Necháváte si výbavičku pro další dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4243
4.1.13 10:46

@j.a.n.i1
Ano, punčocháče pod kalhoty jdou dát klučičí, ale my většinou pak zabrousíme do herny, ke kamrádce. A já nechci řešit, zda se budeme vyslíkat nebo ne někde, prostě universál jdeme ven a uvidíme kde zabrousíme.

Ale ono asi i záleží na lokalitě, kde žiješ. U nás jsou děti na hřištích v nike, adidas, next apod. Toto je tedy na mě přespříliš, ale ty klučičí střihy prostě poznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3282
4.1.13 10:48

@pvmr přesně tak jsem to chtěla taky…aby byl první už trošku samostatnější a když pujde do školy budu doma s druhým a můžu si ho přivést a odvést ;) :palec:
taky si myslím, že bych nedala děti blíž po sobě…malej se hrozně dlouho v noci budil a k tomu ještě znovu mimčo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
4.1.13 10:57
@Osmanka píše:
@j.a.n.i1
Ano, punčocháče pod kalhoty jdou dát klučičí, ale my většinou pak zabrousíme do herny, ke kamrádce. A já nechci řešit, zda se budeme vyslíkat nebo ne někde, prostě universál jdeme ven a uvidíme kde zabrousíme.Ale ono asi i záleží na lokalitě, kde žiješ. U nás jsou děti na hřištích v nike, adidas, next apod. Toto je tedy na mě přespříliš, ale ty klučičí střihy prostě poznám.

Žiju v Praze…
Ale asi mám na oblékání jiný názor mě by naprosto nenapadlo v herně nebo u kamarádky řešit, jestli má holka klučičí punčocháče nebo klučičí střih kalhot, nebo triko s mašinkou. Ano nedám ji punčocháče s auta a na to růžové šatičky, ale pokud bude mít punčocháče s autama a kalhoty, tak se může slíknout kdekoliv a nevidím v tom problém.
Já prostě zastávám názor, že výhoda holek a vlastně i dospělých žen je ta, že krom klasického kvádra a fraku mohou nosit cokoliv a pokud jim to sedí, tak je všechno v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
4.1.13 11:01

@Eugiinka jo, jo, já taky chtěla abych byla doma s druhým když starší půjde do školy - abych se mu v té první třídě mohla více věnovat. Ono je to pohoda, když ten druhý už se umí postarat sám kolem sebe. A teď už je to fajn, ten jde ráno do školy, ten si chvílemi hraje sám, takže někdy mám dopo čas i sama na sebe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
4.1.13 11:18

@Osmanka No já mám v okolí holčičky co samy chtějí nosit věci s cars nebo mašinkou tomášem a růžovou a vyloženě holčičí věci nechtějí :) Ale tady (malé město) se opravdu oblečení neřeší ani v hernách. Syn by zase chtěl mít něco s prasátkem Pepinou (ne jen Tomíkem) a nikde nic není - jen růžové věci a to on nechce, kdyby chtěl a nevadilo mu to tak koupím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3282
4.1.13 11:19
@j.a.n.i1 píše: Žiju v Praze…
Ale asi mám na oblékání jiný názor mě by naprosto nenapadlo v herně nebo u kamarádky řešit, jestli má holka klučičí punčocháče nebo klučičí střih kalhot, nebo triko s mašinkou. Ano nedám ji punčocháče s auta a na to růžové šatičky, ale pokud bude mít punčocháče s autama a kalhoty, tak se může slíknout kdekoliv a nevidím v tom problém.
Já prostě zastávám názor, že výhoda holek a vlastně i dospělých žen je ta, že krom klasického kvádra a fraku mohou nosit cokoliv a pokud jim to sedí, tak je všechno v pořádku.

i kluk po holce??? to už je trošku horší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
4.1.13 11:32

Tak já měla schované věci po nejstarší 13 let ;-) mezitím tedy něco kolovalo, takže jsem to pak protřídila na věci použitelné pro kluka a v záchvatu vyhazování a s přesvědčením, že třetí nebude, podarovala kamarádku a tak nějak nečekaně se nám zadařila ještě holčička ;)
no a ta tedy nosí jak věci po nejstaší ségře, které zbyly, tak po bráchovi a spíš já si dělám radost, že jí koupím něco echt holčičího, bo jí je to zatím buřt
no a schovávat budu určitě klasické zavinovačky, co jsou ještě po mně, a třeba vyšívané košilky po mojí mamině - to spíš z nostalgie, postýlky taky máme ještě po nás, tak ty se časem schovají taky na někdy ;-)
boty mám taky nějaké schované - ty tedy kupuju zásadně nové pro každého, ale stane se, že nečekaně rychle přijde teplo (zima) tak než koupím nové, tak použiju něco ze zásob

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
4.1.13 12:10

Já všechno dávám pryč, nemám ráda zbytečné věci, co zabírají místo. Kdybych měla druhé (což neplánuju), holt bych sháněla znovu. Ono je to často stejně seprané a tak.. Možná až bude větší a nestihne to ošoupat a tak, pak mě třeba bude mrzet dávat hezké věci pryč.
Ale upřímně - kdybysme chtěli druhé mimčo, že budu kupovat vše znova, to bych určitě neřešila. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
4.1.13 12:30
@Eugiinka píše:
i kluk po holce??? to už je trošku horší :think:

To už je horší… růžovou mu fakt dávám jen doma, nebo tedy jako úplně malému do cca 8 měsíců jsem to taky neřešila a pár růžových triček nosil.
Leda u první holky pokud možno nakupovat jen něco čistě holčičího a zbytek univerzál :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lekno
4.1.13 12:31

@j.a.n.i1 přesně tak jsem to dělala -takže do dvou let v poho i teď kupuju aspoň pár mikinek neutrál a kombinézy vždy modré:)

• Citovat
  • Upravit
101871
4.1.13 12:37

@lekno Tak já měla tu jednodušší variantu :-) první byl kluk… tak jsem si říkala, že holka bude prostě modré miminko :-) no a sešlo se nám takových růžových dárků pro miminko 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
4.1.13 12:41

Schovávám vše po synovi, jenom ty zničené oblečky jsme vyhodila. Mám tak 5 pytlů a skladuju je v úložném prostoru pod postelí. Na půdu jsem dala kočár, vaničku, postýlku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
968
4.1.13 13:23

Taky jsem si nechala výbavičku na druhý. Bude se brzy hodit. Teď jsem 0+3 měsíce půjčila kompletně kamarádce, která má termín přesně o 3 měsíce drív jak já :-) Tak snad nám to krásně výjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
4.1.13 20:46

Výbavičku schovávám, snad někdy ještě další mimčo bude doufám :D. Jediné co jsem prodala bylo pár oblečku co jsme moc nevyužili nebo byly nepraktické. Jinak jsem nechala vše od kočárku po vaničku, postýlku atd. Dát to někomu můžu vždycky a prodávat to za pár korun to je mi líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
4.1.13 22:09

Ahoj, prvorozeného jsem měla syna, nachala jsem si vše, druhou mám dceru, jsou od sebe o 3roky a když jsem ji čekala a věděla jsem, že to bude holčička, prodala jsem oblečení. Miluji růžovou a chtěla sem ji mít v růžovém. Dodnes jí oblečení po synovi nedávám a prodávám ho známé, která má 2syny mladší než je můj. Pro mimnko sem si nechala postýlku, přebalovák, vaničku, autosedaču, monitor dechu, kočárek, chůvičky, hrací deku a hračky. Jak odrůstala dcera, tyto věci jsem také prodala, protože další dítko neplánuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí