Velké kamarádství 12 letých dětí, kluk holka

Anonymní
16.6.22 10:39

Velké kamarádství 12 letých dětí, kluk holka

Ahoj všichni, kamarádky mi daly brouka do hlavy, tak si jdu sem pro více názorů. Naše dcera, které bude o prázdniny 13 let má od malička spíše klučičí zájmy. Ještě ani dnes jí absolutně nezajímají holčičí věci, jako móda, šminky apod. Proto má jen jednu kamarádku, spolužačku, se kterou si rozumí, pak má samé kamarády. Před pár lety jsme koupili chatu na vsi, kam od jara do podzimu utíkáme každý víkend z Prahy, trávíme tam i část prázdnin. Dcera tam od začátku má stejně starého kamaráda, se kterým si rozumí jako s nikým. Úžasně si vyhrajou, pořád spolu něco kutí v dílně nebo lítají po vsi. Chlapec je přesně z jejího těsta, je též technicky založený, má rád motorky, rád chodí na ryby, prostě typický kluk a jelikož je dcera úplně stejného zaměření, skvěle si rozumí. Tráví spolu veškerý čas, co jsme na chalupě, volají si denně i ve všední dny. Teď ale k problému, který momentálně řeším. Děti spolu tráví často i noce, kdy přespává chlapec u nás nebo naopak. Kamarádky říkají, že by to nedovolily. Je pravda, že dcera už je kus ženské, už to není malá holčička, na druhou stranu jí kluci, ve smyslu opačného pohlaví ještě nezajímají. Děti spolu do noci hrají šachy, deskovky nebo si povídají. Přesto do mě kamarádky vložily červíčka, který malinko hlodá. Nechci dětem kazit radost, na společné přespávání se těší, u nás na chalupě spí spolu v obýváku na jednom a u druhé rodiny v dětském pokoji na velké posteli. Tím jaká dcera je, mě to nenapadlo řešit, než na to nějak přišla řeč od dcery, před mými kamarádkami, kdy vyprávěla, jak se těší na prázdniny, kdy bude s kamarádem 14 dní non stop. Proto na to přišla řeč a kamarádky to dost překvapilo a všechny tři se vyjádřily, že by to svým dětem v tomhle věku nedovolily, ale samy mají o dost mladší děti. Přehání nebo to tady vidíte stejně?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31292
16.6.22 10:51

Za mě to přehání.
Jak chceš své dceři vysvětlit, že loni s kamarádem mohla spát kdykoliv, a dneska, protože jí trochu povyrostla prsa, už nesmí? Je to její kamarád od dětství, žádnej spolužák, kterej jí při první příležitosti povalí na lopatky.
Poučila bych jí (obecně, nejen kvůli kamarádovi) o sexualitě, o těhotenství atd (pokud ještě poučena není), klidně bych nadhodila i téma, že sex pod patnáct není ani vhodný, ani legální, ale určitě bych jí nezakázala kamaráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
16.6.22 10:51

Tak jak to líčíš, mi to nijak závadné nepřijde. Svoje dítě znáš nejlíp Ty ;-). Já se jako dítě cítila ještě v nějakých 17 letech, kdy jsem měla první vážnější známost :-). Dětem bych přátelství nekazila, ale pokud červíček hlodá, můžeš kontrolovat a pozorovat :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
16.6.22 10:53
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, kamarádky mi daly brouka do hlavy, tak si jdu sem pro více názorů. Naše dcera, které bude o prázdniny 13 let má od malička spíše klučičí zájmy. Ještě ani dnes jí absolutně nezajímají holčičí věci, jako móda, šminky apod. Proto má jen jednu kamarádku, spolužačku, se kterou si rozumí, pak má samé kamarády. Před pár lety jsme koupili chatu na vsi, kam od jara do podzimu utíkáme každý víkend z Prahy, trávíme tam i část prázdnin. Dcera tam od začátku má stejně starého kamaráda, se kterým si rozumí jako s nikým. Úžasně si vyhrajou, pořád spolu něco kutí v dílně nebo lítají po vsi. Chlapec je přesně z jejího těsta, je též technicky založený, má rád motorky, rád chodí na ryby, prostě typický kluk a jelikož je dcera úplně stejného zaměření, skvěle si rozumí. Tráví spolu veškerý čas, co jsme na chalupě, volají si denně i ve všední dny. Teď ale k problému, který momentálně řeším. Děti spolu tráví často i noce, kdy přespává chlapec u nás nebo naopak. Kamarádky říkají, že by to nedovolily. Je pravda, že dcera už je kus ženské, už to není malá holčička, na druhou stranu jí kluci, ve smyslu opačného pohlaví ještě nezajímají. Děti spolu do noci hrají šachy, deskovky nebo si povídají. Přesto do mě kamarádky vložily červíčka, který malinko hlodá. Nechci dětem kazit radost, na společné přespávání se těší, u nás na chalupě spí spolu v obýváku na jednom a u druhé rodiny v dětském pokoji na velké posteli. Tím jaká dcera je, mě to nenapadlo řešit, než na to nějak přišla řeč od dcery, před mými kamarádkami, kdy vyprávěla, jak se těší na prázdniny, kdy bude s kamarádem 14 dní non stop. Proto na to přišla řeč a kamarádky to dost překvapilo a všechny tři se vyjádřily, že by to svým dětem v tomhle věku nedovolily, ale samy mají o dost mladší děti. Přehání nebo to tady vidíte stejně?

Za mne úplně v pohodě, ty znáš dceru nejlíp. Jak jde něco trochu mimo stereotyp, tak je dost často dobré kamarádky neposlouchat, to vřele doporučuji :) Řiď se tím, jak to cítíš ty a nenech se nahlodávat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.22 10:54

Ha tady se háčkuju, sama nevím. Dcera má čerstvě 12 a taky měla přespávačky i s klukama, i s holkama. No a přespávačky s klukama bych už teď nevěděla. Mou dceru ale kluci zajímají velmi, nonstop je zamilovaná, jen mění objekty zájmu. Ve tvém případě to je jiné. A hlavně spolu vyrůstali, asi bych to nezakazovala, pokud chlapce dibře znáš a není to žádný nadržený puboš. S dcerou bych si promluvila. I o sexu apod. A musíš jí věřit, že by poznala sama, že už to není ok to přespávání. Ale sama tápu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2252
16.6.22 11:00

Heled za me asi ok, hlavne aby vedeli, ze idealne fakt do 15 zadny klasicky sex, ale jestli to kamaradstvi casem preroste v neco vic a treba i prvni pusu a osmatlavani budou mit spolu? tak jako asi proc ne.. aspon vis, ze ten kluk je slusnej a dokud ho ona bere jako kamarada, dle toho co pises spis i neco jako stejne stary bracha? tak za me v pohode :)

No a pokud to bude vypadat ze teda treba za rok, dva z toho bude neco vic jak kamaradstvi tak aspon budes vedet kdo je ten dotycnej, ze se k tvy dceri chova slusne a ikdyz jim to asi nevydrzi do smrti tak ta prvni laska bude dobrej kluk :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22080
16.6.22 11:01
@Anonymní píše:

Řešíme doma podobnou situaci - 12,5 roku starý syn má také takovou kamarádku, už od školky. Holčinu moc ráda vidím a jsem ráda, že u ní resp. s ní syn tráví čas, je to moc hezké kamarádství. Společné spaní už ale v tomto věku považuji za hraniční a už se spíš přikláním k názoru tvých kamarádek.

Naposledy přespávali jeden u druhého cca před půlrokem a dnes už to moc dovolit nechci - resp. dovolila bych to pouze za předpokladu, že by byla možnost odděleného spaní (např. holčina by spala v pokoji s mou starší dcerkou nebo naopak u nich by spal syn v kamarádčině pokoji a holčina vedle se svou sestrou). Naštěstí už ale čas pracuje v můj prospěch, :) oni sami se toho přestali dožadovat a začínají vnímat ten přirozený odstup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
16.6.22 11:01

Kamarádky by si měly dát mokrý hadr na hlavu a zklidnit se. Jestli ony byly ve 12 jak utržené ze řetězu a musel je někdo hlídat, aby na to nevlitly s klukem, tak to je jejich problém. My takhle spávali ve stanu v tomhle věku u babičky na zahradě, úplně bez dozoru, holky kluci dohromady a poslední co by nás napadlo bylo dělat něco, co se může až od 15. Myslím, že kdyby jste to teď zakázali, bylo by to spíše na škodu a ještě aby se to tím naopak neurychlilo, zatím co, teď je to určitě ani nenapadne. Je to blbost to řešit. Ať se starají o sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2252
16.6.22 11:05
@Anonymní píše:
Ha tady se háčkuju, sama nevím. Dcera má čerstvě 12 a taky měla přespávačky i s klukama, i s holkama. No a přespávačky s klukama bych už teď nevěděla. Mou dceru ale kluci zajímají velmi, nonstop je zamilovaná, jen mění objekty zájmu. Ve tvém případě to je jiné. A hlavně spolu vyrůstali, asi bych to nezakazovala, pokud chlapce dibře znáš a není to žádný nadržený puboš. S dcerou bych si promluvila. I o sexu apod. A musíš jí věřit, že by poznala sama, že už to není ok to přespávání. Ale sama tápu :nevim:

heled to bys ty decka musela mit 24h pod dohledem.. co ty vis co se deje, kdyz jdou spolu ze skoly… proste jsou a nebo jdou do puberty, prvni pusy a nasledne osahavani urcite taky prijdou, jde o to jak dukladny bude sexualni pouceny, aby deti vedeli, ze idealne fakt do 15ti zadny klasicky sex a kdyz uz tak alespon proboha s kondomem… ale prvni pusy apod? proste hormony tomu uplne neporucis, ze nic z toho nemaj delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
16.6.22 11:06

Nenech se nahlodat temi, co tu situaci znaji jen teoreticky, ty vis lepe, o co jde. Je to sice takovy vek, kdy se to lame mezi tim cistym detstvim a nejakym tim sexualnim zajmem (velice obecne, nekdo k tomu dospeje driv, nekdo i o dost pozdeji), ale pokud spolu takto funguji, nezasahovala bych :nevim: Ja vyrustala podobne, mezi kluky, a za sebe reknu, ze kamaradi z detsvi me jinak nez jako kamaradi nezajimali a v tom veku uz vubec…a v jednom pokoji s kamaradem jsem pri vsi pocestnosti :mrgreen: zvladla spat i jako vysokoskolacka. Jo, asi bych s ni v nejakem vhodnem momente hodila rec, jak rika @Mar__tanka1983, ale jinak bych jim kamaradstvi nekazila. Ono je mozne, ze az je to druhe pohlavi zacne zajimat i jinak, tak se bud zabouchnou do sebe, nebo je to kamaradstvi prestane zajimat a prirozene vysumi…pokud mate dobry vztah, tak s tim za tebou prijde, at tak nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.6.22 11:10

Za mě je to v pohodě a úplně super, že takové přátelství drží i v pubertě. S dcerou bych opatrně hodila řeč o sexu a ochraně, pokud to ještě neproběhlo - čistě z bezpečnostního hlediska - ona na to možná není, ale on? Aby uměla na případné narážky správně reagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8966
16.6.22 11:13

Já bych byla v klidu. Tak, jak to popisuješ, je to v pohodě. Je téměř jistý, že až přidali do toho pubertální věku, kdy se budou o opačné pohlaví zajímat, tak už sami to společné spaní ukončí, bude to pro ně trapný. Pak třeba zase začnou, na jiné úrovni, než to mají teď. A určitě mají za sebou nějakou sexuální výchovu, teď se to na děcka sype ze všech stran. Když si vzpomenu na sebe ve 12… byla jsem mimino, tak o rok až dva později začalo být všechno kolem kluků, lásky a sexu strašně trapný a teprve potom, a to už mi tech 15 bylo, jsem byla mentálně schopna nějakých intimností… ono to má vyvoj, ale těžko říct, jeslti a jak to rodič na svém dítěti může poznat. Doufám, že nějak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
16.6.22 11:17

Jste na vesnici, pokud budou chtít posunout kamarádství na jinou rovinu, nepotřebujou postel. Míst a příležitostí budou mít dost. Takže hlavně důkladně poučit o sexu a držet si palce, že děcka budou mít rozum.

• Citovat
  • Upravit
34322
16.6.22 11:26
@Janli píše:
Jste na vesnici, pokud budou chtít posunout kamarádství na jinou rovinu, nepotřebujou postel. Míst a příležitostí budou mít dost. Takže hlavně důkladně poučit o sexu a držet si palce, že děcka budou mít rozum.

Je to tak.

A jak uz tu padlo, oni si ten odstup vytvori sami, jakmile jim ty zmeny „zena - muz“ dojdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
16.6.22 11:38

To nejvic miluju, kdyz rady ohledne pubertaku davaji maminy deti, kterym jeste tece mliko po brade :roll:
Je to v pohode, moje dcera v tomto veku taky spi u kamarada, jsem si jista, ze tam nic zavadneho nedelaji (krome hrani na PS). Jako a i kdyby v tomto veku delali nejaky sexualni aktivity, tak to muzou delat i ve dne na seniku treba…nezabranis tomu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí