Jsem unavená ze své dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2126
18.6.22 11:00

Ještě taková vsuvka- pořád je lepší zabavit dvoulety mrně, které je ze všeho nadšený nez věčně unuděnýho puberťáka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.22 11:34
@Uslava píše:
Hlavně před početím dítěte. Tedy pokud je plánované.

Pořád mi nedokážete dát odpověď na otázku? Jak si mám uvědomit, že dítě není pro mě?? Kolem mě, bylo x dětí, jakékoliv věkové kategorie. Hrála jsem si s nimi, hlídala, vše možné, co napadne. Peněz taky nebylo málo, bydlení bylo své. Oba je pracovali a měli věk a dítě chtěli? Tak jaké jsou ty kritéria, které určují, zda je dobré mít dítě? Vždy jsem si myslela že budu dobrá máma, tak mi tady neříkejte, že já si to měla uvědomit už předtím…

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
19.6.22 11:43
@Anonymní píše:
Pořád mi nedokážete dát odpověď na otázku? Jak si mám uvědomit, že dítě není pro mě?? Kolem mě, bylo x dětí, jakékoliv věkové kategorie. Hrála jsem si s nimi, hlídala, vše možné, co napadne. Peněz taky nebylo málo, bydlení bylo své. Oba je pracovali a měli věk a dítě chtěli? Tak jaké jsou ty kritéria, které určují, zda je dobré mít dítě? Vždy jsem si myslela že budu dobrá máma, tak mi tady neříkejte, že já si to měla uvědomit už předtím…

A co je vlastně problém? není problém spíše to že jsi neměla finanční problémy protože jsi pracovala a 2 platy byly OK a ted pracovat nemůžeš. musíš se uskrovnovat a tak máš pocit že bez dítěte by to bylo lepší? ¨Ze kdyby jste měli dost peněz tak jste pořád v čudu a vůbe nic neřešít¨š kor ted když je krásně.

• Citovat
  • Upravit
Uslava
19.6.22 14:34
@Anonymní píše:

Myslet znamená víš co. Školy na to nejsou. Zda je dobře mít dítě, to neporadí nikdo, protože ani test inteligence neporadí. Potřebuješ to nutné na někoho hodit, že? To se ti nepovede. Už to tak zůstane a co kdyby, na to se nehraje. Myslela jsi tak dlouho, až jsi to nedpmyslela a buď ráda, že je to tak, jak to je.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.6.22 16:02
@Uslava píše:
Myslet znamená víš co. Školy na to nejsou. Zda je dobře mít dítě, to neporadí nikdo, protože ani test inteligence neporadí. Potřebuješ to nutné na někoho hodit, že? To se ti nepovede. Už to tak zůstane a co kdyby, na to se nehraje. Myslela jsi tak dlouho, až jsi to nedpmyslela a buď ráda, že je to tak, jak to je.

Nepřekrucuj ;) právě proto že na to školy nejsou, ani žádné příručky, a nikdo mi neporadí, asi není vhodné psát, to sis měla uvědomit ;) a nedělej si druhé. Hezké, jak někdo dokáže soudit, když není v těch botách dotyčného. Vůbec to na nikoho nehážu, přišla jsem si jen pro radu, která se mi dostala, kromě tebe. No nic :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.6.22 16:03
@ludmilaadamkova píše:
A co je vlastně problém? není problém spíše to že jsi neměla finanční problémy protože jsi pracovala a 2 platy byly OK a ted pracovat nemůžeš. musíš se uskrovnovat a tak máš pocit že bez dítěte by to bylo lepší? ¨Ze kdyby jste měli dost peněz tak jste pořád v čudu a vůbe nic neřešít¨š kor ted když je krásně.

Bojovala jsem nějakou dobu s poporodní depresí. Takže možná ano, i tohle je ten důvod.

• Citovat
  • Upravit
2126
19.6.22 16:17
@Anonymní píše:
Nepřekrucuj ;) právě proto že na to školy nejsou, ani žádné příručky, a nikdo mi neporadí, asi není vhodné psát, to sis měla uvědomit ;) a nedělej si druhé. Hezké, jak někdo dokáže soudit, když není v těch botách dotyčného. Vůbec to na nikoho nehážu, přišla jsem si jen pro radu, která se mi dostala, kromě tebe. No nic :nevim:

Zakladatelko ono je to právě hrozně těžký takovýto rozhodování jestli pro mě je vhodné pořídit si dítě nebo ne a eventuelně kdy je ten vhodný čas. :think: Když člověk nastoupí na školu rozuměj střední nebo vysokou a zjistí že ho ten obor nebaví nebo mu nevyhovuje tak prostě toho vždycky můžeš nechat. To samé pokud nastoupíš do práce a po čase zjistíš že ti nesedí šéf nebo náplň eventuálně dojíždění tak také můžeš dát výpověď a zkusit něco jiného. Ale pokud se stane žena matkou a zjistí že to tak nějak nezvládá tak jak třeba to vidí u kamarádek nebo v televizi nebo na Instagramu tak těžko vrátíš čas. Jak jsem už psala někde, mám tříletého chlapečka a řeknu ti to takhle od samého začátku mám pocit že to prostě nezvládám úplně tak skvěle jak bych to zvládat měla. :( Porod komplikace a nakonec zakončený císařským řezem malý byl ubrečené miminko který pořád trpělo na bolesti bříška, aby toho nebylo málo tak se s ním později musela cvičit Vojtova metoda no a nyní to vypadá na ADHD :mrgreen: ale s tím jsme zatím nikde na vyšetření nebyly. A jo občas fakt mám deprese z toho všeho, jsem smutná a klidně to tu přiznám že si říkám že jsem totálně neschopná máma. U nás je třeba problém i to co v jiných rodinách vůbec problém není například když jsem dneska chtěla aby měl mrňous na hlavě čepičku jelikož bylo prudké slunce. :zed: a takovéhle kraviny je u nás každou chvíli plno kde prostě se začne vztekat kvůli něčemu úplně zbytečnému. Já si zakladatelko myslím že za čas prostě bude líp až ty mrňata vyrostou z toho nejblbějšího období a bude s nimi taková nějaká domluva jestli víš jak to myslím. :lol: Moc jsem ti asi neporadila ale alespoň víš že v tom nejsi sama. :hug: drž se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
19.6.22 16:41
@Anonymní píše:
Nepřekrucuj ;) právě proto že na to školy nejsou, ani žádné příručky, a nikdo mi neporadí, asi není vhodné psát, to sis měla uvědomit ;) a nedělej si druhé. Hezké, jak někdo dokáže soudit, když není v těch botách dotyčného. Vůbec to na nikoho nehážu, přišla jsem si jen pro radu, která se mi dostala, kromě tebe. No nic :nevim:

No nic. :roll: Není vhodné diskutujícím psát, jak ti mají psát. To by sis měla uvědomit, když zakládáš diskusi.
:zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.6.22 12:39
@Uslava píše:
No nic. :roll: Není vhodné diskutujícím psát, jak ti mají psát. To by sis měla uvědomit, když zakládáš diskusi. :zed:

Opět překrucování. Nikde jsem nenapsala, že máš něco určitého napsat. Ovšem, zase já když něco napíšu, tak si to alespoň dokážu odůvodnit, proč to tak píšu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.6.22 12:41
@kulíšek_s_bambulí píše:
Zakladatelko ono je to právě hrozně těžký takovýto rozhodování jestli pro mě je vhodné pořídit si dítě nebo ne a eventuelně kdy je ten vhodný čas. :think: Když člověk nastoupí na školu rozuměj střední nebo vysokou a zjistí že ho ten obor nebaví nebo mu nevyhovuje tak prostě toho vždycky můžeš nechat. To samé pokud nastoupíš do práce a po čase zjistíš že ti nesedí šéf nebo náplň eventuálně dojíždění tak také můžeš dát výpověď a zkusit něco jiného. Ale pokud se stane žena matkou a zjistí že to tak nějak nezvládá tak jak třeba to vidí u kamarádek nebo v televizi nebo na Instagramu tak těžko vrátíš čas. Jak jsem už psala někde, mám tříletého chlapečka a řeknu ti to takhle od samého začátku mám pocit že to prostě nezvládám úplně tak skvěle jak bych to zvládat měla. :( Porod komplikace a nakonec zakončený císařským řezem malý byl ubrečené miminko který pořád trpělo na bolesti bříška, aby toho nebylo málo tak se s ním později musela cvičit Vojtova metoda no a nyní to vypadá na ADHD :mrgreen: ale s tím jsme zatím nikde na vyšetření nebyly. A jo občas fakt mám deprese z toho všeho, jsem smutná a klidně to tu přiznám že si říkám že jsem totálně neschopná máma. U nás je třeba problém i to co v jiných rodinách vůbec problém není například když jsem dneska chtěla aby měl mrňous na hlavě čepičku jelikož bylo prudké slunce. :zed: a takovéhle kraviny je u nás každou chvíli plno kde prostě se začne vztekat kvůli něčemu úplně zbytečnému. Já si zakladatelko myslím že za čas prostě bude líp až ty mrňata vyrostou z toho nejblbějšího období a bude s nimi taková nějaká domluva jestli víš jak to myslím. :lol: Moc jsem ti asi neporadila ale alespoň víš že v tom nejsi sama. :hug: drž se!

Ano ano ano, tak jsem to myslela :hug: přesně doufám v to, že to zase bude jiné, až bude pořádně mluvit a budu aspoň vědět kde je sakra ten problém.. a bude z ní parťačka :dance: chápu, že zas budou jiné potíže, obtíže, ale tohle období je fakt na nic.

• Citovat
  • Upravit
Uslava
20.6.22 13:01
@Anonymní píše:
Opět překrucování. Nikde jsem nenapsala, že máš něco určitého napsat. Ovšem, zase já když něco napíšu, tak si to alespoň dokážu odůvodnit, proč to tak píšu.

To fakt nemá chybu. :pankac: :potlesk: :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.6.22 14:55
@Uslava píše:
To fakt nemá chybu. :pankac: :potlesk: :palec:

Viď, taky si myslím :D aspoň na něčem se shodneme ;) :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
25121
20.6.22 17:27

@kulíšek_s_bambulí :hug: pojď sééém :hug: :srdce:
určitě nejsi špatná máma, to bys nepsala tak
a MOHU TĚ 100% UKLIDNIT, že nejméně třetina dětí fakt čepičky a kloboučky nesnááášííí!! :lol: rve je z hlavy a řve… prostě jim to vadí
každý jsme jiný a každého obtěžuje něco jiného
zkus nějaký hoodně barevný pěkný vázací šátek, co se mu bude líbit :srdce: hledej varianty a cesty nejmenšího odporu..
jedna z holek měla třeba do 4 let paniku ze schodů 8o jasně, že jsme ji zvykali, otužovali, chodili s ní, ale ten výraz v jejích očích byl fakt šílený (nedonošená hodně, špatná koordinace pohybů, měla z těch schodů prostě děsný strach).. tak jsme ji sice občas na to učili, ale většinu času jsme se jim vyhýbali, nebo ji dali jen na poslední, předposlední.. přešla dva, byla šťastná… taky jsme museli hledat cesty, jak k dítěti, nikdo na to nemá rovnou papíry jak na auto ;) a dobře víš, jak jezdí nevyježdění řidiči, takže i rodiče mají právo na pár chyb z nezkušenosti… pokud je to s láskou, tak je to prostě normální a je to život… Navíc tak od 3 let je to už „parťák“ a spousta věcí se fakt změní k lepšímu, nebojte, holky :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2126
20.6.22 18:39

@Lucy75 děkuji za povzbuzení a radu. :kytka: snažím se pořád doufat že zkrátka to mrně z toho satánkovskeho období jednou vyrůst musí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
29.6.22 16:03
@Anonymní píše:
Jsem unavená, stydím se za své myšlenky, pocity… Prosím, ponechat anonym, protože jak jsem psala stydím se :,(. Kdy je vlastně ten dobrý čas mít dítě. Jak žena ví, že je na to připravená. Mám dvouletou dceru. Je šikovná a strašně jsme si ji přáli. Jenže teď jsem už fakt v koncích. Předpokládám, že se tu objeví i komentáře, že mám jedno a na co si stěžuji.. sama to nechápu a mám fakt bordel v hlavě.Dcera je šikovná a učenlivá. Umí se obout botky, něco jednoduššího, třeba bačkůrky, každý den má umí další nové slovo. Ale to její kňourání, odmítání snad všeho, dělání naschválů… A jsem z toho celá pryč. Občas mě i napadne, že bych se měla lépe než ní. Že nechápu, proč se najednou tyhle pocity tak změnili. Na jednu věc ji říkám stokrát ne a stejně to udělá.. doufám že je to jen období, ale potřebovala jsem se jen vypovídat.. :roll:

Jak travite dny? Jak moc se dcerce venujete? Ano je to obdobi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect