Nehubnutí, ale změna životního stylu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Vodnář-u-Topolu
18.5.25 13:04
@rmot píše: Více

Ale já to pochopil, neboj.

• Citovat
  • Upravit
357
18.5.25 14:00
@rmot píše: Více

Souhlasim :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
18.5.25 14:12
@uzivatelka_anonym_ píše: Více

I samotný pocit hladu pomáhá nastartovat procesy vedoucí k regeneraci mozkových buněk.
hlad není zlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.25 15:17

Já, když jsem přešla na přerušovaný půst, tak se mě chutě držely asi 7 - 10 dní. Já jsem ale nepotřebovala hubnout, jenom jsem si chtěla udělat v jídle řád a přestat jíst pochutiny. Ty večerní chutě třeba na čipsy byly těch prvních sedm, deset dní příšerné, i když jsem z večeře najezená byla. V nejhorším jsem si uvařila neslazený čaj. Pak už dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.25 19:24
@Anonymní píše: Více

Díky, nechám si to někým zkontrolovat, ale rozhodně nechci sestavovat jídelníček ani nic podobného. Dneska si každej říká výživový poradce a pomalu nikdo na to nemá žádný vzdělání. Viděla jsem X poradců, co posílaj všem stejný jídelníčky a jen kasírujou. Nechci jídelníček, kde bude půlka věcí, který nejím. Pokud to mám vydržet dlouhodobě chci si jídla najít a stanovovat sama. Navíc s tou placenou verzí tabulek je to celkem snadný si jídla přizpůsobit tak, aby člověk splnil denní příjem a výdej.
Ale díky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.25 19:27
@arinecka píše: Více

Mám to dobře nastavené na základě bazálního metabolismu - 110g bílkovin, 150g sacharidů, 60g tuků, 28g vlákniny.

Mám fakt minimálně pohybu (chůze 6-9 tisíc kroků) a sedavou práci - jsou dny kdy jsem 12 hodin denně u počítače, takže si myslím, že to odpovídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.25 19:29
@Vodnář-u-Topolu píše: Více

slyšela jsem teď o přijímání vody plno podcastů a jsou na to různý názory. Taky jsem si dřív myslela, že voda je základ, nutnost přijmout 1,5 litru vody denně (v létě ještě víc) apod. ale je zvláštní, že jsou i lékaři (konkrétně co se zabývají výživou), kteří to naopak nedoporučují. Nevím pak čemu věřit. Aktuálně piju tak 2-3 kafe (250ml) denně a k tomu tak litr vody. Od té doby, co jsem naopak snížila příjem vody mi přestaly otékat nohy a nejsem tam opuchlá v obličeji. Tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.25 19:30
@Cenarius píše: Více

právě že velké výdaje nemám, mám sedavou práci a maximálně chůzi (6-9 tisíc kroků denně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.25 19:34
@freeport píše: Více

A jak to dáváte psychicky? Prostě jste si na to zvykla? Já si pořád říkám, že když se budu většinu týdne držet, ale pak prostě jednou za týden půjdu na grilovačku nebo s kámoškou na kafe, tak se nic nestane. Chci to omezit, ne uplně vysadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.25 19:36
@Afrikana píše: Více

O kterou skupinu se jedná prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
18.5.25 19:52

@uzivatelka_anonym_ ta skupina na Fb se jmenuje Hubneme a jime zdravě s kalorickymi tabulkami

Je to super, zkuste si nechat zkontrolovat nastavení, ať víte jak na tom jste.je tam moře inspirace a lidi kteří umí poradit. Zdarma.

Nejdřív doporučuji přečíst pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
18.5.25 22:00
@uzivatelka_anonym_ píše: Více

Je to zcela jednoduché, bez čeho člověk vydrží déle? Bez vody, nebo bez jídla? Podle toho se dá usoudit, co je pro tělo důležitější. Pokud se zvedá množství tekutin, tak je jasné, že ne ze dne na den, ale postupně, třeba během měsíce. Všechno to chce řešit v klidu i to hubnutí není ze dne na den.

• Citovat
  • Upravit
197
18.5.25 22:14

Ahoj, já hubla pomocí ketodiet, po porodu. Každopádně i z toho důvodu že mě to naučila jíst pravidelně, byla jsem schopná jíst 1-2× denně a to bylo špatně. :D Pocit hladu a únavy jsem neměla, jasný sem tam chuť na něco sladkého ano. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
18.5.25 22:22

Najela jsem před dvěma měsíci (znovu) na přerušovaný půst a až teď můžu říct, že se mi žaludek stáhl a stačí mi fakt malé porce. Na počítání kalorií nemám nervy a vím, že na zapisování budu kašlat. Hlídám si čas, velikosti porcí a složení jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24224
19.5.25 07:57

@uzivatelka_anonym_ bud jak psaly ostatní - mas špatně nastavené KT, nebo to neni hlad, ale chutě.

Ja mam spíše problém ani ne s tim, ze mam hlad, ale s tim, že v určitých okamžicích mam chutě. U mně je to dáno tím, že jsem dost často ulítávala na nekontrolovaném jezení sladkého a tělo se učí fungovat bez této berličky. A neni to tím, že bych úplně vyřadila sacharidy, to ne. Jen jsem je značně omezila a vybírám si, které si dám (žitné pečivo, ovesné vločky…).

Také jsem vypozorovala, že po některých jídlech mi dříve vytravi a začne mi kručet v břiše. Tak u toho si hlídám, abych se pak najedla ve správný čas, ne hned jakmile mi začne kručet v břiše.

Sladkosti si úplně nezakazuji (vím, že bych je pak nekontrolované jedla), ale dávám si je opravdu příležitostně. Jak alkohol, taky ho nepiji denně, ale jen hodně příležitostně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí