Velké kamarádství 12 letých dětí, kluk holka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22080
16.6.22 20:02
@Anonymní píše:
Teda já děti nemám, ale diskuze mě zaujala. To dneska děti ve 12 sexují? Já teda v tom věku byla dítě, hrála si a ani pořádně nevěděla, že nějaký sex existuje. :nevim:

Nevím, kdy jsi byla dítě ty, ale naprostá většina dnešních 12 letých dětí rozhodně ví, že sex existuje a co to zhruba je. Doba jde bohužel rychle dopředu.

A ne, já si rozhodně nemyslím, že by ten sex chtěli rovnou provozovat… Není to o žádném omezování kontaktu ani nějakém hlídání, kontrolování nebo čemkoli podobném… Ale od určitého věku se některé věci prostě mezi lidmi resp. dětmi opačného pohlaví mimo rodinu nedělají. Stejně, jako neběhají po zahradě nazí, nekoupou se spolu v bazénu bez plavek nebo se jeden před druhým nesvlékají, tak spolu nespí ani v jedné posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9855
16.6.22 20:08
@BohunkaP píše:
Nevím, kdy jsi byla dítě ty, ale naprostá většina dnešních 12 letých dětí rozhodně ví, že sex existuje a co to zhruba je. Doba jde bohužel rychle dopředu.A ne, já si rozhodně nemyslím, že by ten sex chtěli rovnou provozovat… Není to o žádném omezování kontaktu ani nějakém hlídání, kontrolování nebo čemkoli podobném… Ale od určitého věku se některé věci prostě mezi lidmi resp. dětmi opačného pohlaví mimo rodinu nedělají. Stejně, jako neběhají po zahradě nazí, nekoupou se spolu v bazénu bez plavek nebo se jeden před druhým nesvlékají, tak spolu nespí ani v jedné posteli.

Mně bylo 12 před skoro 30 lety a naprostá většina tehdejších 12letých rozhodně věděla, že sex existuje a co to zhruba je :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25121
16.6.22 20:10

@BohunkaP ;) už jsem si dopo. všimla, že jsme asi jediné, co to vidí podobně - a to fakt ANI TY - ANI JÁ- nejsme prudérní ani smykem!
já teda vůbec, naopak jsem velmi tolerantní, gejové patří mezi mé top-kámoše (málokdo porozumí vaší pleti a vlasům jako oni ;) ), v po. jsem vyslýchala pokladního g. a ptala se ho na popis pachatele a on : Jsem vyučený krejčí.. jeho baloňák byl hnědý a zaplý až ke krku, pršelo, neměl brýle, pokrývku hlavy ani tetování.. uvedl jeho míry, váhy, vlasy.. řekl, že se rád dívá na lidi a udržuje oční kontakt :srdce: 3/4 ženských by mi neřeklo ani 20% co on.. já je fakt miluju ;)
Ale to jsem opustila téma.. myslím, že to s dětmi máme stejně.. nemám problém s přespávačkama a nikdy to nebudu zakazovat.. jen to prostě pohlídám, od toho jsem Máma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22080
16.6.22 20:27

@Lucy75, to je boží :mrgreen: :mrgreen: V životě bych takhle nikoho jen tak nepopsala, to bych se na to musela opravdu cíleně soustředit a i tak bych měla co dělat :mrgreen:

Abych pravdu řekla, nečekala jsem vůbec, že budeme takhle ojedinělé… nepřišlo mi to jako nic mimořádného, ty děti už jsou ve dvanácti letech normálně v pubertě a tak se s nimi přece nedá zacházet jako když byly malé a bylo fuk, jestli mají rozmnožovací orgány zvenku nebo uvnitř :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25121
16.6.22 20:36

@BohunkaP myslím, že je to spíše tím, že je tu naprostá většina maminek dětí miminek, batolat, školčátek a brzký školní věk.. pak se většinou z těchto webů utíká ;)
já tu zůstala z více důvodů
hlavně tu relaxuju kvůli práci a fakt se tu občas moc pobavím :mrgreen: a jindy zas hodně pomůžu a každý holt máme jiné úchylky :mrgreen:
ale až tyhle holky budou mít 13leté dcery, tak budou psát jinak, neboj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38058
16.6.22 21:23
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, kamarádky mi daly brouka do hlavy, tak si jdu sem pro více názorů. Naše dcera, které bude o prázdniny 13 let má od malička spíše klučičí zájmy. Ještě ani dnes jí absolutně nezajímají holčičí věci, jako móda, šminky apod. … … Proto na to přišla řeč a kamarádky to dost překvapilo a všechny tři se vyjádřily, že by to svým dětem v tomhle věku nedovolily, ale samy mají o dost mladší děti. Přehání nebo to tady vidíte stejně?

Jsem chlap a tak to možná vidím i jinak. Myslím, že existuje spousta rodičů, kteří by dali za takového kamaráda / kamarádku kdovíco… :)
Klidně je možné, že z některých mluví i trocha závisti. :P
A že „to“ zajímá i malé holčičky a chlapečky. Vždycky bylo… :lol:
O poučení tu všichni mluvili, tak asi není co dodat. :nevim:
Navíc myslím, že kamarádi mají k sobě větší respekt i odpovědnost než dva z diska a nezdrhnou jak zajíc na honu. :pankac:
Takže - s vědomím popsaného - klidně a rád. :pankac: :mavam:

Příspěvek upraven 17.06.22 v 08:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2252
16.6.22 23:13
@Lucy75 píše:
ne, běžně opravdu nesexují
ale až bude mít tvá dcera taky 13-14 tak začneš být ostražitá..
zvláště pokud víš sama podle sebe, že jsi od 15 měla na vážno kluka a víš velmi dobře, co jste ty dva roky spolu denně prováděli ;)
Hele, spíš je to i o tom, že jsem viděla dost těhotných holek ve věku od 14-17 (18plus neřeším) a často to bylo jen proto, že holt měly hooodně free-time, hodně nezájmu rodičů, kteří ani pořádně nevěděli kde a s kým kolka je.. navíc Romové (nic proti nim, mám tam i pár fajn lidí) třeba vůbec neohrnují nos nad dětmi/vnoučky od 16+, takže když se ve městech, kde je jich plno, děti připletou do této komunity, tak je o „zábavu postaráno“..
na gymplu u nás před 30lety bylo úplně běžné, že tam byly těhotné třeťačky a maturantky normálně..
takže fakt nemusím dávat dětem od 12+ stejnou postel…
ANI nic nezakazuji
jen to prostě hlídám a dost vím, co vše se v životě může stát..

hlidat nepotrebuji, ale dukladny a dusledny pouceni o sexu ano… aby si holka v 15ti dosla pripadne pro prasky a kdyby ji nahodou napadlo blbku sexovat driv tak at si proboha koupi alespon kondomy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
16.6.22 23:32

Nezakazovala bych jim přespávání, ale nenechala bych je spát v jedné posteli. Nedělala bych kolem toho žádné haló, prostě bych jim ustlala každému zvlášť (bratra a sestru bych ostatně taky neukládala do jedné postele).

Jinak ale souhlasím s tím, že jestli budou chtít něco dělat, nepotřebují na to společné noci. A pokud by k tomu mělo dojít, tak raději s dlouholetým kamarádem než s nějakou pofidérní letní láskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
17.6.22 00:04
@Lucy75 píše:
@BohunkaP myslím, že je to spíše tím, že je tu naprostá většina maminek dětí miminek, batolat, školčátek a brzký školní věk.. pak se většinou z těchto webů utíká ;)
já tu zůstala z více důvodů
hlavně tu relaxuju kvůli práci a fakt se tu občas moc pobavím :mrgreen: a jindy zas hodně pomůžu a každý holt máme jiné úchylky :mrgreen:
ale až tyhle holky budou mít 13leté dcery, tak budou psát jinak, neboj ;)

Myslím, že nikdo netvrdí nic jiného, asi nikdo nenechá spát v jedné posteli 13 leté děti, co k sobě cítí něco víc, než kamarádství. Tady jde o to, že kdyby k sobě něco víc cítili, tak asi tyhle přespávačky alespoň na čas zruší. Protože jim to přijde trapný. Tím, že jim to nevadí, tak je jasný, že tam alespoň zatím není nic víc, než to kamarádství. Kdyby bylo, tak si v tomhle věku dají pusu pod schodama, budou se vodit za ruce a v pokojíčku bude každý zvlášť před spaním snít. Já měl taky takovou kámošku, byli jsme taková parta, tři kluci a jedna holka, my teda tohle přespávání dobrovolně zrušili ve 12 cca, sami od sebe a když jsme spolu později někde spali, tak třeba v tom stanu s někým, ne sami. Protože už nám to bylo blbý a chtěli jsme soukromí. Na vztah byl ještě dva roky čas, dva roky je v tomhle věku hodně dlouhá doba. A to mezi námi nikdy nebylo víc, než kamarádství. Ani by to nešlo, brali jsme se jako sourozenci, s ní jsme soutěžili, kdo dál doflusne a ne aby jsme spolu chodili. A i kdyby se ti časem takhle vyvinulo, tak by jsme určitě potřebovali čas, aby jsme to nový, nepoznaný, tu první lásku nějak postupně vstřebali a šli by jsme na to postupně, právě třeba tou pusou a voděním za ruce a je jedno, že jsme o sobě jako kamarádi věděli všechno, tohle už je jiný rozměr a člověk se chová jinak. Když jsem se pak zamiloval, ne do tý kámošky a poprvý jsme u sebe přespali, po roce chození, skoro v 16 bez dvou měsíců, tak to byla velká věc, velký přípravy, v pokoji se dalo jíst ze země, choval jsem se trošku jinak, než obvykle k jiným lidem, páč tam byla ta láska, nechtěl jsem nic pokazit, záleželo mi na tom a to jsme se jenom ještě několik měsíců drželi v posteli tak max za ruce. Ale prostě už to bylo jiný a to jsme se rok poznávali venku a stejně trvalo, než jsme se k sobě začali chovat úplně přirozeně. Bylo to prostě všechno nový, to už nebylo kamarádství. Není to zas tak dlouho, dobře si to pamatuju, proto si neumím představit, že mě naši ve 13 podezírají, že v tý posteli něco bude. Já bych to nepochopil v tom věku, jako dneska už jo, ale tenkrát by mi to přišlo úchylný a nepochopitelný, protože by mě to ani nenapadlo a kdyby se mělo k něčemu schylovat, tak snad uteču za maminkou a za tatínkem do postele, protože to prostě byla kámoška, co uměla dobře jezdit na skatu, je to jediná holka, kterou znám, co s námi dobrovolně a s nadšením hrála na želvu ninju a celkově jsme si rozuměli, nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13809
17.6.22 00:28

Taky nějak nechápu, proč jim najednou zakazovat zrovna přespávání, jako že včera mohli a dneska už nemůžou? Jak už se tu psalo, k sexu nepotřebují noc a postel.

My jsme v dětství také měli na chalupě partu, já jsem teda byla nejstarší, bylo nás cca 5 a trávili jsme spolu skoro všechen čas. Nebyli jsme si sice s klukama až tolik blízcí, ale často jsme přespávali u někoho, buď u nás v domě nebo u někoho na zahradě v různých chatkách, ve stanu atd. A přespávali jsme takhle i třeba v 15, 16. Ano, občas jsme si pak koupili krabicák nebo pivo a měli jsme party až do rána. Až do doby, než jsme si našly regulérně kluky a parta se roztrhala. Mám na to ty nejhezčí vzpomínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38058
17.6.22 08:38

@Matt 02 @AnastazieB
Neznáme se odněkud? :P
Prostě, máme to podobně. :mavam:
A jestli v širší partě k „něčemu“ nedošlo? Jo, došlo. :andel:
A bylo z toho několik dlouholetých manželství. :kytka: :kytka: :kytka:
Pokud jde o ty, co se děsí… asi něco takového neprožili. :nevim:
Mě zas děsí, že pokud by něco… tak všem sedí zákon za krkem - však už se to tu diskutovalo, můj názor tam je… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22080
17.6.22 09:01
@M_Vladim píše:
Pokud jde o ty, co se děsí… asi něco takového neprožili. :P
@M_Vladim píše:

Nemám fakt potřebu závidět dvanáctiletému synovi kamarádství ani cokoli jiného… a troufnu si silně pochybovat, že by ji měla @Lucy75 u svých dcer.

Naše malinko jiné názory tady byly vyjádřeny úplně v klidu a bez jakýchkoli pokusů o nějaké shazování, napadání nebo urážení jiných… takže popravdě řečeno vůbec nechápu, proč zrovna o tohle se skrytě a „děsně nenápadně“ snažíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38058
17.6.22 09:32
@M_Vladim píše:
Pokud jde o ty, co se děsí… asi něco takového neprožili. :P
@M_Vladim píše:
@BohunkaP píše:
Nemám fakt potřebu závidět dvanáctiletému synovi kamarádství ani cokoli jiného… a troufnu si silně pochybovat, že by ji měla @Lucy75 u svých dcer.Naše malinko jiné názory tady byly vyjádřeny úplně v klidu a bez jakýchkoli pokusů o nějaké shazování, napadání nebo urážení jiných… takže popravdě řečeno vůbec nechápu, proč zrovna o tohle se skrytě a „děsně nenápadně“ snažíš :nevim:

Já měl na mušce ty, kteří se upřímně děsí toho, že by ty děti společně na chatě přespávaly. Opravdu si myslím, že jejich názory, mimo jiné, vyplývají z poněkud osamělého dětství. A nedivil bych se, kdyby jim přišlo líto, že zrovna oni tohle neměli. I já pociťuju určitou nostalgii, že už je to pryč a to jsem to prožil. :pankac:
Na jedněch dveřích je prasklina, viditelná i po letech a po přelakování. To jak tam dvě holky řádily a nechtěly se přes ty dveře pustit. Vždycky, když tu prasklinu vidím, vzpomenu si. Ta chata je dneska moje… ;)
Zastávám se smíšených part i puberťáckých kamarádství i s vědomím, že tam může nějaký sexuální podtext být. Na to by mělo být poučení i přiměřená tolerance a to jak „mikro“ - v přátelském kruhu, tak i „makro“, vyjádřená psanou i nepsanou společenskou vůlí. :mavam:
Pokud někomu tohle vadí, někoho tlačí do toho aby jeho názory převzal - někdy i s psychologickým nátlakem, nebo to dokonce povazuje za útok, tak se tedy neshodnem a za to si rozhodně hlavu popelem sypat nebudu. :nevim:
Poprosil bych objasnit, co jiného se případně skrývá za zájmenem „tohle“, co si pod tím představuješ a co tam má být „děsně nenápadně“ (bez podsouvání stejných myšlenek mě). :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12214
17.6.22 11:51

Zakladatelko, ty znáš svoji dceru nejlépe, nikdo tady Ti neporadí líp, než ty sama, nebo někdo, kdo tvoji dceru a jejího kamaráda zná stejně dobře.
Já sama mám některé kamarády přes 30 let, x krát jsme spolu spali ve stanu, nebo venku ve spacáku a to vždy bylo bez jakéhokoliv podtextu…

Ale zrovna tento věk, kolem 12 je takový, že nevíš, jestli to bude i dál pokračovat jako sestro-bratské kamarádství a nebo ne.
U svoji dcery si něco takového nedovedu představit :lol:. Od mala a do teď u nás přespávají kamarádky. Nikdy neměla tak dobrého kamaráda kluka.
Nápady, jestli by u nás mohl přespat nějaký kámoš se objevily mezi 12-13 rokem, a vždy se jednalo o kluka, který se ji líbil… tak to je jasné, že tohle né.

Aktuálně má 14,5 a v porovnání s tím, jak to bylo před rokem, je to naprostá idyla. Nemám jasno v tom, kdy přespání nějakého kluka u nás povolím :lol:, ale to je zase dané tím, že svoji dceru znám, vím že zakazování určitých činností by ji jenom povzbudilo ke jejich provádění.
Ale zase ji nic v tomto směru nebudu ulehčovat 8) a naštěstí zatím můj dům můj hrad ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38058
17.6.22 12:17

:think: Myslím si, že nejlepší způsob je pozvání celé rodiny, nebo třeba maminy s potomkem na víkend.
Ale, samozřejmě, ne vždycky to je možné. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí