Nevíme si rady a dcerou, nějaké nápady z venčí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
26.6.22 15:27
@boball píše:
Taky nechápu proč si to nešla koupit, obchod tam evidentně mají.

Proč by to dělala, když si pískne spratek, že něco chce a mamka letí a koupí?
Má je omotané kolem prstu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
26.6.22 15:28
@Anonymní píše:
To myslíš vážně, nebo ironicky? Ona opravdu jinak hodná je. Jen paličatá když si něco umane a zkousi to jenom na nás.

Myslím to úplně normálně, třeba chce jíst furt to stejně, některé děti ti tak maji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
26.6.22 15:28

Jediná věc, co byla za celý den na místě, bylo to chrstnuti vody do obličeje. Já svoje děti taky nebiju a vychovávám je s respektem, ale svoje hranice znají. Že jsem d*bil nebo kráva by mi dítě řeklo jednou a moc dobře sebe si pak ty dusledky zapamatovalo. Proti takovému fakt neakceptovatelnemu chování se musíš ohradit okamžitě a velmi razantně (staci slovně nemusíš nikoho mlatit, případně okamžitě připojit trest. Ten totiž neměl být za to, že nepije anebo nejí, ale za to, jak se k vám chová). Jestli umíš anglicky, tak doporučuju pustit si pár dilů supernanny. Často tam řeší takové dárečky, jako máš doma ty.
A souhlasím s ostatními, tahle diskuze neměla vzniknout od samého počátku - je ti 12 a kňouráš, že nemáš sirup? Tak si ho utíkej koupit. Nazdar. Ten zbytek byla jen cílená manipulace od dcery, která si s váma normálně vytira zadek a vy na to pristupujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
26.6.22 15:30
@Kelsey píše:
Proč by to dělala, když si pískne spratek, že něco chce a mamka letí a koupí?
Má je omotané kolem prstu.

Ptala jsem se, proč jí neposlali do obchodu, ale nebylo mi odpovězeno. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
26.6.22 15:31
@Anonymní píše:
Tak prosím konkretizuj, co je výchova když dítě dělá tohle. My jsme vyčerpaly všechny možnosti, které nás napadly.

No a to, že když slečna nutně potřebuje šťávu a pečivo, když doma je přitom k jídlu něco jiného, tak si ji má jít prostě koupit sama, vás nikdy nenapadlo? Nikdy tě nenapadlo, že řešení je možná v tom být důsledná a nenechat se vydírat?

Marně v tom, co píšeš, hledám nějakou výchovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.22 15:32
@Anonymní píše:
Máme puberťandu, občas to stojí za to, jako všude. Potíž asi je, že my jsme s manželem takový, že si s ní občas už nevíme rady. Je neuvěřitelně paličatá a nic na ni neplatí. Jsou to dny, kdy je to takhle, jindy je to s ní zase prima a je moc fajn.
Potřebujeme asi nějaké řešení z jiného hnízda, co bychom mohli vyzkoušet, jelikož to asi děláme celé nějak špatně.
Například dnes tedy ráno chtěla dcera ke snídani sladké pečivo. Žádné jsme neměli. Ona nám sdělila, že drží hladovku a nebude jíst ani pít dokud nebude mít to sladké pečivo a šťávu (sirup taky jak naschvál došel :roll: ).
Nabízeli jsme jí několik jiných variant snídaně, kakao, čaj. Nechtěla.
Manžel teda řekl, že když chce být princezna hlady, ať je hlady. Ona opravdu od toho rána nejedla, ani nepila. Asi kolem 12 hodiny slyším, že se hrabe v lékárničce. Ptám se jí co dělá a ona, že si jde vzít něco na bolest hlavy, že ji už hrozně bolí hlava. Tak ji vysvětluji, že hlava ji bolí, protože od večera nepila, že může omdlít, že mám o ní strach, ať se napije. Prášek do prázdného žaludku bez vody ji může ublížit a není to žádné řešení. Lékárničku jsem odnesla do auta. Ona začala neskutečně vyvádět, že je jí špatně, bolí ji hlava a je moje povinnost ji dát léky a že ji zanedbávám a nestarám se o ní. Tyto scény nám dělá tak dvakrát týdně když ji neustoupíme, sousedi už nám hrozili socialkou.
Už jsem měla strach, že se jí něco stane, když nepije, tak jsem ji donesla vodu a přemlouvala ji, aby se napila. Nechtela. Přišel i manžel. Hrozila jsem ji, že ji nedáme kapesné, nekoupíme zmrzlinu, nepojede s námi na koupaliště, zákazem kamarádek, zákazem počítače, telefonu. Počítač i telefon mi strčila do ruky s tím, že je jí to jedno a že bude jen ráda, že s námi nikam nemusí jet.
Manžel ji na to řekl že tím pádem volá sanitu ať ji odvezou do nemocnice na kapacky, když teda ve 36°C nepije už 16 hodin nic. Já jsem ji domlouvala, hrozila jsem že dostane facku, absolutně bez reakce, ví že by ji zřejmě nedostala. Už dostala, ale to bylo velmi raritně. Pak manželovi na tu sanitku řekla ze je dbil, že to by stejně neudělal (jasně, zaplatili bychom akorát výjezd). Manzel ji pleskl prstama přes ruku přes místo jak je biceps a triceps, ale asi jí to celkem bolelo a zařval na ni, že není u ní žádný dbil. Ona na to že ne, že je to ketensky tyran když ji mlátí.
Odešli jsme se uklidnit protože my si s ní vážně nevíme rady v těchto momentech.
Nachystala jsem vodu s ledem s brčkem a dala jí to k obědu vedle talíře. A nic. Nenapila se. Nejedla. Šla jsem tedy do obchodu a koupila ten hloupý sirup a udělala do džbánu limonádu.
Dceru jsem zavolala s tím že tady má limonádu, že manžel je vytočený, mě bolí žaludek i hlava a že doufám, že je na sebe hrdá, jak trapně nás vydírá. Že by se měla stydět. Nalila jsem ji limonádu do sklenice a dala jí to.
Ona si srkla malinkou trošku a vyplyvla to na zem se slovy, že co to je za sirup, takový hnus pít nebude. Manžel když to viděl tak odesel radši ven, asi by ji vážně jednu vrazil. Ja se neudržela a chrstla na ni tu limonádu ze skleničky. Tu že zbanu jsem vylila do dřezu a šla jsem do obýváku. Dcera tam vriskala co si to dovoluji že jsem k
ava, že jsem ji polila tričko
Já chápu že to bylo ode mě úplně hloupé, ale bit ji nechceme, domluvy nefungují a ona se stále nenapila. Prostě chce to pečivo a sirup na který je zvyklá a já nevím, zda se mám opravdu ráno obléknout a vše koupit podle jejího diktátu aby byl doma klid, nebo se snažit s ní dál bojovat. Už nám tohle předvedla jednou a nepila celý den, ale bylo to v zimě. Teď mám vážně obavy aby se jí neudělalo zle.
Podobné scénky nám tropí tak dvakrát za týden vždy si něco umane a když není po jejím je ostuda na celé kolo.

Mě to připomíná některé momenty z mého života, proto budu psát anonymně. Mým rodičům by okolí dalo metál za vzornou výchovu, kolik vychovali dětí atd. Ale pravda je jinde. Sice nemohu říci, že by mě rodiče neměli rádi, ale schopni rozumné výchovy nejsou. To říkám jako dávno dospělý člověk. Chyběla mi od matky vřelost. Pohladila mě tak max. jednou za rok a to jsem si ještě nebyla jistá, jestli to není jen mechanický úkon. Empatii má na bodu mrazu, ráda poslouchá hlavně své řečnické proslovy. Cokoliv pro mě kdy dělala, dělala toho hodně, ale dělala to hlavně pro svůj dobrý pocit, jaká je skvělá a pro obdiv. Atd. Tím nechci říci, že takto to je u vás. Já sice doma nedělala takové tyátry jako vaše dcera, ale obdobně jsem se chovala na táborech, abych si dokázala, že se nenechám manipulovat, že mi nevadí, že mě matka nikdy nepohladí, neobejme, neřekne, že mě má ráda. Mám pocit, že vaše dcera jedná z obdobných pohnutek - tj. vztek, pomsta (vám), manipulace. Vy jí v tom (podle toho, co čtu) podporujete - jste vůči ní agresívní. Fyzické tresty a vyhrožování je agrese a manipulace. Prostě se vám mstí a snaží se samu sebe přesvědčit, že tím pánem je ona a nikoliv vy, protože vnímá, že tím pánem není a nemá šanci být. A to že je někdy milá? To jsem také bývala. Moc jsem si přála, aby byli mí rodiče empatičtější, abychom byli fajn milá rodina, což jsme byli jen pro okolí. Třeba vše popřete, že u vás je vše skvělé, ale to má matka by také popřela. Je to hloupé říci, ale já z toho mám dojem, že ona jen reaguje na vaší výchovu, která není v pořádku. Pokud se pletu, klidně odpověď smažu.

Příspěvek upraven 26.06.22 v 15:37

• Citovat
  • Upravit
34322
26.6.22 15:33
@Anonymní píše:
Tak prosím konkretizuj, co je výchova když dítě dělá tohle. My jsme vyčerpaly všechny možnosti, které nás napadly.

Tak prvorade duslednost.
Nevyhrozuju necim, co nemuzu splnit.
Kdyz neco reknu, tak to dodrzim.
Od urcite hranice uz nevysvetluju.

Mas jednoduche tri body, muzete zacit.
(Na sousedy kasli.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42748
26.6.22 15:34
@Anonymní píše:
Takže tvoje ráda je dát dceru do dětského domova. To si děláš srandu. :zed: Možná se radši nevyjadřuj, normální nejsi především ty. Kolik dětí jsi vychovala? Kolik jich máš v pubertě?

Asi jich vychovala víc něž než ty. A z tvých reakcí jsi i ty vzteklá a nevyzrálá. Pak se nediv, že s tebou zametá malá holka. (Ps, obě děti už pubertou prošly, vnoučata do ní mají daleko)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.6.22 15:35
@boball píše:
Ptala jsem se, proč jí neposlali do obchodu, ale nebylo mi odpovězeno. :think:

Vím. Odpovídám za ni :lol:.
Skákat mi takhle moji tři po hlavě. Tak si můžu sama vykopat díru a zakopat se do ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69125
26.6.22 15:35

Jasně, že jí to kup. A až tě za týden poprosí i stovku na cigarety, taky jí to dej, aby nebyly scény.
Mám doma podobně staré dítě, taky to s ním kolikrát cloumá, ale teda jako titulovat rodiče krávou či debi.lem - to asi nevzniklo ze zlatíčka, kterýmu byly předchozích jedenáct let nějak lidsky nastavovaný hranice, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42748
26.6.22 15:36
@Anonymní píše:

A důslednost vás nenapadla? Ps: Dnes určitě není 36.
Ty dovolíš 11 letému dítěti brát si léky bez zeptání. To mohla jen dcera dejchák na astma a ten nebyl v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
26.6.22 15:39

Třeba to je jen období a přejde to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
26.6.22 15:40

Udělali jste z ní rozmazleného fracka. Neumíte dodržet zákazy a dětem se nemá zakazovat to, co jim stejně povolíš.
Nepředpokládám totiž, že na to koupaliště nepojedete, když je venku 30 stupňů.
Sklízíte to, co jste zaseli.
Mě by ani nehlo jít ji pro sirup, nosit ji vodu a chystat oběd, když se takhle chová. A vyplivnout něco na zem v 11 letech? Uklízela by všechny podlahy v domě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32281
26.6.22 15:40
@Anonymní píše:

Když něco řekneš, tak na tom musíš trvat a neustoupit, aby věděla, že co řekneš platí a nevyhrožuješ nadarmo…a ne, že není sladká snídaně a ty kolem ní skáčeš a prosíš jí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
26.6.22 15:41
@Anonymní píše:
Promiň, nějak jsem to přehlídla. Nevím, asi mě nenapadlo ji pro ten sirup poslat. Starší i mladší si vzali chleba se sunkou, my s manželem česnekovou pomazanku, byl tam salát, rohlíky, bagety, prostě mi přišlo, že by si měla vybrat a nevymyslet si. :nevim:

No, já bych synovi, také je mu jedenáct prostě řekla, že bud si vybere něco doma, a nebo at si vezme kolo a zajede nakoupit. pokud by si to chtěl jet koupit, tak bych mu připsala něco, aby tam nejel jen pro ty dvě konkrétní věci a vůbec by tahle situace nevznikla. Určitě bych mu do obchodu nešla já :think: Tohle bych řekla, že byla první chyba. Nenutím mu něco na co nemá chut, tohle chápu, ale lítat jak on píská to bych nedělala. Ani vy to nedělejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí