Nezvládám 3 děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30994
14.6.22 13:03

@stinga naše 5 lete dite má tenisový, inline a boulder tábory. Berou od 4, DDM od 3 let tak, aby mohli pracující rodiče chodit do práce. Školka jede 14 dní, zbytek nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2709
14.6.22 13:07
@bjetuschka píše:
Ale však já mám taky děti. :) A tohle si nevybavuju, že bych jim pořád vymýšlela program, aby se náhodou chvíli nenudily. Prostě si spolu vyhrály. A když byly školkové, tak chodily do školky i v létě (to už jsem chodila do práce). Proto se ptám, jak je to u nich. Jestli budou taky ve školce, tak bude mít velkou část dne klid na mimino a večer tam můžou být ve 4 doma. V 5, pokud bude pantáta chtít. :roll:

Přesně. Taky koukám jak blázen, že současný trend je dítěti naplánovat akce ideálně na každý den, hodinu od hodiny. Pak není divu, že ty mámy nestíhají, nezvládají, z mateřství se hroutí, když si sami přidělávají problémy.
Když jsem byla malá, začaly prázdniny, rodiče a prarodiče se nejen se mnou (ale i straší ségra) prostřídali doma po dobu, kdy byly školky zavřené, ale že by někdo kolem nás šaškoval, tak to ani omylem.
Když jsem pak sama měla děti školkou / školou povinné, taky jsem nikdy nevymýšlela program. Dělali jsme věci tak, jak nás napadly a hlavně dle finančních a časových možností, ale jinak se děti prostě musely zabavit sami. A rozhodně jim to neublížilo a ani to na nich nezanechalo následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
14.6.22 13:07
@Cuddy píše:
@stinga naše 5 lete dite má tenisový, inline a boulder tábory. Berou od 4, DDM od 3 let tak, aby mohli pracující rodiče chodit do práce. Školka jede 14 dní, zbytek nic.

tak asi se to odvíjí od té školky, u nás máme 14 školek pod jedním vedením, jednou ředitelkou - státní, 5 týdnů uprostřed prázdnin je 12 školek zavřených a 2 mají prázdninový režim, kdy poberou zájemce z těch zavřených,
takže by asi moc zájem o příměšťáky nebyl, jelikož ta náhradní školka je vždy levnější, než nejlevnější příměšťák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
14.6.22 13:10
@Sunlight515 píše:
Přesně. Taky koukám jak blázen, že současný trend je dítěti naplánovat akce ideálně na každý den, hodinu od hodiny. Pak není divu, že ty mámy nestíhají, nezvládají, z mateřství se hroutí, když si sami přidělávají problémy.
Když jsem byla malá, začaly prázdniny, rodiče a prarodiče se nejen se mnou (ale i straší ségra) prostřídali doma po dobu, kdy byly školky zavřené, ale že by někdo kolem nás šaškoval, tak to ani omylem.
Když jsem pak sama měla děti školkou / školou povinné, taky jsem nikdy nevymýšlela program. Dělali jsme věci tak, jak nás napadly a hlavně dle finančních a časových možností, ale jinak se děti prostě musely zabavit sami. A rozhodně jim to neublížilo a ani to na nich nezanechalo následky.

já mám dítě jedno a do 5 let si neuměla, nechtěla hrát sama ani vteřinu, v těch 5 ji chytlo kreslení, tak si třeba půl hodiny kreslí, a potom už chce zase dělat něco se mnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2709
14.6.22 13:14
@Anonymní píše:
Fakt bych někdy chtěla tak moc nevědět, co s časem, abych sepisovala vymyšlené příběhy na internet. :lol: Nevím, z čeho usuzuješ, že jsem úplně bez přemýšlení, ale po zkušenosti se 2 dětmi, o kterých jsme první měsíce prakticky nevěděli, jsem usuzovala, že prožijeme léto, jako do teď, akorát s kočárkem - výlety po okolí, zoo, možná koupání apod. Zatímco 3týdenní mimino mě z toho dost vyvedlo, spí 20 minut denně v náručí, jinak řve, v kočárku řve, v nosítku jakš takš. Taková zkušenost se těžko věří, dokud ji nemáš denně v praxi. Taky bych ještě před měsícem suverénně všem radila, jak mají hodit mimčo do kočáru a jít se staršími kamkoliv, vždyť na tom nic není. :P A jinak, u nás teda není zvykem, aby předškoláci měli rozplánované prázdniny do poslední minuty - na drahé dovolené, ani x táborů se nechystáme. Občas návštěva, občas výlet, pár dní na dovolenou po Česku a jinak žijeme jako jindy. Takže ne, nemám nějaké převratné plány. Upřímně, 3 tisíce za 4 dny příměšťáku, prakticky o stejném programu jako školka, když jsem doma, je mi dost proti srsti. A nejde o to, že by ty peníze nebyly. :think:

Zakladatelko, z tohodle mi vyzní, že máš spíš počínající depresi z náročnějšího miminka. Možná poporodní depresi, rozhodně bych to tak nenechala a poradila se s odborníky.
20min denně spánek u třítýdenního mi silně připomnělo mojí nejstarší dceru (taky takhle spala, vždy na 3-5min a konec, celkem 20 min přes den, v noci nespala nebo 25× vzbuzení, takže spánek o ničem).
Mrně může mít prdíky, reflux.. u dcery byl problém reflux.
Radu, jak z toho ven, pořádně nemám, ale jak už tady psaly holky, musí zapřahnout i tatínek. Beru - chodí do práce, přijde domů a má toho taky už plný kecky. Ale aspoň o víkendech by se měl snažit převzít péči o ty starší, aspoň si s nimi vybuduje pevnější vztah. I když ti to v odpočinku moc nepomůže, ale v danou chvíli alespoň o starost a nervy méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
14.6.22 13:18
@Anonymní píše:
Fakt bych někdy chtěla tak moc nevědět, co s časem, abych sepisovala vymyšlené příběhy na internet. :lol: Nevím, z čeho usuzuješ, že jsem úplně bez přemýšlení, ale po zkušenosti se 2 dětmi, o kterých jsme první měsíce prakticky nevěděli, jsem usuzovala, že prožijeme léto, jako do teď, akorát s kočárkem - výlety po okolí, zoo, možná koupání apod. Zatímco 3týdenní mimino mě z toho dost vyvedlo, spí 20 minut denně v náručí, jinak řve, v kočárku řve, v nosítku jakš takš. Taková zkušenost se těžko věří, dokud ji nemáš denně v praxi. Taky bych ještě před měsícem suverénně všem radila, jak mají hodit mimčo do kočáru a jít se staršími kamkoliv, vždyť na tom nic není. :P A jinak, u nás teda není zvykem, aby předškoláci měli rozplánované prázdniny do poslední minuty - na drahé dovolené, ani x táborů se nechystáme. Občas návštěva, občas výlet, pár dní na dovolenou po Česku a jinak žijeme jako jindy. Takže ne, nemám nějaké převratné plány. Upřímně, 3 tisíce za 4 dny příměšťáku, prakticky o stejném programu jako školka, když jsem doma, je mi dost proti srsti. A nejde o to, že by ty peníze nebyly. :think:

Mimco ma jen 3 tydny? To jsem se u druheho hroutila 9 tydnu v kuse a brecela nonstop. Musi si to sednout :nevim: zapojit musis proste tatinka, jakou ma pracovni dobu a proc je doma jen 2× vecer? Ja mela tehdy asi poporodni depresi, coz jaem neresika, zvladla jaem to a pak ze dne na den jsem si zacala vae uzivat. A malej se taky uplne zklidnil pak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6875
14.6.22 14:39

Zakladatelko, můj příspěvek není útokem na tebe, ale moje celkové zhodnocení… fakt jsem si kolem sebe všimla, že chlapům nedělá problém si nasekat 2 a více dětí, snad vidina výrobních sexů, placáků po zádech, jací jsou borci atd. ale potom, se těm dětem věnovat, manželce dát voraz, to né. To už je obtíž, vedle obtíže. Doufám, že tvůj manžel nosí domů aspoň dobré peníze, jinak já bych mu dala sajgon. :cert: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
14.6.22 14:50

Ja teda taky nechapu, jaktoze se otec vic neangazuje? Je to prece taky rodic. Pri tretim uz prece vi, ze to neco obnasi, postarat se o deti. Nebo do ted delal jenom deti a do pece se nijak se nezapojil? To se pak asi neni cemu divit. No asi budes muset bouchnout pesti do stolu a tatinek holt bude muset na nejaky cas omezit svoje konicky a prilozit ruku k dilu, jinak se z toho zblaznis. Taky jde o to, jaky mate vy dva spolu vztah a jaktoze ma cisty svedomi nekde na konicku, zatimco ty se doma hroutis, tohle ja nepochopim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
14.6.22 14:50
@Arianna007 píše:
Každé dítě není tak pohodové a jsou rodiče co se hroutí z jednoho miminka…

No jo, zakladatelka píše, že o prvních dvou dětech pomalu nevěděla. Já měla nejhorší právě první, druhý byl taky malý ďábel, takže u třetího už jsem žádná očekávání neměla a tudíž mě to nemile překvapit ani nemohlo. Jen jsem chtěla říct, že je to o přístupu obou rodičů. My jsme tři děti chtěli, tak jsme se o tu péči podělili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
14.6.22 15:06
@kve-tinka píše:
Zakladatelko, můj příspěvek není útokem na tebe, ale moje celkové zhodnocení… fakt jsem si kolem sebe všimla, že chlapům nedělá problém si nasekat 2 a více dětí, snad vidina výrobních sexů, placáků po zádech, jací jsou borci atd. ale potom, se těm dětem věnovat, manželce dát voraz, to né. To už je obtíž, vedle obtíže. Doufám, že tvůj manžel nosí domů aspoň dobré peníze, jinak já bych mu dala sajgon. :cert: :hug:

Njn.
Jenže ono je problém, že to celkově společnost od chlapů moc neočekává, aby něco po práci dělali a bere se to jako bonus.
Za mě by měla být RD do dvou let, do tří pokud na ni nastoupí druhý z rodičů.
Hned by se vyřešila místa v jeslích a školkách.
Protože o tom rozhodují nakonec právě chlapi na těch zastupitelstvech…a jim je to momentálně putna, protože se starají ženy.
Dost chlapů si nevybere ani tu otcovskou dovolenou co teď mají možnost čerpat.
Prostě je jednodušší model chlap v práci 8 hodin a žena se stará…
Na druhou stranu se od ženy očekává, že bude vše zvládat půl na půl, protože máme rovnoprávnost…jen nějak s těmi dětmi to nejde.

Já to momentálně vidím tak, že se těším do práce, až si tam odpočinu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
14.6.22 15:09
@Veruko24 píše:
Ja teda taky nechapu, jaktoze se otec vic neangazuje? Je to prece taky rodic. Pri tretim uz prece vi, ze to neco obnasi, postarat se o deti. Nebo do ted delal jenom deti a do pece se nijak se nezapojil? To se pak asi neni cemu divit. No asi budes muset bouchnout pesti do stolu a tatinek holt bude muset na nejaky cas omezit svoje konicky a prilozit ruku k dilu, jinak se z toho zblaznis. Taky jde o to, jaky mate vy dva spolu vztah a jaktoze ma cisty svedomi nekde na konicku, zatimco ty se doma hroutis, tohle ja nepochopim :nevim:

Hele úplně s klidem, on totiž pracuje a potřebuje odpočinout po práci.
Je tak nastaveno spouta chlapů.
Podle mě se rodině cíleně vyhýbá, podle toho co zakladatelka napsala. :cert: že je doma jen dva večery v týdnu. Má rád svůj klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
14.6.22 15:33

Mam deti 6- 14,11,10, 8,5 a 20 mesicu
Pred par lety kdyz jsme bydleli na byte tak jsem mela na pomoc chuvu, manzel v praci, na sluzebkach…
Ted mame velky barak a lahoda, deti jsou venku maji tady kamarady, vyhraji si spolu… predsk deti 4 a vice jsou jiz dost samostatne, kdyz se maly narodil mala mela 3.5 roku a starala se, pomahala.. ted jsou to partaci
Nejhorsi je ten prvni rok a par mesicu po porodu, to si sedne
Kupte si bachovky pomuzou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
14.6.22 15:35

Malemu jsem koupila kocarek epriam, houpe sam… takze kdyz spi nemusim chodit byť ja rada😅 jako miminko tula/ kocar/ sumici medved/ rockit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
14.6.22 16:05
@Arianna007 píše:
Hele úplně s klidem, on totiž pracuje a potřebuje odpočinout po práci.
Je tak nastaveno spouta chlapů.
Podle mě se rodině cíleně vyhýbá, podle toho co zakladatelka napsala. :cert: že je doma jen dva večery v týdnu. Má rád svůj klid.

Jo to ten muj taky ma rad svuj klid. Ale ma rad i me… nenecha me padat na hubu a vecer chce stravit i se mnou, takze mi pomaha, abychom ho meli volny oba :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
16.6.22 01:31

Tatínek je malomocný, nebo co, že nemůže pomoct? Děti máte snad spolu, tak proč vy s nimi máte být pořád a on si dvakrát do týdne večer přijde domů? Co to jako je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí