Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Loki01 píše:
V klidu. Zase tak casto se auta netoci
no oni píší, že se otočí 5-10% aut při nehodách, takže ono to zase tak malé číslo není:http://www.britax-roemer.cz/…ptibodov-pás-fakta-a-čísla
proto třeba nová auta mají tento rotační test povinný, a snad od příštího roku budou povinné u sedaček, zatím tam byl povinný pouze čelní náraz
Kamarádka se teda treba s autem otočila ![]()
no stejne si rikam, ze pak muze hrat roli i to co je treba v aute na volno, videla jsem tam litat nejakou tycku, uplne vsechno zabezpecit taky nejde a pak to tam je jak v pracce ![]()
@steeve píše:
no oni píší, že se otočí 5-10% aut při nehodách, takže ono to zase tak malé číslo není:http://www.britax-roemer.cz/…ptibodov-pás-fakta-a-čísla
proto třeba nová auta mají tento rotační test povinný, a snad od příštího roku budou povinné u sedaček, zatím tam byl povinný pouze čelní náraz
Ja vím, je to i u toho videa ![]()
@Bananas píše:
@steeve no jo, reklama je vždycky dobrá
bohužel to není reklama, ale čísla z policejních statistik nehod, kdyby se to nestávalo, tak by se o tom nemuselo psát, ani dělat drahé zkoušky
@PetiteFillette no jestli ten trn je tam přímo pod zádíčkama, tak je to teda krutý,
Tak to považuju za dobrou zprávu, že krom vaší sedačky jsou všechny v pořádku a nemohlo tak dojít ke zranění nějakého dítěte ![]()
@Antonie Bolavá píše:
jo ale riskuj to. Tady mám ještě jednu Romerku pásovou, ale který dítě do ní dát, žejo. To mám zas brouka v hlavě
Tak si zas vezmi, jakej typ bouračky je pravděpodobnější
Příspěvek upraven 04.02.14 v 20:43
@Krkael no tak to není pravda, čistě čelních nárazů je pouhých cca 5%, kdežto nejvíce a to cca 70% nárazů je šikmo, protože i když letí 2 auta proti sobě, tak instinktivně se snaží každý uhnout a není ten náraz přímý, ale většinou šikmo na levý přední roh
@steeve píše:
@Krkael no tak to není pravda, čistě čelních nárazů je pouhých cca 5%, kdežto nejvíce a to cca 70% nárazů je šikmo, protože i když letí 2 auta proti sobě, tak instinktivně se snaží každý uhnout a není ten náraz přímý, ale většinou šikmo na levý přední roh
Ale přes střechu jich jde jen pár procent
Příspěvek upraven 04.02.14 v 20:43
@Krkael @steeve Hlavně - pokud si řidič může vybrat mezi čelním nárazem do něčeho, co neuhne (neřkuli srážkou s protijedoucím vozidlem) a otočením na střechu při opuštění vozovky do pole, tak by měl volit to otočení na střechu a neměl by být nucen řešit dilema kvůli dítěti.
@eumedon A myslíš, že to dítě z té sedačky OPRAVDU vyletí tak, jak je na videu??
Jinak teda tady u nás „po prdelkách“ jsou většinou cesty lemovaný stromama, takže trefit se autem mezi ně při případné bouračce si myslím, by bylo vcelku umění
A strom ti taky neuhne
@Krkael píše:
@eumedon A myslíš, že to dítě z té sedačky OPRAVDU vyletí tak, jak je na videu??![]()
Video jsem nezkoumal a pro to, co jsem napsal, není ani relevantní: Reaguji na argumentaci statistikou čelní náraz versus otočení na střechu.
Jinak teda tady u nás „po prdelkách“ jsou většinou cesty lemovaný stromama, takže trefit se autem mezi ně při případné bouračce si myslím, by bylo vcelku uměníA strom ti taky neuhne
To je možné, že někde lze volit pouze čelní náraz do stromu verzus srážka. To není v rozporu s tím, co jsem napsal:… pokud si řidič může vybrat…