Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Já už to asi nebudu víc rozpitvávat. Jak vidím jsme neschopní rodiče a budeme se s tím muset poprat sami. Čekala jsem nějaké rady k věci kterých pár přišlo a maminky s podobnými problémy (určitě jich je hromada), ale sem asi nepisou, protože by to schytaly.
Nečetla jsem to celé, ale předpokládám, že dceruška je jedináček a vy jste starší rodiče. Takhle orat jinými rodiči, kteří by ji od malička důsladně vedli, by si nedovolila. Teď je již jediná rada, neskákat podle ní, jak si pískne. Nechat ji o žízni i bez jídla, když milostivá trucuje. Podívej se na to její chování s odstupem, ona vám nadává deb a krá a vy jí lítáte ještě pro sirup, aby se milostivě napila. Pokud nezměníte radikálně svůj přístup k ní, tak si s ní ještě užijete.
@Kipa22 ale děti hranice potřebují…vzbuzuje to v nich i jistotu a bezpečí…že sami ví, co můžou a co ne…tak to je…to fakt není o kriminále…
@_.Emilyyy Nic si z toho nedělej, já bych ty palačinky taky udělala
od toho jsem máma…udělám je ráda…ale ne po takové scéně…to bych je klidně nechala hladovět…
@Monchichik píše:
@_.Emilyyy Nic si z toho nedělej, já bych ty palačinky taky udělalaod toho jsem máma…udělám je ráda…ale ne po takové scéně…to bych je klidně nechala hladovět…
Ja si myslim, ze by si stacilo mit to tak, ze rodice nejsou zadni zli monstra s kteryma je potreba agresivne bojovat
. A to same plati i o detech, ze rodice s nima nemusi bojovat
…
Ale proste, ze v klidu se da najit vzdy, at se nejak vyhovi. Vsak tohle agresivni nenavistny sceny musi byt narocny i pro to dite
@_.Emilyyy No každé dítě je jiné…a je pravda, že pokud má takovou povahu, tak prostě potřebuje přitáhnout a musí vědět, že si to k tobě nesmí dovolit…máme to v rodině…s mámou je na nože, katastrofa…je drzá, útočná…ale je fakt, že jí máma prostě nepodrží, když o něco jde…u mě byla odjakživa zlatá, je to moje princezna a nikdy by si na mě nic nedovolila…já jsem ale úplně jiná, dost přísná…ale to ona ví odmala…že já takové projevy netoleruju…a to jsem jí měla x krát sebou na dovolené a pod…zlaté dítě…
@_.Emilyyy píše:
Ty jsi nikdy nevyhovela diteti s trosku ustupkem?
Když si o to dítě slušně řekne a mě se chce.
Ale jako fakt není mou povinností v neděli ráno dělat palačinky…
Takže když se mi chtít nebude, tak pokud na těch palačinkách bude trvat, tak si je bude muset udělat samo.
A praxe ukazuje, že pokud dítě musí vyvinout úsilí s navíc to nebude teď hned, rádo si nakonec nalije jen mlíko na cornflakes. ![]()
@Monchichik píše:
@_.Emilyyy No každé dítě je jiné…a je pravda, že pokud má takovou povahu, tak prostě potřebuje přitáhnout a musí vědět, že si to k tobě nesmí dovolit…máme to v rodině…s mámou je na nože, katastrofa…je drzá, útočná…ale je fakt, že jí máma prostě nepodrží, když o něco jde…u mě byla odjakživa zlatá, je to moje princezna a nikdy by si na mě nic nedovolila…já jsem ale úplně jiná, dost přísná…ale to ona ví odmala…že já takové projevy netoleruju…a to jsem jí měla x krát sebou na dovolené a pod…zlaté dítě…
Ale tak k rodicum se proste deti chovaji jinak.
Ma dcera taky takova obcas takova byla(a sama ted jako vi a priznava to, ze k tomu
zadny duvod nebyl
), ale i utocne a drze dite, potrebuje vycitit rodicovskou lasku a oporu.
@Svistice píše:
Když si o to dítě slušně řekne a mě se chce.
Ale jako fakt není mou povinností v neděli ráno dělat palačinky…
Takže když se mi chtít nebude, tak pokud na těch palačinkách bude trvat, tak si je bude muset udělat samo.
A praxe ukazuje, že pokud dítě musí vyvinout úsilí s navíc to nebude teď hned, rádo si nakonec nalije jen mlíko na cornflakes.
Udelat diteti v nedeli rano palacinky a udelat mi tim radost mi prijde jako uplne ta nejmensi malickost, kterou mu rada dopreju..
Samozrejme kdyz ty palacinky budou v nejake zdravejsi forme ![]()
@_.Emilyyy jenže v tomhle případě se to bohužel vynahrazuje materiálními statky, nikoliv citovou podporou…
@_.Emilyyy Já klidně udělám palačinky v prasečí formě…mají je rádi s nutelou…klasické palačinky…já s marmeládou…a nech toho nebo si je budu muset udělat, děláš mi fakt chutě
![]()
@_.Emilyyy No když si budu chtít v neděli pospat nebo mít chvilku s manželem, tak jim v sedm ráno fakt palačinky dělat nepůjdu.
@Monchichik píše:
@_.Emilyyy jenže v tomhle případě se to bohužel vynahrazuje materiálními statky, nikoliv citovou podporou…
Ta citova podpora je nejdulezitejsi..materialni statky jsou tresnicka na dortu..
@_.Emilyyy Souhlasím…špatné je, když to někdo nevidí a vysvětlit se mu to nedá…odnesou to fakt ty děti, bohužel…mám to x let před očima…
@Monchichik píše:
@_.Emilyyy Já klidně udělám palačinky v prasečí formě…mají je rádi s nutelou…klasické palačinky…já s marmeládou…a nech toho nebo si je budu muset udělat, děláš mi fakt chutě![]()
U nas jede fitness strava, u nas je to drsne
.
Ale tak si udelej radost
![]()
@Anonymní píše:
To myslíš vážně, nebo ironicky? Ona opravdu jinak hodná je. Jen paličatá když si něco umane a zkousi to jenom na nás.
Neni hodna, je to spratek, velkej spratek, jestlize v jedenacti letech vriska na tatu, ze je de.bil, tak je to nevychovanej spratek a ne hodne dite. Cim driv si to pripustis, tim driv to muzes zmenit. Mam stejne starou dceru, tohle na me vriskat, mela by doma brutalni vojensky rezim.