Nezvládám 3 děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30994
14.6.22 09:28
@Anonymní píše:
Ten by možná šel. :lol: ještě jsem se nedívala. Tak začnu šetřit na příměšťáky.

Kolik je detem? Pokud by byly problem penize, tak bych na nej poslala alespon to starsi dite. Ono ti velmi pomuze, ze kte tve zanepraznenosti budes mit jen jedno dite a ne dve, ktere se bud hadaji a nebo zkousi, kdo umi zlobit vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.22 09:35
@Cuddy píše:
Kolik je detem? Pokud by byly problem penize, tak bych na nej poslala alespon to starsi dite. Ono ti velmi pomuze, ze kte tve zanepraznenosti budes mit jen jedno dite a ne dve, ktere se bud hadaji a nebo zkousi, kdo umi zlobit vic.

3 a 5, dívala jsem se, že tu mají i pro školky. Máš pravdu, jak se chvíli nemají s kým hádat, hned je to o dost větší pohoda. Asi to vyzkoušíme. ;)

• Citovat
  • Upravit
5410
14.6.22 09:37
@Anonymní píše:

To brzo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
14.6.22 09:39
@Anonymní píše:

Pošli starší na den dva nebo alespoň an odpoledne k nějaké kámočce/sousedce/mamince od dětí ze školky, co je taky na rodičáku. Maminky jedináčků by to mohli i ocenit a nechtít (zatím) reciprositu. nebo se s nimi domluvit, že třeba budeš recipročně vyzvedávat ve školce nebo si jejich děti mohou přijít pohrát k vám, až nejmenší o chlup odroste a nebude to s ním tolik na palici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5410
14.6.22 09:40
@Anonymní píše:
Ke dvěma skolkovým dětem se nám teď narodil třetí a já mám pocit, že to vůbec nezvládám. Jsem na ně věčně sama. Plánované miminko nebylo, už jsme byli zvyklí, že se s dětmi dá podnikat plno věcí…manžela to nijak nezasáhlo, buď je v práci nebo se věnuje svým koníčkům, je doma tak 2 večery z týdne. Nechci si stěžovat, věděla jsem, že to tak bude a vím, že zvládnu hodně.. Ale bohužel, miminko je nedoložitelné, kočárek nesnáší, takže je celé dny v nosítku nebo na rukou, hodně brečí. I přes to se snažím starším dětem věnovat, ale moc to nejde. Z prázdnin mám hrůzu. Představa jakéhokoliv delšího výletu nebo hraní je prakticky nemožná a dva znudění předškoláci jsou na pěst už po hodině doma. Sice nejsme v panelaku, ale chápu, že placatit se celé dny kolem domu nebaví nikoho. :nevim: Prarodiče jsou pracující a moc se do hlídání nehrnou. :? Jsem fyzicky hotová, natožpak ještě nekonečné zabavování těch starších. Mám z toho provinilý pocit, že se jim nevěnuji a zároveň jsem vytočená, že to odnáším komplet já. Manžel je má sice rád, ale že by s nimi něco dělal, to se prakticky neděje. Má to vůbec nějaké kloudné řešení jak se nezbláznit a vyhovět všem? :think:

Pardon, ale připadá mi, že zijes že dne na den bez jakéhokoli plánování, přemýšlení.
Anebo - a to spíš - že si celou historku vymyslis bez vlastních reálných zkušenosti. A takových už tu je!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.22 09:41
@Takco píše:
To brzo!
:* Děkuji za velmi přínosné reakce!
  • Citovat
  • Upravit
5410
14.6.22 09:42
@Anonymní píše: :* Děkuji za velmi přínosné reakce!

Viz můj další příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5410
14.6.22 09:45

Anebo, a to je snad úplně nejhorší - snažíš se vyhovět všem. I na svůj úkor. Děti jsou ještě malé, ale Ty se jim ve všem podřizujes, atd. A nejspis nemáš ani čas ťukat do emimina, s malým na ruce. Pokud je mu aspoň měsíc a více, snad už jste se stihli trochu zaběhnout, ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
14.6.22 09:49
@Svistice píše:
Co po třech týdnech. U nás stačí promaroděný víkend a jsou na tečku a to už jsou oba školní. :cert:

Mladší dvě dají tři týdny. Ale jen bez straší. Když jsou tři, nedaji ani víkend :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
14.6.22 09:54
@Takco píše:
To brzo!

Proc brzy, miminko je evidente cerstve, zakladatelka nevedela, jak to pujde. On je opravdu rozdil, zda k tem plnym rukam miminka ma clovek jedno nebo dve dite. Jedno je v pohode, ted zakladatelka zjistuje, ze dve nejsou. Tabor clovek potrebuje, pokud je pracujici. Pokud neni, tak jde hlavne o zabavu pro deti, na kterou take musi byt penize. Zakladatelka se snazi situaci resit, netreba ukazovat, jak je „neschopna“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22081
14.6.22 10:01
@Cuddy píše:
Proc brzy, miminko je evidente cerstve, zakladatelka nevedela, jak to pujde. On je opravdu rozdil, zda k tem plnym rukam miminka ma clovek jedno nebo dve dite. Jedno je v pohode, ted zakladatelka zjistuje, ze dve nejsou. Tabor clovek potrebuje, pokud je pracujici. Pokud neni, tak jde hlavne o zabavu pro deti, na kterou take musi byt penize. Zakladatelka se snazi situaci resit, netreba ukazovat, jak je „neschopna“.

To je sice fakt, ale na nápad „začnu shánět příměšťák“ v půlce června se opravdu nic moc jiného než „to brzo“ napsat nedá. Že bude mít doma mimčo, že bude školka zavřená a že tedy děti budou potřebovat nějaký program, to zakladatelka věděla dávno dopředu a měla to mít v tomto směru dávno pořešeno… teď už toho asi moc nesežene :nevim:

Ono jí obecně není moc co radit - když manžel nespolupracuje a jiná osoba na pomoc taky sehnat nejde, tak se to holt prostě musí nějak přežít, nic jiného nezbývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5410
14.6.22 10:04
@Cuddy píše:

Dvě a více dětí plus mimi jsou lepší než jedno s ubrecenym miminkem. Zabaví se, jsou parťáci. Navíc petiletak uz není zadny prcek. Zakladatelko, pokud je Tvuj příběh pravdivý, jak jste zili predtim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
14.6.22 10:05

@BohunkaP je to pro ni nove, naopak si mohla rikat, jak je super, ze bude o prazdninach s detmi doma a ne v praci. A ukazuje se, ze neni, tak to resi. Nevim, odkud zakladatelka je. Ale v Praze jeste v pohode sezene, neni vazana zadnym pevnym terminem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
14.6.22 10:10
@Takco píše:
Dvě a více dětí plus mimi jsou lepší než jedno s ubrecenym miminkem. Zabaví se, jsou parťáci. Navíc petiletak uz není zadny prcek. Zakladatelko, pokud je Tvuj příběh pravdivý, jak jste zili predtim?

Ja jsem byla radeji za jedno dite pryc. Ono to zabavi, jsou partaci, kdyz clovek (mimco) potrebuje klid, je takove osemetne. Nam se treti dite narodilo do covidoveho obdobi, kdy ve skolce prosili, at vsichni, co mohou, nechaji deti doma. Ten rozdil, kdyz se pak skolka pro nejstarsi dite otevrela, byl velky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5410
14.6.22 10:11

Navíc snad mají dům se zahradou, takže nemusejí být zavření.
Spíš mi to vyznívá jako opet příspěvek typu „jsem chudák, manžel je k ničemu, nikoho nemáme, nic nejde…“.
Pokud jsi, zakladatelko, opravdu ve smutné situaci, samozřejmě Té podporují a uklidnim, že si to brzy určitě sedne. Ale… musíš pro to něco dělat. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí