Nechat doma kvůli rýmě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
779
6.9.13 20:41
@BohunkaP píše:
Tyto situace známe všechny, které chodíme do práce a máme nemocné dítě (nebo dokonce děti). C´est la vie…

A mnohé k tomu známe ještě třeba i bonus v podobě toho, že nemáme k dispozici žádnou babičku.

Starší dcera si nástup do školky promarodila taky - prakticky půldruhého roku ve dvoutýdenních intervalech střídala různé typy nemocí, několikrát nemocnice, atd. Do toho tyto nemoci v různých obměnách chytalo mladší, které si do roka odbylo 2× anginu a viróz nepočítaně (o to lépe pak ale zvládl svůj nástup do školky - ani jednou ATB, za celý první rok jen 2 týdny doma).

Tohle je potřeba brát jako životní období, které holt musí přejít - a počítat s tím při plánování nástupu do zaměstnání, typu práce své i partnerovy, atd. atd. Ale nadávat kvůli tomu do blbých matek jiným, to snad není potřeba.

já prostě nevěřím, že to zažily všechny, kdyby to tak bylo a každá si nechala nemocné dítě doma tak se pak nemusíme bát tam ty děti dávat..chápu, že někdy se to tomu dítěti projeví pořádně až když tam je atd.. a že jsou prostě situace kdy to jinak zařídit nejde ale vadí mi, že se to tu už bere jako normální věc, místo toho aby si ženský :zed: uvědomily, že je prostě špatně tam to dítě dát.. tak se tu pomalu v každé druhé diskuzi plácáj po ramenou, že je tam pošlou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
6.9.13 20:44
@ivulk píše:
já prostě nevěřím, že to zažily všechny, kdyby to tak bylo a každá si nechala nemocné dítě doma tak se pak nemusíme bát tam ty děti dávat..chápu, že někdy se to tomu dítěti projeví pořádně až když tam je atd.. a že jsou prostě situace kdy to jinak zařídit nejde ale vadí mi, že se to tu už bere jako normální věc, místo toho aby si ženský :zed: uvědomily, že je prostě špatně tam to dítě dát.. tak se tu pomalu v každé druhé diskuzi plácáj po ramenou, že je tam pošlou…

já ti rozumím jak to myslíš, taky mi to vadí, když chrchlající zasoplené dítě je ve školce. Hlavně mi je líto těch dětí, kolikrát jsou i hodně nemocné a stejně jdou, pamatuju si to od staršího syna, jak tam děti ráno div plíce nevypustili :( ale je fakt že já tu možnost nechat si dítě doma mám, kdybych chodila do práce :nevim: babičky nemáme.

• Citovat
  • Upravit
stazinka09
6.9.13 20:46

Dítě s rýmou do školky nepatří, pokud nejde o rýmu alergickou. Naše školka chce v případě rýmy potvrzení od lékaře. Jsem ráda, díky tomu jsou děti výrazně méně nemocné, školka nezeje v zimě prázdnotou ale taky to tam není jak v tuberáckým sanatoriu. Striktní pravidlo zavedla do školního řádu ředitelka a dbá na jeho dodržování. Je to školka s integrací, takže např. děti s diabetem a spol. ohrožuje i „normální“ virová rýma. Malá se léčila pro opakované rýmy a kašle na imunologii, neřešením dlouhodobé rýmy lze vyrobit astma. takže já rýmu řeším a na maminku dávající dítě s rýmou do školky bych se zlobila.

• Citovat
  • Upravit
779
6.9.13 20:49
@stazinka09 píše:
Dítě s rýmou do školky nepatří, pokud nejde o rýmu alergickou. Naše školka chce v případě rýmy potvrzení od lékaře. Jsem ráda, díky tomu jsou děti výrazně méně nemocné, školka nezeje v zimě prázdnotou ale taky to tam není jak v tuberáckým sanatoriu. Striktní pravidlo zavedla do školního řádu ředitelka a dbá na jeho dodržování. Je to školka s integrací, takže např. děti s diabetem a spol. ohrožuje i „normální“ virová rýma. Malá se léčila pro opakované rýmy a kašle na imunologii, neřešením dlouhodobé rýmy lze vyrobit astma. takže já rýmu řeším a na maminku dávající dítě s rýmou do školky bych se zlobila.

tak to závidim, máte super školku :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22061
6.9.13 20:49
@ivulk píše:

Takovou diskusi jsem tady nezažila. Zatím v každé, kterou jsem pročetla, se diskutující shodly v tom, že „s vodovou rýmou ano, jinak ne“.

Problém je v tom, že pod „vodovou rýmou“ si za prvé každý představí něco jiného - a za druhé, prostě občas nastane krizová situace, kdy se dítě ráno probudí s kašlem a zelenou nudlí… a maminka prostě musí být za hodinu na směně. Takže dítě jde ještě na den do školky, mamina si to během dne zařídí a druhý den je doma.

Žádná máma nedá své opravdu nemocné dítě do školky dobrovolně, jen tak z plezíru nebo jako naschvál ostatním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
6.9.13 20:52
@BohunkaP píše:
Takovou diskusi jsem tady nezažila. Zatím v každé, kterou jsem pročetla, se diskutující shodly v tom, že „s vodovou rýmou ano, jinak ne“.

Problém je v tom, že pod „vodovou rýmou“ si za prvé každý představí něco jiného - a za druhé, prostě občas nastane krizová situace, kdy se dítě ráno probudí s kašlem a zelenou nudlí… a maminka prostě musí být za hodinu na směně. Takže dítě jde ještě na den do školky, mamina si to během dne zařídí a druhý den je doma.

Žádná máma nedá své opravdu nemocné dítě do školky dobrovolně a bezdůvodně, jen tak z plezíru nebo jako naschvál ostatním. Jenom holt ostatní ten důvod neznají.

myslím, že v tomhle bysme se asi všechny hodně divily..já osobně jsem zažila scénu jak učitelka přemlouvala maminku, že její dítě má horečku a že by si ho opravdu měla vzít domu…nechtěla… :nevim: kolikrát tam jde nemocné dítě s maminkou co má v kočárku další atd..prostě si ho doma nechat může ale co se ho na chvíli nezbavit že..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
6.9.13 20:56

Pokud mu teče z nosu hodně, tak ano nechala, zvlášť když jsi doma z mladším dítětem. Nebo je pro tebe problém mít ohled na jiné?? :-O A učitelka má pravdu… některé matky, které narodíl třeba od tebe chodí do práce, si nemůžou dovolit být pořád s nemocným děckem doma. :nevim: Mě to pekelně štvalo když jsem viděla usoplený děcko ve školce… dokonce i se zelenou nudlí jak oprať :-O. :cert: Nech si ho doma alespoň pár dní, co mu teče nudle proudem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
6.9.13 21:00

S beznou rymou bez teplot posilam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
6.9.13 21:02

Rýmu neřeším, do školky dávám, pokud se k tomu přidá, ale hnusný kašel, tak nedávám do školky. O teplotě nemluvím, to je automatické, to bych dítě do školky nedala určitě. Ale chodím do práce, kdybych nechodila, tak nedávám ani s rýmou. Takže nejvíce by se měly zamyslet maminky, které jsou doma s mladším sourozencem a přesto dávají nemocné děti do školky. I my jich máme ve školce mraky a v takových situacích, se mě otevírá kudla v kapse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
6.9.13 21:02

Učitelka sama mi řekla, že pokud jen teče z nosu, ať dám. Kdybych nedala, můžu dát rovnou výpověď, páč co mi děcko nastoupilo do školky, má rýmu permanentně. Do té doby nemarodilo. Jinou možnost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
6.9.13 21:05

Krome toho jsme byli s malou i u detske protoze se mi zdalo, ze ji to jde na prudusky, ale nebylo to tak a i ta mi rekla ze do skolky muze, podle me si tohle obdobi proste dite musi projit, vetsina lidi prece taky nezustava doma kdyz maji jen rymu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
6.9.13 21:16

Ono je něco jiného dát ráno do ústavu dítko na pohled zdravé a odpoledne vyzvednout dítě už s rýmou nebo jiným příznakem nemoci. U nás, kdy mladej měl věčně angínu se to bohužel stává. naposled před prázdninami, 4!! dny před koncem školního roku. :nevim: vyzvedávala jsem ho z družiny a družinářka hlásila že prý si stěžoval na bolest hlavy, sáhnu mu na čelo a měl teplotu, po nějaké době doma už to lezlo k 39, takže jsem šla k dr spíš jen pro atb, protože mi bylo jasné že má angínu. :zed: Došel si už jen pro vysvědčení. To se nám stalo bohužel i ve školce. Ale pokud měl očividně rýmu, nechala jsem ho doma… už jen proto že mám tu možnost hlídání a nemusela jsem to řešit neschopenkou. Nehledě na to, že je dítě prostě nemocné, ve školce bude lítat, bude lítat po venku a může se mu z té blbé rýmy vyklubat i teplota a kašel a stejně doma pak zůstane. :pankac:

nevím jestli mají všechny, které sem přispěly, zapnuté metříky… ale maminka zakladatelka má mladší dítko doma, takže je doma!!! Kde je problém si dítě s rýmou doma pár dní nechat?? :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
6.9.13 21:18
@vevericka12 píše:
Krome toho jsme byli s malou i u detske protoze se mi zdalo, ze ji to jde na prudusky, ale nebylo to tak a i ta mi rekla ze do skolky muze, podle me si tohle obdobi proste dite musi projit, vetsina lidi prece taky nezustava doma kdyz maji jen rymu :nevim:

ano, většině lidí jde totiž o peníze a být doma týden s rýmou, ba i s horší nemocí si může finančně málokdo dovolit. Takže chodí do práce a doma by zůstal jen za předpokladu že mu je tak blbě že pomalu nevstane z postele. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
6.9.13 21:20

S vodovou rýmou do školky jde, zelenou měla jen jednou a i s teplotou, tak to byla doma, s teplotou bych neposílala. S kašlem jak kdy, starší třeba někdy na začátku rýmy den dva kašle, jak se dělá nápor hlenů a jde jí to až do krku a dráždí. To do školky jde. Když měla jednou vyloženě kašel, kdy chrchlala xkrát denně, byla pár dní doma a pak šla. Ale chodí do soukr.jen dvakrát týdně a není tam problém dny přesouvat, takže je to trochu jiná situace než u zakladatelky. U ostatních dětí mi rýma nevadí. (ani neštovicema bych momentálně nepohrdla, leč okolní nabídka nulová :twisted: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
6.9.13 21:23

@jalemina
tak to se mi taky stalo, ráno dobrá zdravá i podle učitelek a po spaní se vzbudila s 38,5 - akutní viróza. To okamžitě volají rodičům. U nás ve školce zavedli striktní pravidla i ohledně rýmy, po té co se zjistilo, že se rozmáhá praxe, že matka ráno nadopuje dítě paralenem, aby učitelka teplotu nenaměřila, ale matka tam dítko vrazí nemocné vědomě. Ředitelku vytočil právě fakt, že to praktikovaly zejména matky, co byly doma. Taky tam dávaly dítě aniž mělo dobrané ATB. s tím, že „teplotku už ale nemá“ :roll: :roll: jako tohle je na zabití.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML