Unie otců

Holma
31.10.12 08:56

Unie otců

Ahoj holky,

tak jsem se po ránu zas rozčílila! Známý se tahá po soudech, je rozveden, dceru má v péči matka. Trvá to už pár let. A tak se ráno kouknu, co je nového na FB a tam příspěvek od něj (sdílí od unie otců), která píše:

Společnost stále vytěsňuje otce z výchovy vlastních dětí:
Mluvčí ministerstva školství např. radí: „Ředitelé se v případě výchovných problémů studentů mají obracet na své výchovné poradce, specializovaná pracoviště jako například pedagogicko-psychologické poradny, střediska výchovné péče či místně příslušné odbory sociálně právní ochrany dětí. K dispozici mají i školní metodiky prevence.“

A to v návaznosti na článek, týkající se případu, kdy chlapec bodl svou učitelku. Takže toto OS z výše uvedené citace soudí, že jsou otcové vytěsňováni. A to je něco, co mě dopálilo, kde to jako vzali?

Rozčiluju se kvůli zbytečnosti, ale tento známý mi zahlcuje zeď článkama o 35letých bezdětných, co si pořizují dítě jen aby ho měli a bez uvedeného otce a komentuje to slovy, jak je společnost podporuje v tom co činí…

Holky je to soused a já asi přelezu plot a nabančím mu. Holka když je u něj, jezdí na výlety, hraje si…stará se babička. Nemá žádné povinnosti. Vše natáčí na kameru, malou tahá po doktorech, tvrdí jak matka holku týrá a zakazuje jí styk s otcem…

Nechci tu zavádět kontroverzní téma a ani vyvolávat hádky, ale co si o této Unii myslíte? Z výše uvedeného mi to připadá, že se chytají každého stébla a v tomto případě už přestřelili, dle jejich teorie totiž společnost vytěsňuje i matku (přečtu-li si citaci). Což popírají…

Jen tak okem jsem mrkla ještě na jejich stránky a obávám se, jestli za Unii neschovávají taky ti otcové, co neplatí a nemají zájem a pak se po letech rozhodnou, že chtějí střídavku.

a

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
31.10.12 09:02

Já unii otců neznám, ale tipuji, že to bude zas nějaký svaz životních ztroskotanců, co si pořídili dítě a nechtěj na něj platit aliky, tak by ho radši do své péče. Hehe, možná se tady ještě objeví pan střídavka, to zas bude řežba :mrgreen: Tomu známýmu bych asi taky nakopala pr*el anebo si zakaž jeho příspěvky na FCB ;)
Mmch já neznám žádný sdružení otců, který by opravdu prosazovalo zájmy dětí. Ty otcové, kteří se skutečně snaží pro děti něco dělat, tak prostě choděj do MC s dětma. K nám těch otců chodí celkem dost, pomáhaj s přípravou různých akcí, hrajou pro děti divadlo apod a světe div se ve spolupráci s matkami. Pro tyhle unie otců asi věc nevídaná :roll: :roll: :roll:

Příspěvek upraven 31.10.12 v 09:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
31.10.12 09:05

@Holma
unii otců považujim za radikální v některých případech až militantní organizaci bez vztahu k sociální realitě potažmo realitě vůbec.

soused je pako - nabanči mu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Holma
31.10.12 09:06

@Gina108 usilují hlavně o střídavou péči

pana střídavku neznám, tak se to tu zase popere

mě by jen zajímalo, jak přišli na to, co píšou

• Citovat
  • Upravit
15659
31.10.12 09:13

@Holma To mi zní jako od Fialy z k213 :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
31.10.12 09:14

@Holma není nic lehčího, než se jich zeptat :)
Osobně bych nesouhlas s tím citátem chápala tak, že ředitelé by se v první řadě při výchovných problémech měli obracet na rodiče, ale neznám samozřejmě kontext a jsem líná ho hledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pst007
31.10.12 09:18
@Jaji77 píše:

jojo, je to stejná parta nejspíš… Střídavka je ten, co se soudí s dnes už skoro dospělým synem po celý jeho život, aby vysoudil násilím to, že syn ho nemá rád a vídat jej prostě nechce, nebo se pletu? já bych všem normálním otcům přála co nejširší možnost vídat děti a podílet se na výchově, jenže tohle je pár ultramagorů.

• Citovat
  • Upravit
stazinka09
31.10.12 09:22

No musím říct, že ten web střídavka, se podstatně zlepšil. Obsahuje fajn články i odborné poradny docela dobře fungují, no některé výkřiky v diskuzích jsou 8o 8o :roll: :roll: :pocitac: :zed:, ale celkově se mi zdá, že se kultivovali…

• Citovat
  • Upravit
Holma
31.10.12 09:24

@stazinka09

o webu střídavka nemluvím

• Citovat
  • Upravit
Holma
31.10.12 09:25
@Jaji77 píše:

Aha, neznám, už znám…

• Citovat
  • Upravit
15659
31.10.12 09:28
@pst007 píše:
jojo, je to stejná parta nejspíš… Střídavka je ten, co se soudí s dnes už skoro dospělým synem po celý jeho život, aby vysoudil násilím to, že syn ho nemá rád a vídat jej prostě nechce, nebo se pletu? já bych všem normálním otcům přála co nejširší možnost vídat děti a podílet se na výchově, jenže tohle je pár ultramagorů.

Jako by se dva nemohli domluvit, ale tady chtějí spíš dělat problémy bývalým ( pamatuju si na výkřik pana Fialy, jaká je to svině, že si rok po rozvodu našla chlapa a že ho nahrazuje jako tátu - debil… )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
31.10.12 09:34
@Jaji77 píše:
Jako by se dva nemohli domluvit, ale tady chtějí spíš dělat problémy bývalým ( pamatuju si na výkřik pana Fialy, jaká je to svině, že si rok po rozvodu našla chlapa a že ho nahrazuje jako tátu - debil… )

tak jsem o něco chytřejší… nos nad se na ten jeho web nebudu ani dívat! a to znám pohled i z té druhé strany, manžel má syna z prvního manželství, vídá ho o víkendech, klasika

• Citovat
  • Upravit
36556
31.10.12 10:54

Spolek lidí, co psychicky neunesli rozvod, fixují se na bývalky a prudí přes děti. nic jiného… :nevim:

S něčím takovým jeden čas koketoval můj podařený synáček (jiná organizace, stejní magoři). Přišel za mnou s tím, že získá vnuka (mimi) do péče a já se o něj budu starat. Představoval si to tak, že já budu pečovat o vnuka, on bude dostávat alíky od snachy a můj přítel ho nechá bydlet u sebe v domě. Případně, že vyhádá alespoň střídavou péči.

Tak jsem mu řekla, že je blázen, že mám vnuka ráda a právě proto bych ho nikdy nepřipravila o mámu :nevim: a jestli bude u soudu prudit, že snacha nemá kde bydlet, vezmu na byt ji. (což teda nevím, jak by se to příteli líbilo, naštěstí se to vyřešilo jinak :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
31.10.12 10:57
@Bábrdl píše:
Spolek lidí, co psychicky neunesli rozvod, fixují se na bývalky a prudí přes děti. nic jiného… :nevim:

S něčím takovým jeden čas koketoval můj podařený synáček (jiná organizace, stejní magoři). Přišel za mnou s tím, že získá vnuka (mimi) do péče a já se o něj budu starat. Představoval si to tak, že já budu pečovat o vnuka, on bude dostávat alíky od snachy a můj přítel ho nechá bydlet u sebe v domě. Případně, že vyhádá alespoň střídavou péči.

Tak jsem mu řekla, že je blázen, že mám vnuka ráda a právě proto bych ho nikdy nepřipravila o mámu :nevim: a jestli bude u soudu prudit, že snacha nemá kde bydlet, vezmu na byt ji. (což teda nevím, jak by se to příteli líbilo, naštěstí se to vyřešilo jinak :lol: )
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: takovou tchýni bych si přála a taková máma bych chtěla být.
Dobrá práce pro vnuka, štěstí, že tě má…
  • Citovat
  • Upravit
36556
31.10.12 11:03

@stazinka09 Moc dobrá máma asi nejsem, když mám ze syna to, co mám. Jenže tam bude genetický vliv tatínka… :evil: :evil: :evil:

Syn je cvok, tohle byl jen jeden z mnoha jeho šílených nápadů. Jasně, že by se nedokázal postarat o mimino, nedokázal by se postarat ani o křečka :nevim:

Já zas neříkám, že u staršího dítěte bych u (normálního!) syna nepodpořila myšlenku střídavé péče. Ale musel by to chtít kvůli dítěti, být na to podmínky a nesmělo by to proboha být mimi nebo batole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí