Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Když už sám přiznal v sobě pokrytce, co zajít do poradny? šel by? tedy jestli chceš s ním zůstat do once života ![]()
Ty jsi věděla, že fackoval svou ex, dřív, než jsi s ním založila rodinu?
Pokud se k tobě chová tak, že by se to dalo označit za domácí násilí, dělal to i v minulém vztahu, tak bych nečekala, že se stane zázrak a on se změní… v tomhle případě je to správné „poprání se se situací“ nejspíš odchod od násilníka… Je možná fajn, že přiznal, že je pokrytec, ale je důležité, jestli chce něco změnit, jestli je ochoten přistoupit na nějakou rozumnou domluvu mezi vámi a tak podobně… protože pokud nechce, tak si může o sobě říkat, že je třeba hovado nebo magor, ale tobě to nepomůže… fakt, že to víš a on to o sobě taky ví, je ti akorát na víš co…
@Regina Hero no on ze sebe dělá toho „násilníka“ pouze tehdy, když já ho prudím. A prudím ho právě tím, že mu stále říkám, jaká je jeho rodina na h…no,on mi to vrací tím samým, pak se pohádáme. Já spíš neumím držet jazyk za zuby, problém je v tom, že ten jazyk držím, když nemám-třeba nedokážu říct jeho mámě jak mě s tím šťouráním vytáčí, ale pak to řeknu jemu, a říkám mu to třeba 3 měsíce pozadu, kdy se to stalo. Neumím na to zapomenout a to mě děsně štve, né kvůli němu, ale kvůli mě samotné, protože mě to zbytečně trápí a vím, že věci nemůžu vrátit zpátky.
Dobré je, že si uvědomuješ, kde děláš chybu. Těžko soudit, neznáme tebe ani partnera. Měla by ses nad to přenést a nevytahovat ty staré záležitosti. Může pomoci poradna nebo nějaký terapeut - kineze ![]()
@Anonymní píše:
@Regina Hero no on ze sebe dělá toho „násilníka“ pouze tehdy, když já ho prudím. A prudím ho právě tím, že mu stále říkám, jaká je jeho rodina na h…no,on mi to vrací tím samým, pak se pohádáme. Já spíš neumím držet jazyk za zuby, problém je v tom, že ten jazyk držím, když nemám-třeba nedokážu říct jeho mámě jak mě s tím šťouráním vytáčí, ale pak to řeknu jemu, a říkám mu to třeba 3 měsíce pozadu, kdy se to stalo. Neumím na to zapomenout a to mě děsně štve, né kvůli němu, ale kvůli mě samotné, protože mě to zbytečně trápí a vím, že věci nemůžu vrátit zpátky.
No, asi bych taky manžela pěkně sjela, kdyby mi pořád říkal, že moje rodina je na h… a jestli o tom mluvíš často, tak možná není divu, že toho má plné zuby… ale tohle není to typické domácí násilí… spíš bys měla zapracovat na sobě, co zkusit nějakého psychologa, který se specializuje na rodinné vztahy?
@MartinaVALL Tak,když existuje šance na zlepšení, proč jí neuchopit a nesnažit se s tím něco udělat
. Jak by to vypadalo, kdyby to v každém vztahu hned každý balil a odcházel při první bouřce. Sice nevím, jak to u zakladatelky je konkrétně, takže to myslím spíše obecně.
Pro partnera knihu sebeovládání, pro tebe o asertivitě. Asertivně jednající člověk se ozve přijatelným způsobem hned, jakmile mu někdo narušuje soukromí. Tchýně neumí číst myšlenky, chraň si své soukromí a svá práva hned, ne po čtvr roce.
Šmarjá, domácí násilí je to tehdy, když jeden je nadřazený druhému a ne, když máte italskou domácnost kvůli tchýni ![]()
před tím, než jsi otěhotněla, jsi nevěděla, že ti strašně vadí jeho povaha?
A proč mu říkáš že je jeho rodina na ho..?to se nelíbí nikomu. Přestan ho takhle prudit nebo ju fakt schytneš. na to si dej pozor! jen mu řekni že ti vadí že matka leze po baráku a víc nic.To by mi taky vadilo, ale přestan do něho rejpat. v klidu mu to řekni a ne ječet a hádat se. a to že mlátil bejvelku, tos mohla čekat, takovej chlap se nezmění. ale to už je jedno, prostě do něho neryj a budte v klidu. Toť můj názor.
Omlouvám se za anonym, ale je to pro mě dost citlivé. Mám 17-ti měsíční holčičku, s partnerem máme hypotéku a dům. Ale nemůžu se zbavit pocitu, že jsem si špatně vybrala. Partner projevuje známky „domácího násilí“,jinak je zodpovědný a hodný, jen prostě občas řve a je hysterický. O tom ale nechci psát, problém je v tom, že se poslední dobou nedokážu přenést přes věci, které se třeba stali před půl rokem. Nemůžu vystát jeho rodiče, za to, že ho pořádně nevychovali, že fackoval svoji ex a oni před tím zavírali oči, že jeho matka se mi šťourá v domácnosti a ještě vyžaduje vděčnost za to. že já se vždy postavila za něj, ale on né, i když tvrdí že ano, ale já mu to nevěřím. Sám mi přiznal, že je pokrytec. Prosím, jestli máte někdo podobný problém, jak se s tím perete?