Respektující výchova - zdroje a autoři

1948
23.6.22 15:43

Respektující výchova - zdroje a autori

Aké zdroje informácií k respektujucej výchove vám najviac pomohli / páčili sa / poznáte?

• Zatiaľ mojím top zdrojom je Janet Lansbury - podcasty (Unruffled) a obe knižky. Venuje sa ale primárne deťom 0-3, takže by to pomaly chcelo niečo pre staršie deti.
  • Klasika Respektovat a byt respektovan - fajn knižka, len sa trochu pomalšie číta
  • Jak mluvit aby deti poslouchaly a poslouchat aby deti mluvily - fajn rychlovka knižka na zoznámenie s témou
  • A samozrejme viem o Nevychove, ktorá mi ale z webinarov pripadá jednak extremisticka (keď nevychovavas podľa mňa si zlý rodič) a pôsobí dosť komerčne.

Máte iné obľúbené zdroje k téme? Úplne najlepšie sú za mňa podcasty, to si človek pustí k domácim prácam. Ale aj knižky, blogy, FB skupiny… Rada sa inšpirujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1554
23.6.22 15:44

Děti jsou taky lidi, FB skupina Výchova bez poražených

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15471
23.6.22 17:00

Na fb skupina kontaktní rodičovství, taky sleduju na Instagramu děti jsou taky lidi.. I když upřímně, nejlepší je vlastní instinkt, že vychováván kontaktně a s respektem jsem zjistila až dodatečně, pro mě to bylo naprosto normální. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
23.6.22 17:04

Alan E. Kazdin - The Everyday Parenting Toolkit: The Kazdin Method for Easy, Step-by-Step, Lasting Change for You and Your Child

1. Autor je profesor psychologie a psychiatrie na Yalu - důvěryhodná osoba s mnohaletou praxí, žádná prodavačka z drogérie, která si udělala dvoudenní certifikovaný kurs vázání dětí do šátku, a cítí se být dostatečně kvalifikovaná na to, psát knihy o výchově (pardon za ten jed, ale už jsem takový výplody viděla)

2. Knížka je o tom, jaké metody použít při výchově tak, aby byly dětem nenásilně stanoveny hranice, které potřebují, a jak s nimi jednat. Je to v podstatě návod. Nevím, jak moc extrémní variantu respektujícího rodičovství hledáš, ale pokud zkrátka chceš vychovávat svý dítě bez toho, abys byla matka Herodes věnčně hrozící vařečkou, tak tohle je velmi dobrý materiál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí