Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@j.a.n.i1
Ano, punčocháče pod kalhoty jdou dát klučičí, ale my většinou pak zabrousíme do herny, ke kamrádce. A já nechci řešit, zda se budeme vyslíkat nebo ne někde, prostě universál jdeme ven a uvidíme kde zabrousíme.
Ale ono asi i záleží na lokalitě, kde žiješ. U nás jsou děti na hřištích v nike, adidas, next apod. Toto je tedy na mě přespříliš, ale ty klučičí střihy prostě poznám.
@pvmr přesně tak jsem to chtěla taky…aby byl první už trošku samostatnější a když pujde do školy budu doma s druhým a můžu si ho přivést a odvést
![]()
taky si myslím, že bych nedala děti blíž po sobě…malej se hrozně dlouho v noci budil a k tomu ještě znovu mimčo ![]()
@Osmanka píše:
@j.a.n.i1
Ano, punčocháče pod kalhoty jdou dát klučičí, ale my většinou pak zabrousíme do herny, ke kamrádce. A já nechci řešit, zda se budeme vyslíkat nebo ne někde, prostě universál jdeme ven a uvidíme kde zabrousíme.Ale ono asi i záleží na lokalitě, kde žiješ. U nás jsou děti na hřištích v nike, adidas, next apod. Toto je tedy na mě přespříliš, ale ty klučičí střihy prostě poznám.
Žiju v Praze…
Ale asi mám na oblékání jiný názor mě by naprosto nenapadlo v herně nebo u kamarádky řešit, jestli má holka klučičí punčocháče nebo klučičí střih kalhot, nebo triko s mašinkou. Ano nedám ji punčocháče s auta a na to růžové šatičky, ale pokud bude mít punčocháče s autama a kalhoty, tak se může slíknout kdekoliv a nevidím v tom problém.
Já prostě zastávám názor, že výhoda holek a vlastně i dospělých žen je ta, že krom klasického kvádra a fraku mohou nosit cokoliv a pokud jim to sedí, tak je všechno v pořádku.
@Eugiinka jo, jo, já taky chtěla abych byla doma s druhým když starší půjde do školy - abych se mu v té první třídě mohla více věnovat. Ono je to pohoda, když ten druhý už se umí postarat sám kolem sebe. A teď už je to fajn, ten jde ráno do školy, ten si chvílemi hraje sám, takže někdy mám dopo čas i sama na sebe ![]()
@Osmanka No já mám v okolí holčičky co samy chtějí nosit věci s cars nebo mašinkou tomášem a růžovou a vyloženě holčičí věci nechtějí
Ale tady (malé město) se opravdu oblečení neřeší ani v hernách. Syn by zase chtěl mít něco s prasátkem Pepinou (ne jen Tomíkem) a nikde nic není - jen růžové věci a to on nechce, kdyby chtěl a nevadilo mu to tak koupím ![]()
@j.a.n.i1 píše: Žiju v Praze…
Ale asi mám na oblékání jiný názor mě by naprosto nenapadlo v herně nebo u kamarádky řešit, jestli má holka klučičí punčocháče nebo klučičí střih kalhot, nebo triko s mašinkou. Ano nedám ji punčocháče s auta a na to růžové šatičky, ale pokud bude mít punčocháče s autama a kalhoty, tak se může slíknout kdekoliv a nevidím v tom problém.
Já prostě zastávám názor, že výhoda holek a vlastně i dospělých žen je ta, že krom klasického kvádra a fraku mohou nosit cokoliv a pokud jim to sedí, tak je všechno v pořádku.
i kluk po holce??? to už je trošku horší ![]()
Tak já měla schované věci po nejstarší 13 let
mezitím tedy něco kolovalo, takže jsem to pak protřídila na věci použitelné pro kluka a v záchvatu vyhazování a s přesvědčením, že třetí nebude, podarovala kamarádku a tak nějak nečekaně se nám zadařila ještě holčička ![]()
no a ta tedy nosí jak věci po nejstaší ségře, které zbyly, tak po bráchovi a spíš já si dělám radost, že jí koupím něco echt holčičího, bo jí je to zatím buřt
no a schovávat budu určitě klasické zavinovačky, co jsou ještě po mně, a třeba vyšívané košilky po mojí mamině - to spíš z nostalgie, postýlky taky máme ještě po nás, tak ty se časem schovají taky na někdy ![]()
boty mám taky nějaké schované - ty tedy kupuju zásadně nové pro každého, ale stane se, že nečekaně rychle přijde teplo (zima) tak než koupím nové, tak použiju něco ze zásob
Já všechno dávám pryč, nemám ráda zbytečné věci, co zabírají místo. Kdybych měla druhé (což neplánuju), holt bych sháněla znovu. Ono je to často stejně seprané a tak.. Možná až bude větší a nestihne to ošoupat a tak, pak mě třeba bude mrzet dávat hezké věci pryč.
Ale upřímně - kdybysme chtěli druhé mimčo, že budu kupovat vše znova, to bych určitě neřešila. ![]()
@Eugiinka píše:
i kluk po holce??? to už je trošku horší
To už je horší… růžovou mu fakt dávám jen doma, nebo tedy jako úplně malému do cca 8 měsíců jsem to taky neřešila a pár růžových triček nosil.
Leda u první holky pokud možno nakupovat jen něco čistě holčičího a zbytek univerzál ![]()
@j.a.n.i1 přesně tak jsem to dělala -takže do dvou let v poho i teď kupuju aspoň pár mikinek neutrál a kombinézy vždy modré:)
@lekno Tak já měla tu jednodušší variantu
první byl kluk… tak jsem si říkala, že holka bude prostě modré miminko
no a sešlo se nám takových růžových dárků pro miminko ![]()
Schovávám vše po synovi, jenom ty zničené oblečky jsme vyhodila. Mám tak 5 pytlů a skladuju je v úložném prostoru pod postelí. Na půdu jsem dala kočár, vaničku, postýlku.
Taky jsem si nechala výbavičku na druhý. Bude se brzy hodit. Teď jsem 0+3 měsíce půjčila kompletně kamarádce, která má termín přesně o 3 měsíce drív jak já
Tak snad nám to krásně výjde.
Výbavičku schovávám, snad někdy ještě další mimčo bude doufám
. Jediné co jsem prodala bylo pár oblečku co jsme moc nevyužili nebo byly nepraktické. Jinak jsem nechala vše od kočárku po vaničku, postýlku atd. Dát to někomu můžu vždycky a prodávat to za pár korun to je mi líto.
Ahoj, prvorozeného jsem měla syna, nachala jsem si vše, druhou mám dceru, jsou od sebe o 3roky a když jsem ji čekala a věděla jsem, že to bude holčička, prodala jsem oblečení. Miluji růžovou a chtěla sem ji mít v růžovém. Dodnes jí oblečení po synovi nedávám a prodávám ho známé, která má 2syny mladší než je můj. Pro mimnko sem si nechala postýlku, přebalovák, vaničku, autosedaču, monitor dechu, kočárek, chůvičky, hrací deku a hračky. Jak odrůstala dcera, tyto věci jsem také prodala, protože další dítko neplánuji.