Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@maraida píše:
Já se přidám ke Gladys,taky si myslím,že PPM na manžela je blbost.Pokud ti nevznikne na PPM nárok budeš dostávat rovnou RP.
a myslite ze to jde napsat na manzela i kdyz podnikal a ted pul roku je zamestnany? na urada mi na to nedokazali odpovedet pry se mam zeptat ucetni ale to se mi nezda ze by to ucetni mela vedet a uradnice ne
Platil si při tom podnikání nemocenské pojištění, nebo jen zdravotní a sociální (to povinné)?
@Milli píše:
Platil si při tom podnikání nemocenské pojištění, nebo jen zdravotní a sociální (to povinné)?
podle me jen to povine zdravotni, socialni, ale nez se to narodi tak tam bude uz skoro rok tak nevim jestli by to uznali ![]()
Uvízlo mi v paměti něco o 270 dnech, takže to asi ne. Zkus pohledat ve více diskuzích tady, ale nevidím to moc dobře.
@Milli píše:
Uvízlo mi v paměti něco o 270 dnech, takže to asi ne. Zkus pohledat ve více diskuzích tady, ale nevidím to moc dobře.
dekuji ![]()
je to tak 270dni u zeny tak predpokladam ze u manzela to bude to same a to je zhruba 9 mesicu takze to by se tam mel vejit kdyz byl zamestnanej jeste nez jsem pocala mimco a mimco budu nosit 9 mesicu ![]()
my řešili to same, ja podnikala, pak sla na pracak, pritel nastoupil do prace mesic pred narozenim maleho-ted to automaticky pisou na toho,kdo si platil nemocenskou (ne soc a zdrav) a nebo byl tech 270dni zamestnan,takze by to u vas nemel byt problem. u nas byl, protoze v predchozi praci, ktera by se do toho mohla pocitat,tak firma krachla a potvrzeni pro socialku uz nemame kde sehnat.
@KarolLyn píše:
my řešili to same, ja podnikala, pak sla na pracak, pritel nastoupil do prace mesic pred narozenim maleho-ted to automaticky pisou na toho,kdo si platil nemocenskou (ne soc a zdrav) a nebo byl tech 270dni zamestnan,takze by to u vas nemel byt problem. u nas byl, protoze v predchozi praci, ktera by se do toho mohla pocitat,tak firma krachla a potvrzeni pro socialku uz nemame kde sehnat.
a to si to sociálka nemohla vytáhnout, že tam pracoval, vždyť za něj přeci firma musela plati odvody jako sociální a zdravotní??nebo to by jim nestačilo? ![]()
dostala jsem papir,ktery se ma potvrdit zamestnavatelem-ten uz rok neexistuje a zadne zaznamy nejsou k sehnani. vytahnout by si to asi mohli,ale asi se jim nechce, me na tom krachnuly pridavky-a to jsme i psali cestny prohlaseni a ukazovali vejplatnice-maj predpisy,chtej vyplnenej formular,takze pro nas smula
@KarolLyn píše:
dostala jsem papir,ktery se ma potvrdit zamestnavatelem-ten uz rok neexistuje a zadne zaznamy nejsou k sehnani. vytahnout by si to asi mohli,ale asi se jim nechce, me na tom krachnuly pridavky-a to jsme i psali cestny prohlaseni a ukazovali vejplatnice-maj predpisy,chtej vyplnenej formular,takze pro nas smula
no to jsou z prominutím sviňáci. fakt tohle nechápu, když jim od té firmy chodily odvody, to jim nevadilo, ale jak musí hnout brvou tak se jim nechce!!Vždyť to není vaše chyba!!!!!!!!!!!
tenkrat se to fakt semlelo,ze jsem byla na nervy. Firma,kde pritel 6let delal je vyhazela a krachla (eurojordan), tyden na to jsem zjistila,ze jsem tehotna, bez naroku na materskou, na 4roky rodicak a zit ze 3800 si jeste neumim predstavit,ale uz budu muset,protoze me ted prijdou za mesic poprve. Nechci byt doma 4 roky,ale musim, vubec tenhle system nechapu, tak to meli zmenit tak,aby si mohli volit vsichni stejne, a ne zas jen ty co meli praci. Uz me napadla i takova kravina,ze si napisu prezidentoj o udeleni vyjimky,protoze fakt si neumim predstvit zit s 3800, pritel mi dava 3000 na domacnost, 10500 zaplatime bydleni 1+1,jemu zustanou taky 3000,ale co to je?????? benzin,tel,jidlo,dite taky stoji dost-pliny,mliko,hlavne leky jsou pekne drahy,obleceni shanim po bazarkach. Je fakt, ze nam !nic! nechybi,mame co jist,kde bydlet, hold jen nemuzem utracet a koupit si co chcem. ale da se to. Pepíček má všechno co potřebuje a že si utrhnem my,o se dá dělat
@KarolLyn píše:
no me nenapadlo jeste ze manzel jeste pred tim podnikanim par let byl zamestnany a pry se to pocita taky takze jsme uplne v poho ![]()
@KarolLyn píše:
tenkrat se to fakt semlelo,ze jsem byla na nervy. Firma,kde pritel 6let delal je vyhazela a krachla (eurojordan), tyden na to jsem zjistila,ze jsem tehotna, bez naroku na materskou, na 4roky rodicak a zit ze 3800 si jeste neumim predstavit,ale uz budu muset,protoze me ted prijdou za mesic poprve. Nechci byt doma 4 roky,ale musim, vubec tenhle system nechapu, tak to meli zmenit tak,aby si mohli volit vsichni stejne, a ne zas jen ty co meli praci. Uz me napadla i takova kravina,ze si napisu prezidentoj o udeleni vyjimky,protoze fakt si neumim predstvit zit s 3800, pritel mi dava 3000 na domacnost, 10500 zaplatime bydleni 1+1,jemu zustanou taky 3000,ale co to je?????? benzin,tel,jidlo,dite taky stoji dost-pliny,mliko,hlavne leky jsou pekne drahy,obleceni shanim po bazarkach. Je fakt, ze nam !nic! nechybi,mame co jist,kde bydlet, hold jen nemuzem utracet a koupit si co chcem. ale da se to. Pepíček má všechno co potřebuje a že si utrhnem my,o se dá dělat
no ja treba otehotnela v zamestnani a vyprsela mi pracovni smlouva tak jsem sla na pracak a asi po 3 tydnech jsem zjistila ze jsem tehotna a ze jsem otehotnela v zamestnaneckem pomeru ale bohuzel ochrana lhuta mi o mesic utekla a nemam narok na materskou to mi prijde taky nefer kdyz clovek pracuje a stejne nedostane materskou a zjisteni na pracaku ze jsem tehotna mi taky nepomohlo protoze tehotnou nikdo nezamestna takze ted budu do nazozeni dotete bez prijmu
teda jeste mam 3 mesice narok na prispevek k nezamestnanosti ale pak uz nic smolika pacholika jeste ze mam manzela bez nej by nas asi nechali chcipnout ![]()
Je mi 31 mam jedno dite 5 let a ted jsem tehotna.Nevym co mam delat manzel je bez prace dite nechce a ja ho chci moc.Ale nevym jak by sme to zvladly financne.porad te mi diky moc