Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já unii otců neznám, ale tipuji, že to bude zas nějaký svaz životních ztroskotanců, co si pořídili dítě a nechtěj na něj platit aliky, tak by ho radši do své péče. Hehe, možná se tady ještě objeví pan střídavka, to zas bude řežba
Tomu známýmu bych asi taky nakopala pr*el anebo si zakaž jeho příspěvky na FCB ![]()
Mmch já neznám žádný sdružení otců, který by opravdu prosazovalo zájmy dětí. Ty otcové, kteří se skutečně snaží pro děti něco dělat, tak prostě choděj do MC s dětma. K nám těch otců chodí celkem dost, pomáhaj s přípravou různých akcí, hrajou pro děti divadlo apod a světe div se ve spolupráci s matkami. Pro tyhle unie otců asi věc nevídaná
![]()
Příspěvek upraven 31.10.12 v 09:07
@Holma
unii otců považujim za radikální v některých případech až militantní organizaci bez vztahu k sociální realitě potažmo realitě vůbec.
soused je pako - nabanči mu ![]()
@Gina108 usilují hlavně o střídavou péči
pana střídavku neznám, tak se to tu zase popere
mě by jen zajímalo, jak přišli na to, co píšou
@Holma není nic lehčího, než se jich zeptat ![]()
Osobně bych nesouhlas s tím citátem chápala tak, že ředitelé by se v první řadě při výchovných problémech měli obracet na rodiče, ale neznám samozřejmě kontext a jsem líná ho hledat.
@Jaji77 píše:
@Holma To mi zní jako od Fialy z k213
jojo, je to stejná parta nejspíš… Střídavka je ten, co se soudí s dnes už skoro dospělým synem po celý jeho život, aby vysoudil násilím to, že syn ho nemá rád a vídat jej prostě nechce, nebo se pletu? já bych všem normálním otcům přála co nejširší možnost vídat děti a podílet se na výchově, jenže tohle je pár ultramagorů.
No musím říct, že ten web střídavka, se podstatně zlepšil. Obsahuje fajn články i odborné poradny docela dobře fungují, no některé výkřiky v diskuzích jsou
, ale celkově se mi zdá, že se kultivovali…
@pst007 píše:
jojo, je to stejná parta nejspíš… Střídavka je ten, co se soudí s dnes už skoro dospělým synem po celý jeho život, aby vysoudil násilím to, že syn ho nemá rád a vídat jej prostě nechce, nebo se pletu? já bych všem normálním otcům přála co nejširší možnost vídat děti a podílet se na výchově, jenže tohle je pár ultramagorů.
Jako by se dva nemohli domluvit, ale tady chtějí spíš dělat problémy bývalým ( pamatuju si na výkřik pana Fialy, jaká je to svině, že si rok po rozvodu našla chlapa a že ho nahrazuje jako tátu - debil… )
@Jaji77 píše:
Jako by se dva nemohli domluvit, ale tady chtějí spíš dělat problémy bývalým ( pamatuju si na výkřik pana Fialy, jaká je to svině, že si rok po rozvodu našla chlapa a že ho nahrazuje jako tátu - debil… )
tak jsem o něco chytřejší… nos nad se na ten jeho web nebudu ani dívat! a to znám pohled i z té druhé strany, manžel má syna z prvního manželství, vídá ho o víkendech, klasika
Spolek lidí, co psychicky neunesli rozvod, fixují se na bývalky a prudí přes děti. nic jiného… ![]()
S něčím takovým jeden čas koketoval můj podařený synáček (jiná organizace, stejní magoři). Přišel za mnou s tím, že získá vnuka (mimi) do péče a já se o něj budu starat. Představoval si to tak, že já budu pečovat o vnuka, on bude dostávat alíky od snachy a můj přítel ho nechá bydlet u sebe v domě. Případně, že vyhádá alespoň střídavou péči.
Tak jsem mu řekla, že je blázen, že mám vnuka ráda a právě proto bych ho nikdy nepřipravila o mámu
a jestli bude u soudu prudit, že snacha nemá kde bydlet, vezmu na byt ji. (což teda nevím, jak by se to příteli líbilo, naštěstí se to vyřešilo jinak
)
@Bábrdl píše:
Spolek lidí, co psychicky neunesli rozvod, fixují se na bývalky a prudí přes děti. nic jiného…![]()
S něčím takovým jeden čas koketoval můj podařený synáček (jiná organizace, stejní magoři). Přišel za mnou s tím, že získá vnuka (mimi) do péče a já se o něj budu starat. Představoval si to tak, že já budu pečovat o vnuka, on bude dostávat alíky od snachy a můj přítel ho nechá bydlet u sebe v domě. Případně, že vyhádá alespoň střídavou péči.
Tak jsem mu řekla, že je blázen, že mám vnuka ráda a právě proto bych ho nikdy nepřipravila o mámua jestli bude u soudu prudit, že snacha nemá kde bydlet, vezmu na byt ji. (což teda nevím, jak by se to příteli líbilo, naštěstí se to vyřešilo jinak
)
@stazinka09 Moc dobrá máma asi nejsem, když mám ze syna to, co mám. Jenže tam bude genetický vliv tatínka…
![]()
Syn je cvok, tohle byl jen jeden z mnoha jeho šílených nápadů. Jasně, že by se nedokázal postarat o mimino, nedokázal by se postarat ani o křečka ![]()
Já zas neříkám, že u staršího dítěte bych u (normálního!) syna nepodpořila myšlenku střídavé péče. Ale musel by to chtít kvůli dítěti, být na to podmínky a nesmělo by to proboha být mimi nebo batole.
Ahoj holky,
tak jsem se po ránu zas rozčílila! Známý se tahá po soudech, je rozveden, dceru má v péči matka. Trvá to už pár let. A tak se ráno kouknu, co je nového na FB a tam příspěvek od něj (sdílí od unie otců), která píše:
Společnost stále vytěsňuje otce z výchovy vlastních dětí:
Mluvčí ministerstva školství např. radí: „Ředitelé se v případě výchovných problémů studentů mají obracet na své výchovné poradce, specializovaná pracoviště jako například pedagogicko-psychologické poradny, střediska výchovné péče či místně příslušné odbory sociálně právní ochrany dětí. K dispozici mají i školní metodiky prevence.“
A to v návaznosti na článek, týkající se případu, kdy chlapec bodl svou učitelku. Takže toto OS z výše uvedené citace soudí, že jsou otcové vytěsňováni. A to je něco, co mě dopálilo, kde to jako vzali?
Rozčiluju se kvůli zbytečnosti, ale tento známý mi zahlcuje zeď článkama o 35letých bezdětných, co si pořizují dítě jen aby ho měli a bez uvedeného otce a komentuje to slovy, jak je společnost podporuje v tom co činí…
Holky je to soused a já asi přelezu plot a nabančím mu. Holka když je u něj, jezdí na výlety, hraje si…stará se babička. Nemá žádné povinnosti. Vše natáčí na kameru, malou tahá po doktorech, tvrdí jak matka holku týrá a zakazuje jí styk s otcem…
Nechci tu zavádět kontroverzní téma a ani vyvolávat hádky, ale co si o této Unii myslíte? Z výše uvedeného mi to připadá, že se chytají každého stébla a v tomto případě už přestřelili, dle jejich teorie totiž společnost vytěsňuje i matku (přečtu-li si citaci). Což popírají…
Jen tak okem jsem mrkla ještě na jejich stránky a obávám se, jestli za Unii neschovávají taky ti otcové, co neplatí a nemají zájem a pak se po letech rozhodnou, že chtějí střídavku.
a