Nebýt šmudla

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
30.12.23 18:21

Nebýt šmudla

Tak jo. Dala jsem si předsevzetí do nového roku trochu víc dbát na sebe a inovovat šatník. Džíny, trika a tenisky si nechám, ale do nové práce a společnosti je na čase v 45 letech konečně vnést trochu elegance. Moc prosím o tipy na butiky v Praze, kde pořídit pěkné kousky typu halenek, šatů… nesnáším obchoďáky, preferuji tipy na menší obchody, kde se člověku pověnují, poradí a kde pořídí téměř vše (neumím totiž ani moc kombinovat). Děkuji :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30.12.23 18:34

Elegance a šmudlismus se nevylučuje. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.12.23 19:20

@AlexanderKahnweiler : jasně Sašo, ale já pořád čekám na ty tipy… a ono nic k :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
30.12.23 19:25

@kočkopsice Jak to myslíš, butiky? Jako obchody typu Chanel, tam se asi pověnují, ale taky si to nechají zaplatit :D To samé některé pěkné české značky. Já mám ráda Zuzanu Osako, elegantní, přitom odkaz na české tradice. Sama si od ní chci brzy k jedné příležitosti koupit šaty. Taky ale vyšší cenová kategorie. Tam ale dokonce upraví oblečení přímo na míru jen za mírný poplatek navíc.

Pokud to má být levnější, tak bych doporučila Esprit, Lindex, kvalitní, dobrý poměr cena/výkon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21491
30.12.23 19:35

Kdybys překonala svoji nechuť k obchoďáku, tak bych ti doporučila službu osobní stylistiky na Westfield Chodov. V rámci členství je tato služba i zdarma. Pokukuji po ní delší dobu, že bych ji využila pro doplnění šatníku.
Krásný butik je v Karmelitské ulici na rohu s ulicí Tržiště. Ale za celý šatník tam necháš majlant. Jinak to tvé požadavky splňuje. Úžasná obsluha, krásné věci, občas teda dost výrazné. Já si tam chodím dělat radost na narozeniny a tentokrát i na Vánoce :mrgreen:
Takovou konzervativnější klasiku, ale i odvážnější vzory a barvy najdeš v obchodě Tatuum. Mají prodejny v Palladiu, na Novém Smíchově, Chodově, Centru Černý Most a možná ještě někde. Vždy jsem tam narazila na milé prodavačky, určitě by ti poradily. A teď v rámci výprodejů se tam dá nakoupit za pěkné ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21491
30.12.23 19:36

@Zmatka do butiku Zuzany Osako jsem nakoukla, má tam nádherné věci. Ale cena teda vyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1650
30.12.23 19:38

Záleží na rozpočtu. Pokud nemáte osobní styl, můžete zkusit stylistiku, ta vám probere šatník a na nákupech ho pomůže vhodně doplnit.
Nebo můžete nakoukat nějaká videa na youtube a inspiraci na instagramu a zajít na nákupy sama. Na elegantní věci do kanceláře je dobrá Zara, massimo dutti, mango, mohito atd.
Styl hodně souvisí i s účesem a doplňky jako jsou hodinky, náušnice, kabelka atd. A přiměřeným líčením. Mělo by to ladit všechno dohromady s vaší osobností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
30.12.23 19:45
@nozu píše:
@Zmatka do butiku Zuzany Osako jsem nakoukla, má tam nádherné věci. Ale cena teda vyšší.

To jo. Mně se povedlo jedny šaty od ní uloupit ještě nové v jednom sekáči :pankac: Jinak ty nové, ty budou fakt hodobožové na hodně hodně výjimečnou příležitost :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.12.23 20:23
@Zmatka píše:
To jo. Mně se povedlo jedny šaty od ní uloupit ještě nové v jednom sekáči :pankac: Jinak ty nové, ty budou fakt hodobožové na hodně hodně výjimečnou příležitost :D

Zabijačku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
30.12.23 20:40
@AlexanderKahnweiler píše:
Zabijačku?
:lol: Tak slavnostni zase ne.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.12.23 21:07
@nozu píše:
@Zmatka do butiku Zuzany Osako jsem nakoukla, má tam nádherné věci. Ale cena teda vyšší.

Dle eshopu úplně nezaujalo,,ale asi to chce vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
30.12.23 21:21
@kočkopsice píše:
Dle eshopu úplně nezaujalo,,ale asi to chce vidět.

Eleganci do kanceláře seženeš i v Orsay, M&S, C&A, Camaieu, JOOP, Hugo Boss, Coach, Mango, Zara, New Look, TopShop, Oasis, Pinko, River Island, Taifun, Benetton, Sisley, Max Mara, H&M, Versace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.12.23 21:30

@topazio : jenomže to jsou přesně shopy v obchoďácich, kam nechci. Uvítala bych tipy na menší obchůdky s osobním přístupem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
30.12.23 21:50

Mi se moc libí toto: https://www.janebondspecial.cz

koukni i na facebook

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
30.12.23 22:17
@kočkopsice píše:
@topazio : jenomže to jsou přesně shopy v obchoďácich, kam nechci. Uvítala bych tipy na menší obchůdky s osobním přístupem

Nesídlí jen v obchoďácích, jestli ti jde o místo a nechceš se prodírat davy. Můžeš zkusit i české návrháře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák