Jsem unavená ze své dcery

Anonymní
16.6.22 19:29

Jsem unavená ze své dcery

Jsem unavená, stydím se za své myšlenky, pocity… Prosím, ponechat anonym, protože jak jsem psala stydím se :,(. Kdy je vlastně ten dobrý čas mít dítě. Jak žena ví, že je na to připravená. Mám dvouletou dceru. Je šikovná a strašně jsme si ji přáli. Jenže teď jsem už fakt v koncích. Předpokládám, že se tu objeví i komentáře, že mám jedno a na co si stěžuji.. sama to nechápu a mám fakt bordel v hlavě.

Dcera je šikovná a učenlivá. Umí se obout botky, něco jednoduššího, třeba bačkůrky, každý den má umí další nové slovo. Ale to její kňourání, odmítání snad všeho, dělání naschválů… A jsem z toho celá pryč. Občas mě i napadne, že bych se měla lépe než ní. Že nechápu, proč se najednou tyhle pocity tak změnili. Na jednu věc ji říkám stokrát ne a stejně to udělá.. doufám že je to jen období, ale potřebovala jsem se jen vypovídat.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35995
16.6.22 19:36

Je to období :nevim: a pak přijde zase jiný období :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.22 19:41

Ja si myslim, ze to je normalni. Jste unavena. Zrovna vcera jsme s manzelem resili, ze jsem myslela, ze budu z maleho vic posr*na a ono ne. Jakoze miluju ho, jsem rada, ze ho mam, ale jsem unavena jako prase. Maly ma teprve 4 mesice, ale od porodu hrozne urvany a nespavy a ted navic rostou zuby a nevypadaji, ze by brzy vylezly :roll:.. takze ano rozumim vam a vim ze to je tezke. Taky semtam padne myslenka, byt sam jak by to bylo fajn.. ale na druhou stranu si uz predatavuju jake to bude, az udrla tohle nebo tamto a je krasne jak se usmeje a jak je roztomily a tak :roll: :lol: jakoze myslenky vselijake a myslim ze to je vazne tim ze jsem jen unavena :)
Dneska rano jsem treba brecela, ze uz nechci jit kojit :lol: ze mam prsa bolave a uz proste nechci a stejne sem sla :lol: a taky mam pekne nervy, kdyz maly furt rve a je najezeny, pohrali sme si, prebalila jsem ho, pospal si a stejne rve..

Takze to shrnu, myslim ze to je hodne dano unavou a tim ze neni hezke, kdyz se dite vzteka a tak. To se clovek proste nema chut rozplyvat. At vam manzel pres den pohlida a vy si schrupnete ;) my to tak obcas delame 8) a jinak co vim tak kolem dvou let je obdobi vzdoru tak zkuste vydrzet :)

• Citovat
  • Upravit
53518
16.6.22 19:46
@Anonymní píše:
Jsem unavená, stydím se za své myšlenky, pocity… Prosím, ponechat anonym, protože jak jsem psala stydím se :,(. Kdy je vlastně ten dobrý čas mít dítě. Jak žena ví, že je na to připravená. Mám dvouletou dceru. Je šikovná a strašně jsme si ji přáli. Jenže teď jsem už fakt v koncích. Předpokládám, že se tu objeví i komentáře, že mám jedno a na co si stěžuji.. sama to nechápu a mám fakt bordel v hlavě.Dcera je šikovná a učenlivá. Umí se obout botky, něco jednoduššího, třeba bačkůrky, každý den má umí další nové slovo. Ale to její kňourání, odmítání snad všeho, dělání naschválů… A jsem z toho celá pryč. Občas mě i napadne, že bych se měla lépe než ní. Že nechápu, proč se najednou tyhle pocity tak změnili. Na jednu věc ji říkám stokrát ne a stejně to udělá.. doufám že je to jen období, ale potřebovala jsem se jen vypovídat.. :roll:

Ano, je to období. Přijdou jiné výzvy. Doporučuju práci na částečný úvazek nebo aspoň brigádu nebo pravidelný koníček. Nebudete spolu 24 hodin v kuse a získáš malinko odstup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.22 19:46
@Anonymní píše:
Ja si myslim, ze to je normalni. Jste unavena. Zrovna vcera jsme s manzelem resili, ze jsem myslela, ze budu z maleho vic posr*na a ono ne. Jakoze miluju ho, jsem rada, ze ho mam, ale jsem unavena jako prase. Maly ma teprve 4 mesice, ale od porodu hrozne urvany a nespavy a ted navic rostou zuby a nevypadaji, ze by brzy vylezly :roll:.. takze ano rozumim vam a vim ze to je tezke. Taky semtam padne myslenka, byt sam jak by to bylo fajn.. ale na druhou stranu si uz predatavuju jake to bude, az udrla tohle nebo tamto a je krasne jak se usmeje a jak je roztomily a tak :roll: :lol: jakoze myslenky vselijake a myslim ze to je vazne tim ze jsem jen unavena :)
Dneska rano jsem treba brecela, ze uz nechci jit kojit :lol: ze mam prsa bolave a uz proste nechci a stejne sem sla :lol: a taky mam pekne nervy, kdyz maly furt rve a je najezeny, pohrali sme si, prebalila jsem ho, pospal si a stejne rve..Takze to shrnu, myslim ze to je hodne dano unavou a tim ze neni hezke, kdyz se dite vzteka a tak. To se clovek proste nema chut rozplyvat. At vam manzel pres den pohlida a vy si schrupnete ;) my to tak obcas delame 8) a jinak co vim tak kolem dvou let je obdobi vzdoru tak zkuste vydrzet :)

Snažím se vydržet. Je to kolotoč furt dokola. Nemám se ani na co těšit. Nikam moc nejezdime, žádné výlety atd. Prostě každý den téměř stejný. Říkám si že třeba to bude lepší, až bude malá parťačka. Ale s ní se teď nikam ani nedá jet. Na každém rohu scéna. Taky si pamatuji na tohle období, které prožíváš a ani to nebylo jednoduchého. Malá byla hodně nosící, jinak řvala a byla by schopna prořvat hodiny. A říkala jsem si že to bude lepší, ale je to horší zas jiným způsobem :?

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
16.6.22 19:48
@Anonymní píše:
Snažím se vydržet. Je to kolotoč furt dokola. Nemám se ani na co těšit. Nikam moc nejezdime, žádné výlety atd. Prostě každý den téměř stejný. Říkám si že třeba to bude lepší, až bude malá parťačka. Ale s ní se teď nikam ani nedá jet. Na každém rohu scéna. Taky si pamatuji na tohle období, které prožíváš a ani to nebylo jednoduchého. Malá byla hodně nosící, jinak řvala a byla by schopna prořvat hodiny. A říkala jsem si že to bude lepší, ale je to horší zas jiným způsobem :?

A proc nejezdite na zadne vylety? 8o nikam nechodite 8o by mi jeblo venku je krasne.. ja byla s dcerou od 2 let furt nekde jak bylo pocasi a nebyl lockdown…

• Citovat
  • Upravit
35995
16.6.22 19:50
@Anonymní píše:
Snažím se vydržet. Je to kolotoč furt dokola. Nemám se ani na co těšit. Nikam moc nejezdime, žádné výlety atd. Prostě každý den téměř stejný. Říkám si že třeba to bude lepší, až bude malá parťačka. Ale s ní se teď nikam ani nedá jet. Na každém rohu scéna. Taky si pamatuji na tohle období, které prožíváš a ani to nebylo jednoduchého. Malá byla hodně nosící, jinak řvala a byla by schopna prořvat hodiny. A říkala jsem si že to bude lepší, ale je to horší zas jiným způsobem :?

A proč nikam nechodite, nejezdíte? Naopak, dítě se zabaví a třeba to bude lepší.
Já jsem teda matka tyranka, obě děti chodily od 2 do školky i když jsem byla doma. Oni měly zábavu a já klid, jelikož nemáme jinak hlídání. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
16.6.22 19:55
@Anonymní píše:

Tak to zkus, naše děti většinou tohle dělají když se nudí, ale když někam vyrazíme zklidní se. Jestli není zvyklá bude si muset zvyknout ale pro vás obě to pak bude velká úleva. My když jsou děti zdravé se snažíme být každý den na nějakém hřišti, na jedno jezdíme MHD skoro 50minut ale stojí nám to za to :hug: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
16.6.22 19:55
@Anonymní píše:

Tak jasně, ze je to furt dokola na mateřský, to asi zná většina z nás …
Proč nejezdite na výlety? Jaro / léto k tomu je jak dělaný! Nejedete na dovolenou? Nechodis ven s kamaradkama s detma?
Hele o víkendu má bejt vedro, vyrazte na koupaliště, na zmrzku, hlavně pryč z bytu / baráku!
Tohle,,zacyklení” se je nejhorší. Upřímně taky by mi hrabalo.
Jo, to ukňouraný období je děsný, ale ono každý věk má něco :D Ja ted mam nejakou predpubertu u pětiletý a triletak jede mega vzdor. A ne, nebylo by mi lip bez nich :lol: Ani tobě ne, ale i tyhle myšlenky jsou normální …

Pro mě je nejdůležitější mít se na co těšit, mít nějaký záchytný body, protože mateřská (zvlášť s jedním dítětem ) je fakt na palici.
A za mě není ostuda si každý období neuzivat a nebýt nonstop slunickova. Někdy ma člověk dost a ma to tak úplně každý.
Takže klid, bude lip! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
16.6.22 20:00
@Anonymní píše:
Jsem unavená, stydím se za své myšlenky, pocity… Prosím, ponechat anonym, protože jak jsem psala stydím se :,(. Kdy je vlastně ten dobrý čas mít dítě. Jak žena ví, že je na to připravená. Mám dvouletou dceru. Je šikovná a strašně jsme si ji přáli. Jenže teď jsem už fakt v koncích. Předpokládám, že se tu objeví i komentáře, že mám jedno a na co si stěžuji.. sama to nechápu a mám fakt bordel v hlavě.Dcera je šikovná a učenlivá. Umí se obout botky, něco jednoduššího, třeba bačkůrky, každý den má umí další nové slovo. Ale to její kňourání, odmítání snad všeho, dělání naschválů… A jsem z toho celá pryč. Občas mě i napadne, že bych se měla lépe než ní. Že nechápu, proč se najednou tyhle pocity tak změnili. Na jednu věc ji říkám stokrát ne a stejně to udělá.. doufám že je to jen období, ale potřebovala jsem se jen vypovídat.. :roll:

Mám 2 leteho syna a jsem z něj vyčerpaná taky. Zažívá to každá máma, je to náročné.
Dnes jsem měla chuť ho dát sousedovi za plot a dělat že není muj :mrgreen: Teď se tomu směju, ale před hodinou mi bylo do breku :mrgreen:
Hlavu vzhůru, dítě si vždy prochází nějakým obdobim. Nejdy je lépe, někdy hůř :srdce:
Neboj si říct o pomoc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
16.6.22 20:01

Jako bud v klidu a totalne dusledna, ono se to uklidni…a ver mi, za takovejch 12 let budes vzpominat, jaky to bylo krasny, kdyz byla mala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1434
16.6.22 20:03

To máme všechny, jen jsi dobrá, že si to umíš přiznat… lepší než dělat že se nic neděje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
16.6.22 20:04

Mne tedy pomahalo vypadnout ven klidne na pul dne ci cely den ( pokud mala vstala pozdeji nemusela pak uz spat)
Cokoliv.. nekam jsme dojely ja si tam dala drink a bylo lip.

• Citovat
  • Upravit
2125
16.6.22 20:11

To je s dvouleťákem normální :hug: je to prostě období na palici :zed: kdo nezažil, nepochopí. Mám tříletaka a jo, občas taky mám v hlavě myšlenku jak to dříve (bez mrňouse ) bylo jednodušší, ale já myslím že to tak má každá mamina a kdo říká že ne, lže si do kapsy :oops:
Drž se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2018
16.6.22 20:16

To co prožíváš je normální. Spíš bych se zaměřila na dcerky chování. A chodila ven, jezdila na výlety, vždyť to už se dá tak od roka a půl, podle dítěte. Jinak by se z toho zcvoknul každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí