Nechápu žádosti matek o císařský řez

poletucha poletava
31.3.11 23:51

Nechápu některé maminky

Ahoj holky, možná to bude znít ode mě hloupě, ale jak jsem ještě čekala dceru, tak jsem se párkrát setkala s ostatníma maminkama na kontrole a docela od zarazila jedna věc. Všechny tři jsme měly termín přes vánoční svátky a jedna maminka šla k dr. jen proto, že chtěla, aby ji udělali císařský řez, aby měla miminko na svátky už doma, dr. si klepal na čelo, že není normální, že to by pak chtěla každá. No holky, já tu maminku do dneška potkávám ve městě a mám sto chutí jí nafackovat. Důvodem je jen to, si myslím, že nechtěla rodit normálně, protože se bála, ale to se snad bojí každá máma, i vícerodička. Císař by se měl dělat jen v nejnutnějším případě a ne jak si ženská řekne. Chtěla bych znát váš názor…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2785
31.3.11 23:56

U nás se dělá CS taky na přání.Osobně na tom nevidím nic špatného,pokud má někdo např panickou hrůzu z přirozeného porodu,tak to chápu.Je to každého věc a rozhodnutí :nevim:
A že máš chuť jí nafackovat,protože nechtěla rodit normálně..to jsou podle mě dost silná slova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
31.3.11 23:58

Já si taky kvůli problémům před porodem řekla o císaře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.11 23:59

Podivej se ja mam cisar taky na prani a nestezuju si. A ma mala dcerka je taky v poradku. Kdyz chces rodit prirozene tak to je tvoje volba a ja ti ji vymlouvat nebudu i kdyz podle mne je to veliky risk.

• Citovat
  • Upravit
15319
1.4.11 00:06

Já zas nechápu tak vyhraněný názor, on císař taky není bůhvíjaká výhra.
Riziko je tam i tam.
A jedna věc je, že si o císaře řekne, druhá jak se k tomu postaví doktor. S někým si určitě stačí rozumně promluvit, pokud není důvod k císaři.
Co to znamená, že si doktor klepal na čelo? On probíral s tebou, co mu svěřila jiná pacientka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
poletucha poletava
1.4.11 00:09

Omlouvám se holky nenapsala jsem zásadní větu já proti tomu nic nemám chraň bůh to fakt od pokud na maminka nebo miminko problémy je to to nejlepší CŘ se dělá od 38tt jenze ta maminka chtela CŘ 14dni pred terminem oto tu jde

• Citovat
  • Upravit
462
1.4.11 00:10

Nafackovat?Neznáš důvody a navíc je to snad její dítě,tebe to fakt trápit nemusí. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
poletucha poletava
1.4.11 00:12
Nelisa píše:
Já zas nechápu tak vyhraněný názor, on císař taky není bůhvíjaká výhra.
Riziko je tam i tam.
A jedna věc je, že si o císaře řekne, druhá jak se k tomu postaví doktor. S někým si určitě stačí rozumně promluvit, pokud není důvod k císaři.
Co to znamená, že si doktor klepal na čelo? On probíral s tebou, co mu svěřila jiná pacientka?

Né ta maminka vylezla s ordinace a nadávala že ať si klepe na čelo jak chce

• Citovat
  • Upravit
sepi
1.4.11 00:27

No tak z myho pohledu je maminka bud spatne informovana nebo jednodussi. Riziko komplikaci u SC je 8× vyssi nez u prirozenyho porodu, vyvolavat porod pred terminem kvuli vanocnim svatkum je taky docela chutovka. Nedivim se, ze si doktor klepal na celo, kazdopadne ma pravo si vymejslet, co chce. Je to jeji zdravi a jeji dite, treba ji na to nekdo pristoupil a muzeme ji jen prat, aby svych napadu nelitovala.

• Citovat
  • Upravit
4548
1.4.11 00:27

Anonymni Prirozeny porod rozhodne neni vetsi riziko nez cisar. A rizika se zvysuji pro nasledne tehotensti po cisari.

Zuzko - rovnez nechapu, proc nekdo podstupuje dobrobolne velkou operaci, jakou cisar je. Neumim si predstavit, ze by lide zadali o operaci zlucniku, protoze maji strach, ze by v budoucnosti mohli mit kameny.
Bohuzel to hodne vidim i tady. Vsichni sleduji ecka v potravinach, nakupuji bio atd. a chteji mit vsechno prirodni…ale na druhou stranu nevahaji nechat sobe rezat bricho, vzdyt prece to co je prirozene, je nejlepsi. A pravo si zvolit - no tentokrat zena nevoli jen za sebe, ale taky za svoje dite a toho se nikdo nepta, jestli chce jit radsi ven brichem nebo vaginou. Jine je, pokud pro cisar existuji objektivni zdravotni duvody.
Prosla jsem obojim, cisarem i prirozenym porodem a opravdu nechapu, proc nekdo vidi v cisari vyhru. Je to nesrovnatelne, a jestli je neco, co opravdu opravdu nechci, tak je to dalsi cisar.
Neodsuzuji zeny ktere maji strach z bolesti, kazda pred porodem ma, nevi, co ji ceka. Ale cisar neni to spravne reseni, jak se vyporadat s vlastnim strachem. Osobne si myslim, ze jsem hur snasela bolest bricha po cisari, nez bolest pri porodu. Ja jsem porad cekala, ze to musi byt jeste horsi, kdyz o tom vsichni mluvi jako o silene bolesti…az mi rekli „proboha zenska, proc nezvonite, vzdyt rodite“ no a ja si porad myslela, ze to prece musi bolet jeste o hodne vic.

k nafackovani - no pokud duvodem zadosti bylo to, ze chtela mit mimi doma na svatky - tak to je pro me vrchol sobeckosti, nevyzralosti a nezodpovednosti a vychovny by byla dostat od svoji mamky :wink:
No a rodila nakonec cisarem nebo ne?

Rozumny doktor by na cisare na prani rozhodne kyvnout nemel. Pro kazdou zenu v tomhle pripade plati „stokrat mer a jednou rez“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sepi
1.4.11 00:35

Dalsi veci je, ze operacni porod je financne o dost narocnejsi nez porod prirozenej, takze si myslim, ze pokud funguje praxe cisarskych rezu na prani, tak by to mela byt sluzba, kterou si maminka jako nadstandard hradi sama.

• Citovat
  • Upravit
poletucha poletava
1.4.11 00:54
sepi píše:
Dalsi veci je, ze operacni porod je financne o dost narocnejsi nez porod prirozenej, takze si myslim, ze pokud funguje praxe cisarskych rezu na prani, tak by to mela byt sluzba, kterou si maminka jako nadstandard hradi sama.

Moje sestřenice včera porodila potřetí CŘ a ale hodne si prala rodit normalne bohuzel zdravotni problemy ji to nedovolili chudák jak trpěla ještě dlouho po porodu fakt ta maminka chtěla jít rodit o 14 dní dříve kvůli vánocům ale podle mě když byla zdravá a miminko taky tak přirozený porod je nejlepší přesně jak říkáš o tom riziku máš pravdu je to sice každého věc ale tohle mi přišlo docela nenormální přece miminku se v bříšku dařilo dobře tak proč ho násilím s tepla a bezpečí vytáhnou jen kvůli přání maminky teď si prectavim že by to tak chtěla každá maminka tak je v porodnicich preplneno

• Citovat
  • Upravit
sepi
1.4.11 01:00
Zuzka a verunka 2mesice píše:
sepi píše:
Dalsi veci je, ze operacni porod je financne o dost narocnejsi nez porod prirozenej, takze si myslim, ze pokud funguje praxe cisarskych rezu na prani, tak by to mela byt sluzba, kterou si maminka jako nadstandard hradi sama.
Moje sestřenice včera porodila potřetí CŘ a ale hodne si prala rodit normalne bohuzel zdravotni problemy ji to nedovolili chudák jak trpěla ještě dlouho po porodu fakt ta maminka chtěla jít rodit o 14 dní dříve kvůli vánocům ale podle mě když byla zdravá a miminko taky tak přirozený porod je nejlepší přesně jak říkáš o tom riziku máš pravdu je to sice každého věc ale tohle mi přišlo docela nenormální přece miminku se v bříšku dařilo dobře tak proč ho násilím s tepla a bezpečí vytáhnou jen kvůli přání maminky teď si prectavim že by to tak chtěla každá maminka tak je v porodnicich preplneno

Co na to rict? Holt kategorie matka ma taky radu podsuplicku a nekterou holt zajima, jestli se detatko dopece u ni v brisku a nekterou zajima vic to napeceny cukrovi. Co na to vic rict? Ne kazdymu je holt dano…Ja osobne s cisarskym rezem na prani taky nesouhlasim a jsem presvedcena, ze takhle zasadni otazky by meli rozhodovat lidi v danym oboru vzdelany, ktery jsou schopny zvazit rizika.

• Citovat
  • Upravit
poletucha poletava
1.4.11 01:17

Tak tak tak svůj názor jsem řekla dostala pár odpovědi a jsem zvědavá teda na zítřek co napíšou ostatní km a mimochodem nesla rodit CŘ žádný doktor by si tohle nevzal na triko

Příspěvek upraven 01.04.11 v 01:26

• Citovat
  • Upravit
1357
1.4.11 01:25
Anonymní píše:
Podivej se ja mam cisar taky na prani a nestezuju si. A ma mala dcerka je taky v poradku. Kdyz chces rodit prirozene tak to je tvoje volba a ja ti ji vymlouvat nebudu i kdyz podle mne je to veliky risk.

Risk, to sice je , ale dobrovolně bez důvodu bych do císaře nešla. Bohatě mi stačil jeden. Ale jednu výhodu podle mě císař má. A to velikou. Že ti odpadá riziko poškození dítěte vlivem špatně vedeného nebo probíhajícího porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí