Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, ted o vikendu jsem potkala jednoho kluka dala jsem mu cislo a hned me zval na spolecny vecer, jenze nezminila jsem se mu ze mam pritele nechtela jsem mu to vybalit ihned a bylo mi blbe to napsat i do zpravy kdy navrhovla spolecny vecer abych si treba naivne nemyslela ze jde o rande..No na to pozvani jsem mu napsala ze jsem dost zaneprazdnena a muzem nekdy se domluvitt na jindy, lae neda si pokoj dnes mi psal znova nevim jestli ho ranit a rict mu pravdu stejne to budu muset udelat, ted spise lituji vuci nemu ze jsem se o priteli nezminila hned..co by jste delaly vy?
Co bych udělala? No nejspíš bych (pokud bych byla ve šťastném vztahu) nedávala číslo cizímu klukovi, který má o mě zájem - na to už je pozdě.
Takže dále - okamžitě kdyby mě zval na večerní rande s jasným podtextem bych mu napsala, že si to asi špatně vyložil, že mám přítele..
To, že si mu to neřekla ani nenapsala je dost divné - jaký si k tomu měla důvod? Za jakým účelem si mu dávala svoje tel. číslo? ![]()
@Kallkapa píše:
Co bych udělala? No nejspíš bych (pokud bych byla ve šťastném vztahu) nedávala číslo cizímu klukovi, který má o mě zájem - na to už je pozdě.Takže dále - okamžitě kdyby mě zval na večerní rande s jasným podtextem bych mu napsala, že si to asi špatně vyložil, že mám přítele..
To, že si mu to neřekla ani nenapsala je dost divné - jaký si k tomu měla důvod? Za jakým účelem si mu dávala svoje tel. číslo?
Pred par dny jsem se prestehovala a v okoli nikoho neznam tak jsem mu to i rekla jen jsem v tu chvili zapomnela na dalsi veci spis jsem necekla ze to tak vezme a i to s tim vecerem…
A to ze jsem mu to jeste nenapsalo to slo o to ze jsem necekala ze to veme jako rande a nechtela jsem aby si to naivne myslim ja kdyby to tak vlastne ani nebylo..ted se mi zda pozde mu to psat, ale rada bych s nim byla jen kamaradka
A na zaklade ceho soudis, ze on chce neco vic? Jenom proto, ze ti znovu napsal, kdyz si prvni pozvani odvolala s tim, ze se domluvite jindy? Jako rozhodne bych neresila, jestli ho nejak ranis, pochybuju ze je do tebe az po usi zamilovanej a dnem i noci planuje vasi spolecnou budoucnost. Pokud to nevadi tvemu nynejsimu priteli tak se s nim klidne sejdi a budte kamaradi, o priteli mu rekni pri rozhovoru at ma jasno a uvidis, jestli bude stat jen o kamosku nebo uz te necha byt.
Soudim to podle toho co mi psal „ze na me porad musi myslet a nedalo mu to tak se ozval“ tohle by napsal kamarad? rekla bych ze ne.,
Tak to je teda chudak, asi nepochopil, ze ty za tim nic nevidis… no to uz bych mu to asi rekla i pres blbou smsku…
No určitě mu to napiš. Není blbý mu napsat ani teď. Napiš, že ho ráda uvidíš, ale že máš přítele, tak že radši ne večer na večeři, ale třeba společný oběd nebo tak něco
.
Viděli jste se jednou, že? Z toho bych soudila, že co se zamilovanosti týče, bude to tak, jak píše Kaculatko…tak bych to udělala nejspíš tak, že až by navrhl kdy byste se měli sejít, napsala bych mu něco jako:„Ten večer nemůžu, jsem pozvaná na véču k přítelovým rodičům.“ A pokud ses přestěhovala, nikoho neznáš a chceš ho mít jako kamaráda, mohla bys navrhnout jiný den. Uvidíš, jak zareaguje, jestli v tom viděl něco jiného než Ty
Je to možná trochu „tvrdší“…ale lepší, než kdyby fakt chtěl víc, uháněl Tě, a dozvěděl se o příteli až po nějaké delší době…
Přidávám se k těm, kteří říkají, aby byla potencionálnímu kamarádovi sdělena pravda.
Protože je možné, že se mu zakladatelka zalíbila a třeba v něco doufá.
Mluvím z vlastní zkušenosti, kdy mi jednou dívkou bylo tvrzeno, že ji chlapi hodně ublížili a že má nyní problém s navázáním jakéhokoliv vztahu.
A to psala v době, kdy už s někým byla „noha v nohávě“.
Určitě bych z její strany uvítal trochu více upřímnosti. Ta sice bolí, ale to následné zjištění, jak se věci mají, bolí daleko víc…
No tak já kdybych na první potkání dostala od chlapa číslo, tak bych to asi taky pochopila tak, že chce rande
jak jinak to taky pochopit???
Pokud bych ho chtěla jako kámoše, tak bych mu asi rovnou řekla, že sem ve městě krátce, a že jestli někdy až někam porazí, tak ať se ozve, že s přítelem byste vyrazili taky…
každopádně mu to řekni co nejdřív, jinak hrozí, že se s ním sejdeš a on bude chtít něco víc a pak to bude o to trapnější.
Vy holky jste nekdy naivni, jasne ze se ti chce dostat do kalhotek a nehleda zadnou kamosku, no mozna bude nejakou dobu hrat velkyho kamose a cekat na prilezitost.
Se s nim vubec neschazej, jaky by bylo tobe, kdyby se tvuj pritel schazel s cizima holkama na vecerich apod.