Nevíme si rady a dcerou, nějaké nápady z venčí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Prostě Vodnář
7.7.22 22:19

Nečetl jsem všechny stránky, ale měli jste jí tu RZtu zavolat a nechat odvézt, ať si holka užije napíchávání kanily, tamější prostředí a hlavně tu stravu. Sestřičky už si jí tam srovnají.

• Citovat
  • Upravit
6398
7.7.22 22:47
@Elfido píše:
A podľa teba nemá dieťa v 11 už nárok občas potrebovať nejaký hromozvod? By som povedala, že ten čas, kedy očakávať nejaké dospelejsie riešenie prichádza o dosť neskôr.
Akurát by rodič mal byť naozaj hromozvod, čiže v kľude to dieťaťu pomôcť spracovať. To, čo zakladateľka popísala v úvodnom príspevku bol skôr suchý strom napusteny benzínom.

Ano, 11 rocne su protivne, provokuju, same si nevedia poradit s tymi zmenami nalad, ktore zazivaju. Je dobre, ked je rodic stabilny, sam v sebe sa vyzna a dokaze pomenovat pocity dietata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13305
8.7.22 07:49
@Prostě Vodnář píše:
Nečetl jsem všechny stránky, ale měli jste jí tu RZtu zavolat a nechat odvézt, ať si holka užije napíchávání kanily, tamější prostředí a hlavně tu stravu. Sestřičky už si jí tam srovnají.

Nesmysl! Jednoznačné zneužití lékařské péče. Výjezd stojí cca 5000… Zdravotníci fakt nejsou od toho, aby trestali nevychované děti. Tam zasloužili potrestat rodiče, kteří svým přístupem svým dětem škodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5170
8.7.22 07:59
@Prostě Vodnář píše:

Kvuli toho ze holka pul dne nepije a pak ji boli hlava zadna RZ fakt jezdit a kanilu pichat nebude. Mozna kdyby to bylo batole ale ne pubertacka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
8.7.22 09:16

Zneužití lékařské péče se hlavně musí prokázat a to se prokazuje velmi špatně. Záchranáři si pořád stěžují (oprávněně), že jsou taxikáři. Ale s tou zanedbanou výchovou plně souhlasím.

A přijedou i kvůli puberťačce, záleží na tom, jak dramaticky to rodiče vylíčí. Žádný záchranář si na krk nevezme zanedbanou péči.

@Magical-eyes @hani28

• Citovat
  • Upravit
9855
8.7.22 09:18
@Prostě Vodnář píše:
Zneužití lékařské péče se hlavně musí prokázat a to se prokazuje velmi špatně. Záchranáři si pořád stěžují (oprávněně), že jsou taxikáři. Ale s tou zanedbanou výchovou plně souhlasím.

A přijedou i kvůli puberťačce, záleží na tom, jak dramaticky to rodiče vylíčí. Žádný záchranář si na krk nevezme zanedbanou péči.

@Magical-eyes @hani28

No jasně, že přijedou a odvezou, pokud zahrajou hezký divadýlko. To ale ještě neznamená, že to není zenužití RZ. I když jim nic neprokážou, tak tu péči zneužívají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
8.7.22 09:23

No… volat záchranku k dítěti co se jen tak z vlastní vůle nechce ani ne 16 hodin napít )není to malé dítě ale 11 letá slečna a volí jí z toho hlava není život ohružující stab ani vzdáleně. Jako oni možná přijedou (záleží co by řekli) ale!!! CO když zrovna někdo dostane infakrt? nějaká žena začne překotně rodit a ta sanitka bude u této slečny?

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
8.7.22 09:39

@Jahru

Však ona si to v budoucnu ze svých daní uhradí. Já chápu váš postoj, ale vážně si myslím, že puberťákovi neuškodí poznat to prostředí, stejně jako třeba prostředí záchytky. Myslím, že mnohým by to prospělo. Jistě, je to problém hlavně výchovy, ale jako prevence by to sloužit mohlo.

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
8.7.22 09:42

Naštěstí náš systém není postaven na existenci jedné záchranky pro určitý okruh. Stejně tak se může záchranka cestou porouchat, či se dostat do jiných nesnází.

@ludmilaadamkova

• Citovat
  • Upravit
42773
8.7.22 09:47
@Prostě Vodnář píše:
@JahruVšak ona si to v budoucnu ze svých daní uhradí. Já chápu váš postoj, ale vážně si myslím, že puberťákovi neuškodí poznat to prostředí, stejně jako třeba prostředí záchytky. Myslím, že mnohým by to prospělo. Jistě, je to problém hlavně výchovy, ale jako prevence by to sloužit mohlo.

A ty si fakt myslíš, že doktor ze záchranky nepozná dehydrataci? A i kdyby on ne, že ji nepoznají v nemocnici? Že tam každého nechají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
8.7.22 09:55

S diagnózou u takto lehkých případů pochopitelně problém není. A co se týče toho pobytu, tak to je kapitola sama o sobě, do toho bych se nerad pouštěl.

@Havlova

• Citovat
  • Upravit
80389
8.7.22 10:18
@Elfido píše:
A podľa teba nemá dieťa v 11 už nárok občas potrebovať nejaký hromozvod? By som povedala, že ten čas, kedy očakávať nejaké dospelejsie riešenie prichádza o dosť neskôr.
Akurát by rodič mal byť naozaj hromozvod, čiže v kľude to dieťaťu pomôcť spracovať. To, čo zakladateľka popísala v úvodnom príspevku bol skôr suchý strom napusteny benzínom.

Ne nemá. Musí se naučit se svými náladami jinak než tím, že si svůj vztek vybije na člověku. To by pak bylo i správné, když třeba chlapa sjede šéf, a on doma ze vzteku zbije ženu a děti.,,Jen" potřeboval hromosvod. Když už se chce holčička vztekat, ať se klidně vzteká. Může se zavřít do pokoje, kopat do stolu a vyrvavat krávo, krávo, ktene ktene. Spanembohem. Ale nebude nadávat a řvát na mne. To nikdy. Prostě chápu, máš vztek, ale nervi na mě. Tečka. Já taky nervů na manžela, když zurim, že něco nejde podle mne. Takže ne, nikdo nemá právo si dělat z druhého hromosvod. To by ji taky mohl tatínek jednou naliskat, protože jeho fotbalový tým nevyhrál. Třeba. No co, hromosvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35481
8.7.22 10:37
@Prostě Vodnář píše:

@Magical-eyes @hani28

To ma byt jako vazne rada? Koukam, ze bezplatne zdravotnictvi je cesta do pekel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35481
8.7.22 10:38
@Prostě Vodnář píše:
@JahruVšak ona si to v budoucnu ze svých daní uhradí. Já chápu váš postoj, ale vážně si myslím, že puberťákovi neuškodí poznat to prostředí, stejně jako třeba prostředí záchytky. Myslím, že mnohým by to prospělo. Jistě, je to problém hlavně výchovy, ale jako prevence by to sloužit mohlo.

A k tomu je potřeba volat záchranku? Tak at si ji tam rodice dovezou, vzdyt ji nic není, proboha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1948
8.7.22 10:45
@inkakřivák píše:
Ne nemá. Musí se naučit se svými náladami jinak než tím, že si svůj vztek vybije na člověku. To by pak bylo i správné, když třeba chlapa sjede šéf, a on doma ze vzteku zbije ženu a děti.,,Jen" potřeboval hromosvod. Když už se chce holčička vztekat, ať se klidně vzteká. Může se zavřít do pokoje, kopat do stolu a vyrvavat krávo, krávo, ktene ktene. Spanembohem. Ale nebude nadávat a řvát na mne. To nikdy. Prostě chápu, máš vztek, ale nervi na mě. Tečka. Já taky nervů na manžela, když zurim, že něco nejde podle mne. Takže ne, nikdo nemá právo si dělat z druhého hromosvod. To by ji taky mohl tatínek jednou naliskat, protože jeho fotbalový tým nevyhrál. Třeba. No co, hromosvod.

Sorry ale píšeš úplne mimo. Je trochu rozdiel 11 ročné decko a 40 ročný chlap. Jedno z toho má nedovyvinuty mozog a riešiť situácie sa len učí, druhé z toho už má za sebou desaťročia skúseností a je už z neurologickeho hľadiska hotové. Hádaj ktory popis patrí ku ktorému ;)

Ale keď teda ťa zaujíma téma hromozvodu, tak v akom veku už podľa teba teda dieťa musí vedieť spracovať emócie niekde potichu samostatne bez podpory rodiča? 2? 5? 11 je zjavne podľa teba už moc a to už má s nejakými náladami dať pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí