Nechat doma kvůli rýmě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5548
6.9.13 19:22

Nechat doma kvůli rýmě?

Ahoj holky,
chci se zeptat na Váš názor. Malej začal chodit do školky a boužel si přinesl rýmu-obyčejnou rýmu. Z nosu mu teče docela dost, ale nechrchlá, nemá teplotu a nic ho nebolí. Jenže ve školce do který malej chodí paní učitelka chce, aby malej kvůli tomu zůstal doma :think: -prý aby maminky nenadávali. A tak nevím mám malého kvůli rýmě nechat doma? Jenže rýmu může mít i 14 dnů nebo klidně i celou zimu a jaro :roll:

Jaký na to máte názor? Poslali by jste vaše dítko do školky s rýmou? Zlobili by jste se na maminku, která by dala dítě s rýmou do školky, kam by chodilo i ´vaše dítě?

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65284
6.9.13 19:24

Pokud není rýma zelená dávám do školky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
6.9.13 19:25

Ano, zlobila. Toto je virová rýma a dost nakažlivá. Tvůj syn může nakazit další děti. A možná bude tvůj syn často doma, dokud se mu nezlepší imunita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Reňulín
6.9.13 19:26

@maminka189 jo, zlobila, protože stoprocentně nakazí ostatní děti a ještě víc bych se zlobila, pokud bys byla maminka, která nepracuje a je stejně doma

• Citovat
  • Upravit
5548
6.9.13 19:26

@Petra Z Paní učitelka mi včera říkala, že zelená byla, ale doma byla normální průhledná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65284
6.9.13 19:27

Jinak jsem teď s
Malým v léčebně a na rýmu nám ukazovali takovou konvičku na vyplach nosu. Dá se tam slaná voda a nad umyvadlem vypláchne. Já to před tím neznalá ale určitě pořídím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
6.9.13 19:28

@maminka189 ahoj, já nedávám do školky, pokud je rýma zelená, nejde vysmrkat, jsou teploty, přidá se kašel apod. vodovou rýmu měla loni celá třída fakt od října do května spolu s hrozným a furt se vracejícím kašlem. Ze začátku jsem nechávala doma s každou rýmečkou (i vodovou) a dala prcka do školky zdravého a po dvou dnech nanovo. Nudlu u nosu a tuberácký kašel tam měli všichni, ale chápu, že když maminka pracuje, tak nemůže nechat doma s každým kýchnutím. Pokud jsi pracující, dala bych (paragraf si šetři na později ;) ), pokud ne, nechala bych doma, ať je klid s učitelnicama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
6.9.13 19:28

Virová je průhledná nebo bílá, žlutá až zelená je bakteriální. Nakažlivé jsou obě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
6.9.13 19:29

@bartsch Blbá otázka:jak poznám, že jde o virovou a ne normální? :oops:
Musím zaťukat, ale malej nebyl nemocný za těch 5 let ani jednou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
6.9.13 19:31

Dobře pokud nebude v pondělí ráno fit, tak ho nechám doma

Děkuju a přeji krásný večer :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
6.9.13 19:32

Ano, taky by me to stvalo. Syn mel z kazde rymy zanet stredniho ucha :cert:
Pokud jsi doma, urcite nechat doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
6.9.13 19:36
@maminka189 píše:
@bartsch Blbá otázka:jak poznám, že jde o virovou a ne normální? :oops:
Musím zaťukat, ale malej nebyl nemocný za těch 5 let ani jednou…

Podle toho co smrká. V MŠ je shromaždiště všech možných nemocí. A je to tam pro imunitu pořádný šok. Můj praktik mi říkal, že nemoci, které dospelý chytne od dítěte z MŠ, jsou ty nejhorší. Musím potvrdit. Co dcera před lety nastoupila do MŠ (teď už je ve škole), začala jsem trpět na záněty Eustachovy trubice :zed: Nikdy před tím jsem to neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
6.9.13 19:37

Neexistuje normální rýma. Buď je virová, bakteriální nebo alergická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
6.9.13 19:39

Ahoj. Jako matka, která pracuje, bych nadšená ze smrkajícího dítěte nebyla. Zvlášť, pokud bych věděla, že pro jeho rodiče by nebyl problém dítě nechat doma (matka je doma, má ho kdo hlídat).

Na druhou stranu jsem vloni dceru (začala chodit do kolektivu) nechávala doma i s nezelenou rýmou. Vždycky stačilo pár dní a byla v pořádku. Pokud bych chodila do práce, asi bych ji tak často doma nenechávala, ale pokud by měla fakt rýmu (jako že pořád teče z nosu nebo by pořád smrkala), tak bych doma nechala i za cenu, že bych byla doma zadarmo. Jde o zdraví mého dítěte. Pokud by se rýma opakovala hodně často, zašla bych za doktorkou, ať dítě prohlédne nebo pošle k odborníkovi (alergologovi, imunologovi, ORL - jak uzná za vhodné). Třeba moje starší dcera má rýmu nepřetržitě 4 měsíce a teď už víme, že je to rýma alergická. Upozorňovala jsem na to učitelku, právě z toho důvodu, aby mohla na případné stížnosti rodičů reagovat.

Pokud mladší dcera vloni měla každé ráno plný nos a přes den byla v pořádku, do školky jsem ji posílala. Stejně tak, když zakašlala jen po ránu a celý den nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
6.9.13 19:39

Malý se mě dneska ráno probudil celý napuchlí a měl zastřený hlas, takže jsem ho nechala ze školky doma..Teďka navečer si několikrát kýchl a vysmrkal trochu nazelenalého hlenu..Nasadila jsem Sinupret a ano, pokud můžu, nechám ho doma a nebudu ho posílat do kolektivu, kde by nakazil další děti a stejně by po dvou dnech lehl s teplotama.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML