Názory: porod doma

1486
21.5.19 06:41

Tak nikde nemáš zaručeno, že po porodu v nemocnici by na JIP neskončilo. Tohle je to, co mi na haneni domácích porodů vadí nejvíc. Všude se vesele uvádí každý porod, který skončí špatně. Jakoby špatně končící porody vedené a zanedbané nebo pokazene špatným rozhodnutím lékaře neexistovaly.

Znám dvě holky, co rodily doma. Jedna dvakrát, druhá zatím jednou. U obou začaly druhým porodem, první děti rodily v porodnici. Vše bylo v pořádku a bez jakýchkoliv problémů.

Já rodila všechny své děti v porodnici, ale nevidím důvod, proč by měly být matky pranyrovany, pokud se rozhodnou jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14313
21.5.19 06:44

@Lujza031 Drive se hnusne a arogantně k pacientkam chovali…kolikrat je to i dnes ale je to výjimka. Doma bych nikdy nerodila a ty co doma rodej nechapu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
21.5.19 06:49

Pro me absolutne nepredstavitelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.5.19 06:51

Ja bych doma taky nikdy nerodila, ale je to kazdeho vec, jak nalozi se zdravim svym a svych deti :nevim: Nehradila bych jim vyjezd RZety v pripade komplikaci a urcite bych „neuvolnovala“ lekare, aby chodili k domacim porodum. Hezky kompromis mi prijdou porodni domy, bohuzel pro spoustu zen i to bude nedostatecne intimni :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
09Veronika09
21.5.19 06:51

Doma bych nikdy nerodila. Nechci ohrozit své dítě.

• Citovat
  • Upravit
715
21.5.19 06:52

Doma bych v zadnem pripade nikdy nerodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.5.19 06:53

Prijde mi to srovnatelne s poutanim v aute. Jasne, ze je prijemnejsi a pohodlnejsi se nepoutat, ale to riziko je tak obrovske, ze nepochopim lidi, co to delaji kvuli svemu pohodli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.19 06:56

@Lujza031 Osobně vím, jak to může podělat porodní asistentka s dvacetiletou praxí v nemocni, nedej bože, aby to takhle podělala při domácím porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
21.5.19 07:02

Kdyby šlo o mě tak to klidně doma dám, pěkně v klidu, bez řečí personálu co mám a nemám dělat, vyplňování tuny papírů v bolestech apod. Ale jde o to dítě a to bych nikdy neohrozila, stát se může cokoliv, takže pohodlí a důstojnost jdou stranou, ale miminko má potřebnou péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pvln34
21.5.19 07:03
@katyna1984 píše:
Tak nikde nemáš zaručeno, že po porodu v nemocnici by na JIP neskončilo. Tohle je to, co mi na haneni domácích porodů vadí nejvíc. Všude se vesele uvádí každý porod, který skončí špatně. Jakoby špatně končící porody vedené a zanedbané nebo pokazene špatným rozhodnutím lékaře neexistovaly.

To je ale podľa mnamoc dôležité… V momente keď sa niečo pokazí a dieťa / mama musia na jipku, je oveľa jednoduchšie keď sú už obaja v pôrodnici, pod dohľadom a nemusí sa k nim posielať sanitka.

Môja kamarátka pri druhom pôrode mala ukážkove tehotenstvo. Nakoniec začala nečakane, predčasne rodiť doma. Sanitka (nebývali žiaľ vedľa nemocnice) prišla po pôrode, ona i malá boli v ohrození života (sama takmer vykrvacala).

Neriskovala by som svoje zdravie ani zdravie svojho miminka pre to „pohodlie“ rodiť doma. Nikdy.
Ak by som chcela nadštandardnú peči, zaplatím si súkromnú kliniku. Doma nikdy.

• Citovat
  • Upravit
1259
21.5.19 07:07

Nechapu, odsuzuju, v zivote by me to nenapadlo. Moje znama je domarodka, jenze on cely jeji zivot je alternativa. Pro me to neni. Hodne se treme v nazorech ma vse.
Sice me stve vycpela baba na novorozeneckym, tisice papiru pri kontrakci ale co…dohromady tim stravim par dni v zivote, ted rodim potreti a to vyzne vydrzim…par dni nebo hodin eventuelni prudy za cely zivot stastneho a zdraveho ditete a me zive!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
21.5.19 07:08

Doma bych nerodila.

I představa toho všeho “bince”, že bych to měla doma… já díky porodu v porodnici mam zdravého syna… rodila jsem ho se vzprimenou rukou, což nebylo vidět. Začaly mu padat ozvy a nebýt rychlého zásahu doktorů, tak to malý nemůže zvládnout.

A nedostatek intimnosti nebo co se řeší, to já moc nechápu. Mě by v tu chvíli bylo jedno i kdybych ležela na prknech… ale je prima, že i boxy jdou kupředu a v Horovicich to bylo fakt perfektní…

Co mě osobně nejvíc štve na porodech v porodnici, tak to je oddělení sestinedeli. Neznám nikoho, kdo by si chválil pobyt na šesti. Pro mě to byly 4 dny utrpení. 20× denně pořad někdo od uklízečky, jídla, kontrol a samozřejmě vždycky v době, kdy jsem konečně na 5 minut usla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tazvesnice
21.5.19 07:10

Nastesti mam manzlea, ktery by mi rodit doma nedovolil, i kdybych nahodou chtela, ale mam dost rozumu a doma jsem nerodila a dodneska jsem vdecna za to, ze dite prezilo diky zasahu lekaru! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
14954
21.5.19 07:17

Porod je přirozená záležitost a celé generace žen ho doma nebo někde pod bukem zvládaly. Ale hodně jich u toho umřelo nebo dětí. Takže jsem ráda, že dnes může na porod dohlížet lékař a trhat zuby si nemusím chodit ke kováři, i když by to mohlo být taky in. Mohla bych o tom pak založit blog třeba :palec:. Jediná věc, ke které bych byla ráda, aby se lidstvo vrátilo je, ubrat (kde to jde) chemických léků a vrátit se k bylinám, v přírodě je pomoci spousta, jen my už ji neumíme naslouchat a rozumět vlastnímu tělu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
21.5.19 07:21

Já bych doma nikdy nerodila. Po naprosto bezproblémovém těhotenství a bezproblémovém a rychlém porodu syn najednou přestal dýchat. Fakt nevím, co bychom s nim doma dělali, moc si nevedeli rady ani v te nemocnici. A než by přijela sanitka, bylo by pozdě. Za me je to zbytecny hazard se zdravím jak matky, tak dítěte. Nikdy nikdo neví, jak to dopadne. Ano, špatně to dopadnout může doma i v nemocnici, ale tam má člověk aspoň všechny ty doktory a přístroje hned k dispozici a je mnohem větší šance, že to nakonec dopadne dobře. Abych kvůli pohodlnosti riskovala zdraví a život svého dítěte… To může fakt jen někdo s IQ hluboko pod bodem mrazu. Navíc mně osobně přijď pohodlnější ta nemocnice. Papíry za mě. vyplnil muž, nemusím doma uklízet ten binec, mám veškerý servis, k dispozici všechny odborníky, přístroje atd, takže jsem víc v klidu. A pak si 3 dny odpočinu od domácího kolotoče, jídlo až pod nos, uklízí a pere za me uklízečka,.. starám se jen o to dítě. Fakt nevím, co na tom někomu vadí. Jak jsem normálně tolerantní, tak v tomto případě tedy vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí