Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den, nase dcera ma uplne ty stejne priznaky jake vy pisete. bolesti briska zacaly nastupem do skolky, byla ted 3 tydny doma a vse bylo ok. ted ma za sebou tyden ve skolce a je to zpatky. bude to asi skolkou, ma z toho zrejme strach. zvazujeme ze ji dame rok odklad a nebudeme to lamat pres koleno.
No tak u nas to nebolo tou skolkou. Bohuzial nam zistili pozitivne protilátky na lepok, takze to vyzera na celiakiu
.
Ahoj holky. Tento pondelok mala nasa dcerka ( v listopadu bude mat 4 roky ) nastupit do skolky. Holka je stydliva, nezapaja sa ani pri hrani v detskom centre…a tak som mala strach, jak to bude s nastupom. V piatok skoro rano sa zobudila s tym, ze ju boli brusko.Po obede mala jednu prujmovitu stolicu. Brusko bolelo aj v sobotu, aj v nedelu kedy mi na vecer aj zvracala.Inak celui dobu nechcela ani jest, ani pit, nemala naladu na nic, iba lezala. V pondelok sme boli u detskej, ta nas poslala na chir. ambulnciu, kde nastastie slepak vylucili.Tak sme skoncili doma s Laktulozou, pretoze doktorka povedala ze je to zacpou.Mala sa po prvej davke projimadla vykakala a ulavilo sa jej. Jedla, pila a uz aj zlobi co je dobra znamka
.S doktorkou sme sa dohodli ze keby sa tento stav opakoval, urobia sa odbery krve na celiakiu, pretoze ju moze po mne zdedit. Teraz je holka celkom v pohode, niekedy mi povie, ze ju trosicku boli brusko, inokedy ze neboli.Ale od toho pondelka zase nekakala.Pije hodne, i pohyb ma
.A to mi pred tymito problemmy kakala kazdy den.Ale ked spomeniem ze pojdeme medzi deti, tak mi povie ze ju bude boliet brusko.Tak teraz neviem…je to strach alebo choroba?