Nevíme si rady a dcerou, nějaké nápady z venčí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14107
5.7.22 13:06
@Mkmkz píše:
Tak ja by som nikomu, kto ma bolesti neodmietla pomoc s tym, ze mal si sa napit, alebo si mal to a to..

Uz deti sw ve školce učí, ze je důležité pít, aby je nebolela hlava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
5.7.22 13:07

A jinak mi přijde, ze zakladatelka hledá problem jen v dceři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80389
5.7.22 13:08

@Mkmkz Zřejmě tu svoji dceru znají, jak se zdá, a vyhodnotili to jen jako součást divadýlka na téma,,já chci to svoje". Nemyslíš, že když u toho byli, tak to asi uměli odhadnout? Ty tvoje migrény asi někdo jako migrény diagnostikoval, když ses s nimi léčila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova

Obávám se že jste si ji nechali brutálně přerůst přes hlavu. Jsou děti co jsou náročné na výchovu a tam není prostor pro benevolentní výchovu. Jsou děti co potřebuji kotvu jistotu a pevné ale opravdu pevné mantinely.

Vy oba s manželem jste dost řekla bych melodramaticti a neukotveníi tady v diskuze reaguješ agresivně, pasivně agresivně pak bagatelizuje s a pak omlouváš, vysvětlujeme že je to vlastně jinak atd.

Ale konstruktivně problém neřešiš. Přijde mi že se v tom c můžem tak placaté že už bez vnější pomocí se neobejdete. Budete potřebovat terapii. Všichni dohromady. A bude to na dlouho.

• Citovat
  • Upravit
19874
@Mkmkz píše:
Tak ja by som nikomu, kto ma bolesti neodmietla pomoc s tym, ze mal si sa napit, alebo si mal to a to..

Já jsem migrenička, mám to tak, že když se nenajím a nenapiju, tak mám migrénu stoprocentně jasnou. Dcera to bude mít asi po mně. První, co udělám, když přijde, že ji začíná bolet hlava, je dát jí napít a najíst. Teprve, když to nepomůže, tak prášek. Většinou to stačí a prášek není potřeba. Já sama na zdravou výživu u dětí zas takový pes nejsem, sladké k snídani dám klidně, sportují a celkově jedí víceméně vyváženě, tak snídaně nehrotím. Sama si pamatuju období, kdy jsem v dospívání do sebe k snídani nic kromě sladkého prostě nedostala. Ale na prášky jsem pes. Sama se bohužel bez prášků na migrénu neobejdu, ale vždycky dětem říkám, že si je beru až když nic jiného nefunguje. Učit je, že je v pořádku kašlat na nějaký pitný a jídelní režim a řešit to pak prášky, to bych nikdy nedovolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
5.7.22 13:11
@_.Emilyyy píše:
Ano, je o dvou stranách.
Dcerka je takova drama queen a oni ji v tom podporuji a sami vyvolávají další drama.
No s nima bych žít nechtěla…

ano, a na drama queen funguje jediné, neposkytnout publikum a zpětnou vazbu. Funguje to už na ty roční prťata, co si začnou uvědomovat, že mají mozek, co by se dal použít. Už na malinké vzteklounky zabírá neposkytnout jim publikum u jejich výlevů, neposkytnout jim tu možnost vidět, že tě vyprovokovaly. Jen klid, ledový klid navenek, bez dramatických výlevů. Funguje to už na mrňata, zrovna tak to bude fungovat na nevycválaného preburťáka, zrovna tak jako na brutálního puberťáka. Zakladatelka je drama queen na druhou. Neumí sama řešit ty emoční výbuchy. Prvním krokem je si přiznat, co mám za problém, pak to můžu řešit. A ona odmítá i te první krok, místo toho napíše, že jiní kradou a fetujou, jejich jedenáctileté jim jen nadává, protože chudinka tak zpracovává emoce. Které jedenáctileté dítě fetuje? Snad žádné. Ale v 15,16…? A tam má zakladatelka s dcerou klidně našlápnuto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
5.7.22 13:11
@_.Emilyyy píše:
Uz deti sw ve školce učí, ze je důležité pít, aby je nebolela hlava

Ide o to, ze v situacii, ktoru vyeskalovali aj rodicia a mlieko bolo rozliate - hlava bolela, zacneme mentorovat? Keby tvoje dieta nieco bolelo, zacnes na neho este tlacit - to mas z toho ze to a to.. alebo sa zamerias na to, aby si vyriesila bolest/nepohodu decka a az potom, ked bude vo vacsej pohode riesila ostatne otazky, konflikty, problemy, ktore vyvstali?
Trocha sucitu, empatie prosim. O tom hovorim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
5.7.22 13:13
@inkakřivák píše:
@Mkmkz Zřejmě tu svoji dceru znají, jak se zdá, a vyhodnotili to jen jako součást divadýlka na téma,,já chci to svoje". Nemyslíš, že když u toho byli, tak to asi uměli odhadnout? Ty tvoje migrény asi někdo jako migrény diagnostikoval, když ses s nimi léčila.

Som tu asi jedina, kto si mysli, ze rodicia v prvom rade nezvladaju seba a tak nemozu ani svoj vztah s dcerou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80389
5.7.22 13:13

@Mkmkz Zakladatelka to vyhodnotila, že děcko hraje divadýlko. Ne že je ta hlava bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
5.7.22 13:14
@robínek píše:
Já jsem migrenička, mám to tak, že když se nenajím a nenapiju, tak mám migrénu stoprocentně jasnou. Dcera to bude mít asi po mně. První, co udělám, když přijde, že ji začíná bolet hlava, je dát jí napít a najíst. Teprve, když to nepomůže, tak prášek. Většinou to stačí a prášek není potřeba. Já sama na zdravou výživu u dětí zas takový pes nejsem, sladké k snídani dám klidně, sportují a celkově jedí víceméně vyváženě, tak snídaně nehrotím. Sama si pamatuju období, kdy jsem v dospívání do sebe k snídani nic kromě sladkého prostě nedostala. Ale na prášky jsem pes. Sama se bohužel bez prášků na migrénu neobejdu, ale vždycky dětem říkám, že si je beru až když nic jiného nefunguje. Učit je, že je v pořádku kašlat na nějaký pitný a jídelní režim a řešit to pak prášky, to bych nikdy nedovolila.

jo, tohle dítě demonstrativně nepilo a nejedlo, nejezením a nepitím vydíralo rodiče. Když matka nakonec naklusala pro pitíčko, co si dcerunka přála a donesla jí ho až pod nos, dcera to plivala na podlahu. Víš co? Nechala bych ji celý den s bolestí hlavy, ať ten sprateček vidí, co jsou důsledky takového chování. To nemá s migrénou nic společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80389
5.7.22 13:15

@Mkmkz spíš budeš jediná, která má velké potíže s chápáním textu. Zkus si diskuzi přečíst celou, pomalu, a zamyslet se nad jednotlivými příspěvky. Minimálně polovina jich říká, chyba je na vaší straně. Schválně, zkus to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
5.7.22 13:16
@robínek píše:

Ale to ti rodicia nezvladaju - svoje dieta niecomu ucit, vychovavat ho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
5.7.22 13:16
@Mkmkz píše:
Ide o to, ze v situacii, ktoru vyeskalovali aj rodicia a mlieko bolo rozliate - hlava bolela, zacneme mentorovat? Keby tvoje dieta nieco bolelo, zacnes na neho este tlacit - to mas z toho ze to a to.. alebo sa zamerias na to, aby si vyriesila bolest/nepohodu decka a az potom, ked bude vo vacsej pohode riesila ostatne otazky, konflikty, problemy, ktore vyvstali?
Trocha sucitu, empatie prosim. O tom hovorim.

ano, pokud by mě moje dítě vydíralo nepitím, a dělalo takové scény, jako tohle dítě, až by se dopracovalo k bolesti hlavy a přesto dál vydíralo nepitím, tak by si pěkně tu bolest hlavy užilo. Jak by asi mohlo dostat prášek, když se vyděračsky odmítá napít? Smolík, každá akce má reakci. A každý náš čin má nějaký důsledek. To je potřeba ty děti naučit a učit je to odmalinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
5.7.22 13:17
@Mkmkz píše:
Som tu asi jedina, kto si mysli, ze rodicia v prvom rade nezvladaju seba a tak nemozu ani svoj vztah s dcerou.

myslíme si to všichni, až na zakladatelku tedy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80389
5.7.22 13:17
@Mkmkz píše:
Ale to ti rodicia nezvladaju - svoje dieta niecomu ucit, vychovavat ho

Ale to jsi objevila Ameriku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit