:06

Bouchnout do stolu a zápřahnout manžela. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
13.6.22 22:07

Nebo zaplatit starším chůvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
13.6.22 22:08

Tak řešení je jediné. Manžel 2 večery v týdnu doma je špatně. Než mimčo trochu povyroste a situace se zklidní, tak by měl být manžel soudný a vyhradit si teda jeden večer v týdnu mimo domov. Jeden večer ty, aby ses nezbláznila (sport, kafe s kamoškou atd.). Jinak fungovat spolu. Jiné řešení teď není, musíte přečkat 2-3 roky a podržet se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3069
13.6.22 22:12

Zapoj chlapa.. jsou to i jeho děti, ne? Jako mělo by ho to trknout samo, ale asi netrklo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
13.6.22 22:17

No proto jste taky dva rodičové, partneři, co sdílí péči o rodinu.

Pan otec se bude muset začít angažovat a věnovat svůj čas svým dětem - minimálně těm starším.

A teda no chceš příměšťáky, kroužky a podobné věci, teď už je trošku pozedě, ale třeba budete mít štěstí. Nevezmou si je prarodiče třeba na nějaký prázdninový výlet přes víkend?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
14.6.22 00:44

Mám to stejně, 2 školkový, mimino, babičky vůbec a manžel doma o víkendu :zed: my to teda plánovali, chtěla jsem holčičku…tak to mám :mrgreen: :srdce: každopádně mě nejvíc štvou ty nemoci..no a líp bude až trochu odrostou…je to zahul neskutecnej, sama jsem vlastně pořád a na prázdniny se upřímně taky moc netesim :nevim: malý už bude rok a je to takový klíště neodlozitelny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
14.6.22 06:11

1 - Zapojit manzela…prece nemuze byt doma jen 2 vecery v tydnu 8o U nas je to treba tak ze dva vecery jsem pryc ja a dva manzel (oba chodime sportovat)..ale aby vsechno doma odnasel jeden rodic, to je teda hruza. Jasne ze manzel ma narok na volny cas, ale preci tak nejak primerene.
2. Proc nemuze manzel vzit dve starsi deti na vylet? muj manzel bere nase deti 6 + 4 roky na vylety casto.
3. Detem vymyslet aspon 1-2 primestske tabory.
4. Nejde jet k prarodicum na par dni, i kdyz pracujou? Muzou se detem venovat po praci a deti si uzijou jine prostredi? Nebo vikendovy vylet s detmi a prarodici?
5. Miminko by mozna i bylo spokojenejsi na vylete, nez doma. Prebalit muzes pres leto v kocarku, nakrmit/nakojit prakticky kdekoliv. Moje deti taky nebyly moc rady v kocarku ale tahala jsem nositko + kocarek a odkladala je do kocarku abych si ulevila zadum, nebo je uspala v nositku a odlozila do kocarku…Nejake pekne prochazky v lese, Zoo apod byste takhle zvladli. Nebo i proste objizdet zajimavy hriste v okoli, pribalit piknik, vzit deku… doma je to fakt kolikrat nejnarocnejsi.
Drzim palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8967
14.6.22 06:58

Zapojit manzela. Jak jednoduché. Ty deti přece nejsou jen tvoje, ne? To vaše uspořádání bych teda nerozdychala. Jako ten můj taky umí párkrát do roka mít týden, kdy je doma jen třeba jeden večer, pravidelně jezdi pryč na několik noci, ať už pracovně nebo za zábavou… ale jednak já jezdím taky, a když je doma, tak se těm dětem věnuje. Dva starší bere na výlety, nebo třeba jen do obchodu, garáže, hrají deskovky…prostě jsou spolu. Teď byli pryč 4 dny má opačné straně republiky.. musíte se domluvit na společné péči, jinak se brzo budete domlouvat na alimentech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80389
14.6.22 07:13

Zapoj manžela. Natvrdo. Při třech dětech zkrátka musí maknout. Jak doma, tak kolem dětí. A na léto pro starší příměstský tábor. Ale to už je asi pozdě. Pokud bydlí prarodiče v domku, výprav se k nim. Aspoň odpoledne mohou být se staršími dětmi. A ty si vydechneme. Stačí tři čtyři dny. Poprosit je o týden péče o starší, nedali by jim týden dovolené? A kamarádky máš? S dětmi? Aby měli starší parťáky na hru? Ale hlavně zapoj chlapa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
14.6.22 07:51

Nikdy bych nesla do trech deti, kdyby byl muz na baterky. Ale ty uz je mas, tak to chce nejake reseni. Prazdniny budou slozite. Skolkovym detem bude je kolik? Sezen 1-2 primestske tabory. Sezenes i ted, jen to nebudou ty levne od ddm apod., alesezenes. Co kamaradi? Nemaji deti kamarady, se kterymi byste se pres leto schazeli? Vymysli program, ktery bude realizovatelny i se tretim neodlozitelnym ditetem. Klidne bych sla na koupaliste. Miminko bud bude spat nebo ho budes mit po kotniky ve vode v naruci, deti mohou byt v brouzdalisti nebo v detskem bazene. A pak musis zmenit pristup ke vsem detem. Sourozenec jak bere, tak dava. Vsem. Treti dite nema postaveni prvniho. Holt bude trochu vic plakat. Budes ho sebou vlacet jak tasku. Nesnaz se klast vysoke naroky na sebe, starsi nejsou chudacci, ze se budou obcas nudit. Hlavne se ale domluv s muzem, ze bude z prace v pravidelnou hodinu doma a dostane na krk ty dve starsi deti, ktere jeste muze vzit na kola, na hriste apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
14.6.22 08:00

Taky mám chlapa co kolem děti moc na funguje. Tedy začal teď až kolem skoro školních :?
Já jsem to vyřešila tak, že jsem na něho prehazela věci co se děti netýkali. Narodil od vás my jsme paneláková rodina. Takže jsme ven museli. A na výletech to nebylo horší než doma. Naopak lepší, měla jsem klid od těch starších.
Léto jsem u školkových dětí vyřešila letní školkou a příměstským táborem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12700
14.6.22 08:09

Proč vymýšlíš těm dvěma starším program? Nevyhrají si spolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
14.6.22 08:12
@bjetuschka píše:
Proč vymýšlíš těm dvěma starším program? Nevyhrají si spolu?

Jak to myslis? Jo, deti si spolu vyhraji docela dost, viz nase detstvi, jen to obcas koncilo zapalenym stohem. Fakt myslis, ze muses nechat 2 predskolaky delsi dobu (prazdniny) bez programu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
14.6.22 08:18
@bjetuschka píše:
Proč vymýšlíš těm dvěma starším program? Nevyhrají si spolu?

Celé prázdniny jen spolu? 8o
Moje zkušenost je, že po třech týdnech si začnou lézt na nervy a chtějí jiné děti nebo aspoň změnu prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí