Nebezpečná autosedačka (vajíčko)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
3.1.14 09:59

@Krkael no ono i to otočení přes střechu se uvádí 5-10%, takže stejné procento jako přímo čelních nárazů
a nejhorší je, že všechny auta jsou nejlépe chráněna na přímý čelní náraz, je tam nejvíce deformačních zón, takže ideální náraz, aby auto ochránilo je napálit to napřímo do překážky( minule na školení Besipu nám to vysvětlovali) bohužel lidský pud sebezáchovy velí střetu uhnout, takže řidič strhne řízení a většinou j ten náraz pak šikmý, pokud vyletí ze silnice tak je i přes střechu, a právě boky či střecha nejsou v autech tak chráněny jako čelní partie
a bohužel nikdo z nás neví, jak se v kritické chvíli zachová, protože ty srážky jsou otázky desetin vteřiny, ono si stačí pustit pár videí třeba na www. skodahrou. cz- jsou tam i zpomalené záběry s časomírou, a člověk zjistí, že půl vteřiny ani nestačí pořádně zatočit volantem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
3.1.14 10:10

My máme Cybex pultíkovou a malá je v tom tak napasovaná, že podle mě z toho nevyletí. V tom videu tam sedí hodně navolno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
3.1.14 10:16

@steeve No, ale nemůžete přece srovnávat čelní náraz s protijedoucím vozidlem s položením se vozidla na bok nebo na střechu při vyjetí ze silnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
3.1.14 10:22

@eumedon já to nesrovnávám, já jen popisuju, co všechno se může stát, a ono v krizové situaci si řidič nemůže vybrat jak nabourá, prostě to najednou přijde, a je to takový nebo makový náraz, musíme počítat se vším, a bohužel v 50% případů když to do nás někdo napálí jsme při havárii v tom nevinně a nemůžeme za to, takže se na tu havárii ani moc připravit nemůžeme, takže je potřeba počítat s každým modelem, a ne si tady u počítače říkat, až já budu bourat raději to hodím na střechu, je to pro mě lepší…
takže musíme počítat se vším, a opět vezmu statistiku, ročně je u nás cca půl milionu nehod, a přitom je v ČR něco přes 5 milonu aut, takže je reálná šance 1ku 10 že budu letos bourat, a nemusím to zavinit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.1.14 10:30

@steeve tak super, to uz nikdy nesednu do auta :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
3.1.14 10:48

@suik ne to tady nechci nikoho strašit, ale taková je doba, proto se dnes do aut strkají airbagy, výztuhy, ochrany, proto jsou povinné pásy, autosedačky, prostě když už se nhoda stane, aby byl člověk ochráněný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.1.14 10:52

@steeve ja vim, ale proste mam panicky strach z nehody, bohuzel diky osobni zkusenosti. Ze je ta sance az takhle vysoka jsem teda netousila, to ze lidi jezdi jak prasata, je mi jasny uz davno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.1.14 10:59

Nejhorsi je ze jsem v rodine jedina kdo to resi, ostatni by byli schopni vzit dite bez sedacky 8o, ja jsem skoro za hysterku. Taky neumej dite poradne pridelat. prohlasej ze to vic nejde a dite ma pasy navolno, tak ze tam protahne ruku :zed:.

mmch, jak spravne u römer king plus utahnout pasy, jde to fakt blbe, ja to delam tak, ze odtahnu predni sedacku a taham zepredu, ale mam to 2× :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
3.1.14 11:04

@suik při utahování pásů tahat nejlépe přímo zepředu, aby to nešlo na šikmo, pak se samozřejmě ten pás dře a jde to ztuha
no a pásy by měly být utažený tak, že pod pásem by se měla dát vložit dlaň na plocho, ne více ne méně, aby to bylo utažený ale zase to neškrtilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.1.14 11:09

No to jsem si taky vsimla, ze to musi byt primo, takze jinak, nez odsunout predni sedacku a tahat to pres sedacku to asi nepujde :think:, dlan zkusim, diky za tip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí