Nebude pozdě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8.9.17 16:23

Zkuste to snažení třeba podpořit i přírodní cestou - kontryhelový čaj, vitaminy (kys. listová) a kapky Gynex. To jsou věci, které nemůžou ničemu uškodit, ba naopak. Zkuste to třeba ty 2-3 měsíce, než bude podle gynekologa vhodný čas na návštěvu CARU. Ten rok mi přijde, že mají nastavený snad všichni doktoři, když to tak vidím v okolí. Ale samozřejmě není problém se objednat ihned do CARu s tím, že se snažíte rok a nejde to. Záleží na Vás, je to Vaše rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
8.9.17 16:35

Ahoj, mě je 33. Snažili jsme se 9 měsíců. Na prohlídce jsem řekla, že to bude už rok, co se nám nedaří. Napsal mi na 2 cykly Clostilbegyt s tím, že když se nepodaří, hned nás odešle do CARu. Povedlo se naštěstí hned první měsíc :) Držím palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
8.9.17 17:02

@SábaW Víš jestli a kdy máš ovulaci? Začala bych tam. Pak partner na spermiogram, tím se nic nezkazí (ale dodržet všechna opatření, ať ho nemá zbytečně horší).
Jinak bych ještě zbytečně nevyšilovala, pokud není žádný další důvod, než čas. Čím víc budeš stresovat, tím hůř to může jít. Já vím, že je zní hloupě a většinou to naštve všechny ty zoufalé snažilky, ale je to prostě tak.

• Citovat
  • Upravit
8.9.17 17:23

Mne se zda rok taky jako standardni doba pred vysetrenim, CARem atd. I kdyz chapu, ze cekani muze byt ubijejici. Holky Ti daly dobre tipy, co lze zkusit uz ted. A ve 32 letech podle me neni za pet minut dvanact.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35895
8.9.17 17:31

Měla jsem to podobně, navíc jsme se stěhovali do zahraničí, bylo mi 31. Objednala jsem nás přímo do CAR a tam jsem prostě řekla, že se snažíme přes rok. Doporučení nebylo potřeba.
Prvotní vyšetření trvá jen měsíc, u tebe ovulace a u něj spermiogram. U nás byl problém u něj, zadařilo se až za další rok, když jsem začala zjišťovat jak s umělým oplodněním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
8.9.17 19:29
@SábaW píše:
@Luciet2 jsem ráda, že se vám zadařilo. Otázka zněla j Nechci, aby se diskuze stočila k tomu za jak dlouho se komu zadařilo. Zajímá mě zda vzhledem k věku a k době snažení nebude pozdě a že si ženy v mém věku mohou dovolit luxus v podobě čekání.

Ty sis ten luxus dovolovala ještě před půl rokem, teď si z tebe má lékař sednout na zadek, protože chceš a teď hned? Nezapomeň si dupnout.
Je to naprosto normální postup. Proč se čeká rok? Protože ti nebudou dělat zbytečná vyšetření, dokud jsi to pořádně nezkusila. Ani zdravým lidem se to opravdu nemusí povést za měsíc, ani šest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2896
8.9.17 19:34

Proč jsi začala tak pozdě, když máš teď pocit, že tě 3 měsíce zabijou? :nevim:
zatím tomu napomáhej sama - vitamíny, bylinky, cvičení Mojžíšové…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
8.9.17 19:47
@SábaW píše:
Snažíme se už 9. měsíc. Za chvíli budu slavit 32 narozeniny. Když jsem se po půl roce snažení ptala gynekologa říkal, že je zatím brzo a pokud se do jednoho roka nezdaří budeme to řešit. Mně to přijde jako hrozně dlouhá doba. Než mě po roce snažení vysetri, pošle na různé testy uběhne další čas. Ve svém věku mám pocit, že si nemůžu dovolit tak dlouhou čekat. Co myslíte mám ještě vyčkat nebo začít naléhat na lékaře? Nevyšiluji zbytečně? Proč řeší gynekolog až po roce snažení?

Nepřijde mi to dlouho. Nám trvalo dítě taky přes rok. Nemyslím si, že v 31 letech si nemůžeš dovolit čekat. Rok proto, že je to taková standardní doba, kdy se většině párů podaří otěhotnět, jsou na to tuším statistiky. Myslím, že lékaři to myslí dobře, než někoho zbytečně honit po doktorech, je lepší ten rok vyčkat, když mají zkušenost, že se většinou do toho roku zadaří spontánně. Nicméně pokud máš pocit, že ti utíká čas, tak řekni, že vám to už ten rok nejde a je to.
 http://www.otehotnet-cyclotest.cz/…to-trva.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital