Nečekané těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
market.milly
10.4.12 15:56

poradte mi

Je mi 31 mam jedno dite 5 let a ted jsem tehotna.Nevym co mam delat manzel je bez prace dite nechce a ja ho chci moc.Ale nevym jak by sme to zvladly financne.porad te mi diky moc

• Citovat
  • Upravit
5162
26.4.12 15:13
@maraida píše:
Já se přidám ke Gladys,taky si myslím,že PPM na manžela je blbost.Pokud ti nevznikne na PPM nárok budeš dostávat rovnou RP.

a myslite ze to jde napsat na manzela i kdyz podnikal a ted pul roku je zamestnany? na urada mi na to nedokazali odpovedet pry se mam zeptat ucetni ale to se mi nezda ze by to ucetni mela vedet a uradnice ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
26.4.12 15:14

Platil si při tom podnikání nemocenské pojištění, nebo jen zdravotní a sociální (to povinné)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
26.4.12 15:23
@Milli píše:
Platil si při tom podnikání nemocenské pojištění, nebo jen zdravotní a sociální (to povinné)?

podle me jen to povine zdravotni, socialni, ale nez se to narodi tak tam bude uz skoro rok tak nevim jestli by to uznali :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
26.4.12 15:27

Uvízlo mi v paměti něco o 270 dnech, takže to asi ne. Zkus pohledat ve více diskuzích tady, ale nevidím to moc dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
26.4.12 15:27
@Milli píše:
Uvízlo mi v paměti něco o 270 dnech, takže to asi ne. Zkus pohledat ve více diskuzích tady, ale nevidím to moc dobře.

dekuji :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
26.4.12 15:32

je to tak 270dni u zeny tak predpokladam ze u manzela to bude to same a to je zhruba 9 mesicu takze to by se tam mel vejit kdyz byl zamestnanej jeste nez jsem pocala mimco a mimco budu nosit 9 mesicu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
26.4.12 16:18

my řešili to same, ja podnikala, pak sla na pracak, pritel nastoupil do prace mesic pred narozenim maleho-ted to automaticky pisou na toho,kdo si platil nemocenskou (ne soc a zdrav) a nebo byl tech 270dni zamestnan,takze by to u vas nemel byt problem. u nas byl, protoze v predchozi praci, ktera by se do toho mohla pocitat,tak firma krachla a potvrzeni pro socialku uz nemame kde sehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
26.4.12 16:24
@KarolLyn píše:
my řešili to same, ja podnikala, pak sla na pracak, pritel nastoupil do prace mesic pred narozenim maleho-ted to automaticky pisou na toho,kdo si platil nemocenskou (ne soc a zdrav) a nebo byl tech 270dni zamestnan,takze by to u vas nemel byt problem. u nas byl, protoze v predchozi praci, ktera by se do toho mohla pocitat,tak firma krachla a potvrzeni pro socialku uz nemame kde sehnat.

a to si to sociálka nemohla vytáhnout, že tam pracoval, vždyť za něj přeci firma musela plati odvody jako sociální a zdravotní??nebo to by jim nestačilo? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
26.4.12 16:28

dostala jsem papir,ktery se ma potvrdit zamestnavatelem-ten uz rok neexistuje a zadne zaznamy nejsou k sehnani. vytahnout by si to asi mohli,ale asi se jim nechce, me na tom krachnuly pridavky-a to jsme i psali cestny prohlaseni a ukazovali vejplatnice-maj predpisy,chtej vyplnenej formular,takze pro nas smula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
26.4.12 16:31
@KarolLyn píše:
dostala jsem papir,ktery se ma potvrdit zamestnavatelem-ten uz rok neexistuje a zadne zaznamy nejsou k sehnani. vytahnout by si to asi mohli,ale asi se jim nechce, me na tom krachnuly pridavky-a to jsme i psali cestny prohlaseni a ukazovali vejplatnice-maj predpisy,chtej vyplnenej formular,takze pro nas smula

no to jsou z prominutím sviňáci. fakt tohle nechápu, když jim od té firmy chodily odvody, to jim nevadilo, ale jak musí hnout brvou tak se jim nechce!!Vždyť to není vaše chyba!!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
26.4.12 16:40

tenkrat se to fakt semlelo,ze jsem byla na nervy. Firma,kde pritel 6let delal je vyhazela a krachla (eurojordan), tyden na to jsem zjistila,ze jsem tehotna, bez naroku na materskou, na 4roky rodicak a zit ze 3800 si jeste neumim predstavit,ale uz budu muset,protoze me ted prijdou za mesic poprve. Nechci byt doma 4 roky,ale musim, vubec tenhle system nechapu, tak to meli zmenit tak,aby si mohli volit vsichni stejne, a ne zas jen ty co meli praci. Uz me napadla i takova kravina,ze si napisu prezidentoj o udeleni vyjimky,protoze fakt si neumim predstvit zit s 3800, pritel mi dava 3000 na domacnost, 10500 zaplatime bydleni 1+1,jemu zustanou taky 3000,ale co to je?????? benzin,tel,jidlo,dite taky stoji dost-pliny,mliko,hlavne leky jsou pekne drahy,obleceni shanim po bazarkach. Je fakt, ze nam !nic! nechybi,mame co jist,kde bydlet, hold jen nemuzem utracet a koupit si co chcem. ale da se to. Pepíček má všechno co potřebuje a že si utrhnem my,o se dá dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
26.4.12 18:28
@KarolLyn píše:

no me nenapadlo jeste ze manzel jeste pred tim podnikanim par let byl zamestnany a pry se to pocita taky takze jsme uplne v poho :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
26.4.12 18:35
@KarolLyn píše:
tenkrat se to fakt semlelo,ze jsem byla na nervy. Firma,kde pritel 6let delal je vyhazela a krachla (eurojordan), tyden na to jsem zjistila,ze jsem tehotna, bez naroku na materskou, na 4roky rodicak a zit ze 3800 si jeste neumim predstavit,ale uz budu muset,protoze me ted prijdou za mesic poprve. Nechci byt doma 4 roky,ale musim, vubec tenhle system nechapu, tak to meli zmenit tak,aby si mohli volit vsichni stejne, a ne zas jen ty co meli praci. Uz me napadla i takova kravina,ze si napisu prezidentoj o udeleni vyjimky,protoze fakt si neumim predstvit zit s 3800, pritel mi dava 3000 na domacnost, 10500 zaplatime bydleni 1+1,jemu zustanou taky 3000,ale co to je?????? benzin,tel,jidlo,dite taky stoji dost-pliny,mliko,hlavne leky jsou pekne drahy,obleceni shanim po bazarkach. Je fakt, ze nam !nic! nechybi,mame co jist,kde bydlet, hold jen nemuzem utracet a koupit si co chcem. ale da se to. Pepíček má všechno co potřebuje a že si utrhnem my,o se dá dělat

no ja treba otehotnela v zamestnani a vyprsela mi pracovni smlouva tak jsem sla na pracak a asi po 3 tydnech jsem zjistila ze jsem tehotna a ze jsem otehotnela v zamestnaneckem pomeru ale bohuzel ochrana lhuta mi o mesic utekla a nemam narok na materskou to mi prijde taky nefer kdyz clovek pracuje a stejne nedostane materskou a zjisteni na pracaku ze jsem tehotna mi taky nepomohlo protoze tehotnou nikdo nezamestna takze ted budu do nazozeni dotete bez prijmu :-( teda jeste mam 3 mesice narok na prispevek k nezamestnanosti ale pak uz nic smolika pacholika jeste ze mam manzela bez nej by nas asi nechali chcipnout :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí