Nebezpečná autosedačka (vajíčko)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
2.12.13 08:39
@Loki01 píše:
V klidu. Zase tak casto se auta netoci :kytka:

no oni píší, že se otočí 5-10% aut při nehodách, takže ono to zase tak malé číslo není:http://www.britax-roemer.cz/…ptibodov-pás-fakta-a-čísla
proto třeba nová auta mají tento rotační test povinný, a snad od příštího roku budou povinné u sedaček, zatím tam byl povinný pouze čelní náraz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
2.12.13 09:27

Kamarádka se teda treba s autem otočila :think:

no stejne si rikam, ze pak muze hrat roli i to co je treba v aute na volno, videla jsem tam litat nejakou tycku, uplne vsechno zabezpecit taky nejde a pak to tam je jak v pracce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
2.12.13 12:16
@steeve píše:
no oni píší, že se otočí 5-10% aut při nehodách, takže ono to zase tak malé číslo není:http://www.britax-roemer.cz/…ptibodov-pás-fakta-a-čísla
proto třeba nová auta mají tento rotační test povinný, a snad od příštího roku budou povinné u sedaček, zatím tam byl povinný pouze čelní náraz

Ja vím, je to i u toho videa ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
2.12.13 12:29

@steeve no jo, reklama je vždycky dobrá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
2.12.13 12:52

@steeve A co říká odborník na úvodní příspěvek a fotky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
2.12.13 14:58
@Bananas píše:
@steeve no jo, reklama je vždycky dobrá

bohužel to není reklama, ale čísla z policejních statistik nehod, kdyby se to nestávalo, tak by se o tom nemuselo psát, ani dělat drahé zkoušky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
2.12.13 14:59

@PetiteFillette no jestli ten trn je tam přímo pod zádíčkama, tak je to teda krutý,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.12.13 21:20

vyjádření ČOIky

Přikládám vyjádření z ČOI

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
18.12.13 21:52

Tak to považuju za dobrou zprávu, že krom vaší sedačky jsou všechny v pořádku a nemohlo tak dojít ke zranění nějakého dítěte :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
2.1.14 22:31
@Antonie Bolavá píše:
jo ale riskuj to. Tady mám ještě jednu Romerku pásovou, ale který dítě do ní dát, žejo. To mám zas brouka v hlavě :zed:

Tak si zas vezmi, jakej typ bouračky je pravděpodobnější

Příspěvek upraven 04.02.14 v 20:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
3.1.14 08:17

@Krkael no tak to není pravda, čistě čelních nárazů je pouhých cca 5%, kdežto nejvíce a to cca 70% nárazů je šikmo, protože i když letí 2 auta proti sobě, tak instinktivně se snaží každý uhnout a není ten náraz přímý, ale většinou šikmo na levý přední roh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
3.1.14 08:38
@steeve píše:
@Krkael no tak to není pravda, čistě čelních nárazů je pouhých cca 5%, kdežto nejvíce a to cca 70% nárazů je šikmo, protože i když letí 2 auta proti sobě, tak instinktivně se snaží každý uhnout a není ten náraz přímý, ale většinou šikmo na levý přední roh

Ale přes střechu jich jde jen pár procent

Příspěvek upraven 04.02.14 v 20:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
3.1.14 08:38

@Krkael @steeve Hlavně - pokud si řidič může vybrat mezi čelním nárazem do něčeho, co neuhne (neřkuli srážkou s protijedoucím vozidlem) a otočením na střechu při opuštění vozovky do pole, tak by měl volit to otočení na střechu a neměl by být nucen řešit dilema kvůli dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
3.1.14 08:41

@eumedon A myslíš, že to dítě z té sedačky OPRAVDU vyletí tak, jak je na videu?? :think: :nevim: Jinak teda tady u nás „po prdelkách“ jsou většinou cesty lemovaný stromama, takže trefit se autem mezi ně při případné bouračce si myslím, by bylo vcelku umění :nevim: A strom ti taky neuhne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
3.1.14 08:48
@Krkael píše:
@eumedon A myslíš, že to dítě z té sedačky OPRAVDU vyletí tak, jak je na videu?? :think: :nevim:

Video jsem nezkoumal a pro to, co jsem napsal, není ani relevantní: Reaguji na argumentaci statistikou čelní náraz versus otočení na střechu.

Jinak teda tady u nás „po prdelkách“ jsou většinou cesty lemovaný stromama, takže trefit se autem mezi ně při případné bouračce si myslím, by bylo vcelku umění :nevim: A strom ti taky neuhne

To je možné, že někde lze volit pouze čelní náraz do stromu verzus srážka. To není v rozporu s tím, co jsem napsal:… pokud si řidič může vybrat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí