Nezvládám 3 děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17872
19.6.22 15:11
@Monchichik píše:
@Jahudka82 No tak u nás se berou do školky i děti z jiné školky, která má ten měsíc zavřeno…každá školka jede jen měsíc a druhý se chodí jinam…problém je v tom, že se o tom otevřeném měsíci dělá generální úklid a pere se celá školka :mrgreen: takže když jí máš narvanou po střechu, tak uklidit nelze, s dětmi za provozu se spousta věcí udělat nedá…a i děti potřebují prázdniny…takže když je máma na mateřské nebo nechodí do práce, tak i když na to nárok není, aby si ho doma nechala, tak to pomůže…

My taky loni chodili jinam, naše školka se ob rok střídá s 2. Proč to nedělají ten měsíc, kdy je zavřeno? :think: u nás se loni malovalo, pak jsou sanitární dny na konci srpna, dezinfekce, praní a tak. U nás právě většina dětí nakonec doma je, nevím jak to řeší, občas mám pocit, že jsem tam jediná, co nemá možnost dělat z domova, naštěstí manžel jo, jinak fakt nevím, jak bysme to řešili, na příměstský tábor jde ta mladší teď poprvé v srpnu, je jen na 3 dny. A starší byl už taky několikrát. U nás jede školka (naše nebo náhradní, ale vždy ty prázdniny jen ta jedna) půlku jednoho měsíce a půlku 2. Obě babičky ještě pracujou, naštěstí 1 ve školství, ale ta si bere vzdy jen jednoho, spíš staršího. Ale nějak to vždycky poskládáme. Jen jsem chtěla říct, že jak tu někdo psal, že může být to starší dítě ve školce, tak to nemusí být až taková samozřejmost. Já se musela třeba po MD vrátit do práce na prázdniny, pac kluk je cervnovej, do září by mi místo nedrželi, takže soukromá školka, chodil tam už od jara, aby si zvykl. U nás to byl vždycky takovej kompromis a chodil třeba jen 2 týdny, kdy hlídání nebylo - mamka nastupuje týden před koncem srpna, když u nás byl v práci největší frmol…a když jsem byla doma s mladší, tak samozřejmě do školky o prázdninách nechodil, ale měl skoro pořád program s babičkama nebo tatínkem, na dovolenou jsme, dokud nechodil do školy, jezdili mimo sezónu, teď už je to složitější, já si v práci můžu vzít dovolenou až v srpnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32281
19.6.22 16:10

@Jahudka82 Nedělají to ten měsíc, protože je školka zavřená a vybírají si dovolené :mrgreen: přes rok to moc nejde…jsou tam v provozu potřeba všichni…já jsem taky kdysi neměla žádné hlídání přes prázdniny…takže měsíc byli prostě ve školce i o prázdninách a ten měsíc jsme vykryli postupně..nedalo se nic dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.22 18:48

Holky, u nás je školka zavřená úplně. A nejbližší má pobrat děti ze tří ostatních školek, což opravdu nebudu obsazovat místa pracujícím rodičům. Řekla bych, že jsem jedna z těch „normálních“- když jsem doma, nevidím důvod, aby byli ve školce celý den - děti si chodí na dopoledne do školky za kamarády, ale nikdy ve školce nespaly, ani nebyly přes prázdniny. I když mě to stojí kopec sil, no..koho ne. :nevim: Jak tu někdo radil, ať tatínkovi poradím program…Jako bohužel, ale vidím to stejně jako většina z vás. Manžel je dospělý rozumný chlap, vidí, jak to doma je a pardon, ale abych mu ještě vymýšlela program, aby ho to chudáka bavilo, tak bych se na to mohla… Mě se někdo ptal, jestli mě to kolem děti baví a jestli se náhodu nechci jenom 3× do roka projet s nimi na kole? :roll: Manžel dost vydělává, to mu upřít nemohu, je to slušný, chytrý člověk, mám ho ráda, ale klidně přiznám, že ohledně těch dětí mě fakt s..e ehm, štve. No, rozvádět se kvůli tomu nebudu, to bych si nepomohla. A dost se těším, až děti povyrostou a bude se s nimi dát normálně fungovat. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
400
19.6.22 19:36
@Anonymní píše:
Holky, u nás je školka zavřená úplně. A nejbližší má pobrat děti ze tří ostatních školek, což opravdu nebudu obsazovat místa pracujícím rodičům. Řekla bych, že jsem jedna z těch „normálních“- když jsem doma, nevidím důvod, aby byli ve školce celý den - děti si chodí na dopoledne do školky za kamarády, ale nikdy ve školce nespaly, ani nebyly přes prázdniny. I když mě to stojí kopec sil, no..koho ne. :nevim: Jak tu někdo radil, ať tatínkovi poradím program…Jako bohužel, ale vidím to stejně jako většina z vás. Manžel je dospělý rozumný chlap, vidí, jak to doma je a pardon, ale abych mu ještě vymýšlela program, aby ho to chudáka bavilo, tak bych se na to mohla… Mě se někdo ptal, jestli mě to kolem děti baví a jestli se náhodu nechci jenom 3× do roka projet s nimi na kole? :roll: Manžel dost vydělává, to mu upřít nemohu, je to slušný, chytrý člověk, mám ho ráda, ale klidně přiznám, že ohledně těch dětí mě fakt s..e ehm, štve. No, rozvádět se kvůli tomu nebudu, to bych si nepomohla. A dost se těším, až děti povyrostou a bude se s nimi dát normálně fungovat. :nevim:

Tak moje deti ve skolce spali i kdyz jsem byla doma…moje mama me v detstvi furt brala po obede a pamatuju si jak jsem pronudila odpoledne doma zatimco si ostatni deti hrali na hristi u skolky a jak me to stvalo, takze tohle jim delat nechci…abych se „obetovala“ pro dobro nikoho, neboli proto aby se odpoledne nudily doma… zatimco ja budu strhana…proc?
A ohledne manzela, jaky si to udelas takovy to mas…dobrovolne se stavis do role obeti misto toho aby sis dupla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17872
19.6.22 23:50
@Jednablbka píše:
Tak moje deti ve skolce spali i kdyz jsem byla doma…moje mama me v detstvi furt brala po obede a pamatuju si jak jsem pronudila odpoledne doma zatimco si ostatni deti hrali na hristi u skolky a jak me to stvalo, takze tohle jim delat nechci…abych se „obetovala“ pro dobro nikoho, neboli proto aby se odpoledne nudily doma… zatimco ja budu strhana…proc?
A ohledne manzela, jaky si to udelas takovy to mas…dobrovolne se stavis do role obeti misto toho aby sis dupla.

Dobrý úhel pohledu z jiné strany, mně starší dítě kolikrát kolem 3. vynadalo, že jdu moc brzo že si tam chtěl ještě hrát;) Aspoň jsem v poledne dala v klidu oběd mladší, ta se pak vyspala a nemusela jsem letět do školky na 12. s hladovým řvoucím mládětem - jasně že kojit jsem kojila kdekoliv ale oběd v šatně, na hřišti školky během čekání než starší dojí a obleče se jaksi neohřeju a navíc jsem musela pomáhat staršímu abysme se tam nepotili 2h. A mohli jsme jít pak rovnou na hřiště, kroužky při 1 cestě, nemuseli se vracet domů, čekat až usnou oba, pak se zas oblíkat, vypravovat, kor v zimě…tohle třeba moc nepochopim proč si někdo tak komplikuje že děti bere po obědě i když spát ještě potřebujou ale usnou az kdoví kdy, většinou v době kdy by ve školce už byli vyspaný a pak se diví že nestíhají odpoledne nic ani žádný aktivity…s mladší jsem neměla moc šanci se starším dělat déle než 5 minut nějakou smysluplnou činnost aby se doma po školce nenudil, to fakt nebylo dítě který vás a bráchu bude v klidu sledovat z deky…a kluk o nějakou klidovou činnost doma nestal, jezdit s autama a houkat to spíš, budil by mi mladší… Kamarádka taky brala oba po obědě dokud nechodila do práce ale v zimě už tím pádem ven nešli když jí usnuli ve 2 po hodině zlobení a jejích nervů a vstali po 4.,v 5, pak nechtěli jít spát večer, ji prý vůbec nenapadlo že by mohli spát ve školce, pak to zkusila a divila se jak to bylo najednou všechno jednodušší, ona taky víc v klidu a co všechno stihli, když rovnou ze školky mohli jít ještě na hodinu ven, děti se i hezký unavily a večer nestrašily do 10 aby je ráno zas musela z postele páčit. Prostě za mě ta školka dá dětem určitej režim, kterej doma ne vždy jde dodržet každý den stejně když k tomu máte náročný mimino a nemůžete se rozkrájet a uspat každýho zvlášť, takže vždy 1 řve a ruší 2., a když vám chlap nepomůže ani večer a ještě má blbý kecy, je to asi zbytečný sebemrskačství, když by to starší bylo třeba v té školce s kamarády spokojenější než doma za každou cenu aby učitelky mely míň práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí