Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jakože takto, naši mě v životě nikdy do ničeho nenutil, když jsem se nenapila bylo jim to úplně jedno, někdy jsem taky neměla pocit zizne a nikdy se mi špatně neudělalo…nenutila bych ji do ničeho, jak bude mít opravdu hlad a zizen napije se, naji se sama. Ale tohle.je asi pěkné rozmazleny spratek
@Anonymní píše:
Byla bych radši, kdyby si buď poradila, nebo tu nespamovala. Není mi přijemne řešit, že si jako rodiče nevíme rady a tyhle vtipy se sem opravdu nehodí. Děkuji.
Vždyť má pravdu. Jestli se k vám takhle chová jedenáctileté dítě (protože puberťačka to fakt není) a není to pitomá pohádka, bylo by té holce líp někde u normálních lidí. Protože vy normální nejste.
Souhlasim s komentari vyse. Jen byt manzelem, tak bych si rano odpustila tu princeznu. To je takove utocne, potupne, tonto typ osloveni proste nesnasim. Dceru to mohlo jeste vic popudit.
Proste jste ji meli hned rano v klidu (hned po tom, co rekla, ze nebude jist a pit, vubec ji nepremlouvat) rict, ze teda nemusi nic jist a pit. Vubec se o ni nebojte, vzdyt zizni neumre, neni miminko. A jestli sebou sekne, tak volejte zachranku ![]()
Dodam, ze pit a jist nenutim ani 4lete dite, ani mladsi. Vzdyt si reknou samy, az budou mit potrebu.
Příspěvek upraven 26.06.22 v 15:21
@jahuhudka píše:
A teď o Karkulce
Dcera to vydržela dlouho. Taťkovský výlet, pečené kuře - „přece všechny děti jedí kuře“. No, ta naše ho nejedla. (Kdyby jí dali jen ten chleba nebo suché bramborx, snědla by to). Tak byla 2 dny o vodě. První co, mi žalovala - dostal vynadáno i s kamarádama. Jo, byly jí 3. Příště jí dali třeba suchej rohlík a byl klid.
@Anonymní píše:
Byla bych radši, kdyby si buď poradila, nebo tu nespamovala. Není mi přijemne řešit, že si jako rodiče nevíme rady a tyhle vtipy se sem opravdu nehodí. Děkuji.
Jestli je tohle pravda, měli by vám odebrat dítě-deti. Takhle zmrvit povahu neumí kde kdo.
@karkarka píše:
Holku bych zmlátila, že by si tejden nesedla.
Já bych jí ignorovala. Totálně. Ona by přilezla. Chápu, že má třeba chuť na sladké k snídani, ale to jde říct slušně - mami, neudělala bys mi, prosím, palačinku?
Nemáte puberťačku…máte nevychovaného spratka, jestli si tohle dovolí…skáčeš kolem ní jak pomatená a ještě jí běžíš pro šťávu…ať klidně nejí a nepije…její problém…a sprostě mi nadávat, tak v první řadě chytí facku a pak švihá do svého pokoje, ze kterého nevyleze, dokud se nebude chovat slušně…ale ty si schopná jí omlouvat a skákat jak píská, jen aby byl doma klid…nechápu…
Chtěla sladké pečivo na snídani? Tam je kolo nebo koloběžka. Vezmi si peníze a můžeš vyrazit směr obchod. Kde je problém?
Jak ji rodič vychoval. Taková je. Rozmazlená a umíněná princezna.
@Anonymní píše:
No, nahlaš nás.tady se člověk dočká jen urážek když si jde pro radu. Děkuji moc.
Rada je, že nemáš doma princeznu, ale dítě, které máš vychovat…to, co praktikuješ není výchova…
Jejda tak když je to normálné takové zlatíčko, ve škole miliónová, tak ji tu blbou buchtu a džus nebo, co to chtěla na snídaně kupujte, nedělejte zásoby a je
Zkouší, co vydržíte. A proč by nezkoušela, když vy nevydržíte.
Mlácení nemá smysl, krom toho, že je to neefektivní, jí ještě přidáváte munici. Vsadím se s tebou, o co chceš, že princezna si pije někde bokem a vás dva jen vydírá. A zase, proč by nevydírala, vždyť ji učíte, že to funguje.
Ohledně těch nadávek: já jsem furt na ty přirozené důsledky, ne na tresty. Když jí dáš facku, jen se přetahujete v tom, kdo je agresivnější, a v důsledku ona má pak pocit, že si získala to, co potřebovala. Přirozeným důsledkem toho, že mě někdo uráží a dělá ze mě blbce, je, že s ním (minimálně nějakou dobu) nechci nic mít a fakt se nepřetrhnu v laskavosti. Zajistím bazál, který mi v případě dítěte vyplývá z povinnosti že zákona, a navíc neudělám pro takového člověka nic. Nechceš pít? Nechceš, nepij, klidně si zkolabuj, pokud je ti tak libo, já ti pak zavolám sanitku, jak je moje povinnost. V žádném případě nečekej, že ti půjdu někam pro nějakou šťávu. On ten jedenáctiletý člověk takhle se projevující fakt žízní dobrovolně nezemře a sanitku taky nechce, chce vás jen dostat na kolena. Nechápu, proč kolem ní tolik naděláte. Lítáte kolem ní jak blázni a řešíte její blbý pubertální rozmar jako nejdůležitější věc na světě. Hoďte se s manželem do klidu, zavřete se do obýváku, pusťte si film a fakt neskákejte kolem blbých keců pubertální princezny.
@Anonymní píše:
Takže tvoje ráda je dát dceru do dětského domova. To si děláš srandu.Možná se radši nevyjadřuj, normální nejsi především ty. Kolik dětí jsi vychovala? Kolik jich máš v pubertě?
Zakladatelko, nerozčiluj se. Přečti si svůj úvodní příspěvek ještě jednou. Fakt nevidíš, co děláte blbě? Tomu se opravdu ani nechce věřit, jak s manželem (ne)fungujete.
@Kelsey píše:
Chtěla sladké pečivo na snídani? Tam je kolo nebo koloběžka. Vezmi si peníze a můžeš vyrazit směr obchod. Kde je problém?
Jak ji rodič vychoval. Taková je. Rozmazlená a umíněná princezna.
Taky nechápu proč si to nešla koupit, obchod tam evidentně mají.