Unie otců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10905
31.10.12 19:32
@Loki01 píše:
No tak to kazdopadne.
Ale ne kazdy komu se tohle stane skonci takhle, ze? Asi spis jde o to jak to zvladas a jakym zpusobem se o deti snazis. A koho vsechno za to obvinujes.

Loki, ano, ne každý. Někteří ano. Těm se nedivím.
Osobně bych asi v podobném případě skončila daleko hůř.
Jestli máš nějaký recept, jak „to“ v pohodě zvládat a snažit se o děti úspěšným způsobem, hoď to na net… spousta otců ti bude vděčná.
Myslím, že ze začátku se každý snaží rozumně a po dobrém. Když to nejde, hledá další a další možnosti. A propadá zoufalství. A hledá další možnosti. Kde je hranice, za kterou už nejít, je pak dost těžko poznat. Nepřála bych ti to zažít naživo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
31.10.12 19:37
@Knihomyš píše:
Loki, ano, ne každý. Někteří ano. Těm se nedivím.
Osobně bych asi v podobném případě skončila daleko hůř.
Jestli máš nějaký recept, jak „to“ v pohodě zvládat a snažit se o děti úspěšným způsobem, hoď to na net… spousta otců ti bude vděčná.
Myslím, že ze začátku se každý snaží rozumně a po dobrém. Když to nejde, hledá další a další možnosti. A propadá zoufalství. A hledá další možnosti. Kde je hranice, za kterou už nejít, je pak dost těžko poznat. Nepřála bych ti to zažít naživo.

Ty mi ale nerozumis. Ja netvrdim, ze neni normalni propadat zoufalstvi. Neni ale normalni obvinovat uplne vsechny a vsechny okolo.

A jak na to? Snaz se dobre si vybrat partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
31.10.12 20:02

@Jaji77 Mně taky. Ing. Fiala je panečku expert!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
31.10.12 20:32

@Loki01 to je pravda, ale vem si, že kdyby takhle nevyváděli, nikdo si jich skoro ani nevšimne. extrémy přitahují pozornost. je možné, že to pak někteří z nich přehánějí záměrně, aby vůbec někdo věděl, o co se snaží dlouhá léta ti umírnění… zprávama před časem prolítla reportáž o mladých feministkách, které protestovaly nahoře bez - další extrém a já si o tom myslím svoje (že to spíš má opačnej efekt), ale pamatuje si je hodně lidí, 90% lidí si řekne, že jsou máklý a nechápou je, ale věřím, že je tu i spousta takových, kteří chtějí porozumět a pak to teprve buď smést ze stolu nebo jim dát za pravdu a hledat o tom víc, zapojit se, podpořit je…
takže za mě - publicitu maj výbornou, ale je otázka, jestli takhle něčeho dosáhnou, možná jo, možná ne. ale možná mají větší šanci než umírněné šedé myšky. vím, zní to děsně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
giacca
13.5.13 21:24

neurážet!!!

Prosím, neurážejte jediného pořádného bojovníka za dětská práva!!!
Tento člověk, myslím, na rozdíl od Vás něco velkého a smyslplného dokázal

• Citovat
  • Upravit
15659
14.5.13 06:53
@giacca píše:
Prosím, neurážejte jediného pořádného bojovníka za dětská práva!!!
Tento člověk, myslím, na rozdíl od Vás něco velkého a smyslplného dokázal

A co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
14.5.13 08:11

Já teda s Unií zkušenosti mám konkrétní. Je pravdou, že je to trošku extrémní organizace, ale smysl to má.
Bohužel jsou u nás opravdu i maminky, které dítko otci dávat nebudou (protože je přeci jen jejich), ale alimenty co nejvyšší a pokud možno co nejčastěji zvedat.
Znám to z obou pohledů. Kdysi jsem byla partnerkou rozvedeného muže, který čtyři roky bojoval jen o to, aby malou viděl aspoň jeden den za dva týdny. Malé bylo pět, žádné miminko, soudně styk určen byl, ale ona mu tu malou prostě nedávala. A jak se zdálo, nikdo na ni nemohl.
Zkuste si to představit naopak. Máte dítě, vztah se z nějakého důvodu rozpadne a ten druhý vám dítě prachsprostě sebere. Bez nároku že dítě uvidíte třeba jeden den v týdnu, v měsíci. V době, kdy jsme se seznámili, už ji neviděl dva roky.
Soud se pořád protahoval, na něco se čekalo, až jsme teda kontaktovali Unii otců a ti zařídili aspoň to, že ta paní dostala pokutu a najednou to šlo, holčičku mu dávala. Pomohli normálně, v normální situaci, jen tím, že ho prostě zastupovali u soudu namísto drahého právníka.
Dnes jsem sice taky rozvedená máma čtyřleté holčičky (s tím samým tatínkem) a vztahy jsou super. Malou si bere když chce, když je potřeba, domlouváme se podle směn a podle volna, prostě normální komunikace. Jde to bez soudů, bez schválností.
Chápu i některé tatínky, kteří už fakt neví kudy kam. Je u nás zavedený model, kdy je otec hajzl, co nechce platit alimenty. Na druhou stranu, představte si, že máte dítko, to vám někdo doslova sebere s tím, že vám ho prostě odmítá dávat, nevidíte jej měsíce, nebo i roky, a jen sypej korunky. Na tyhle případy se zaměřuje Unie, nikoli na ty zmetky, kteří se opravdu nezajímají a nestarají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thomas1
14.5.13 10:28

Takovou matku bych nechtěl mít. Kdyby však babička vzala snachu na byt, aspoň by otec měl dobrou šanci čsto vidět vlastního syna.

Co je to za nesmysl, že střídavá výchova připravuje dítě o matku?

• Citovat
  • Upravit
Petr89
7.10.13 11:17

Bohužel Unie Otců je potřeba

Mě se líbí jak tu píšete „Syn prostě otce nemá rád“. Určitě jste slyšeli o terínu „Syndrom zavrženého rodiče“ který je za 90% spíše „Syndrom zavrženého otce“. Je to případ kdy matka, která má díte v péči, tomuto dítěti otce tak znachutí že v něm vybuduje panický strach z něj. S kvalitou onoho otce to opravdu nesouvisí.

Jinak případů kdy matka odmítá navzdory soudům dát otci dítě je oprovské množství, například můj kamarád platí několik let jak mourovatj, vyrazil už na nespočet setkání přes půlku republiky kdy matka těsně předtím schůzku zrušila a soudy jen čumí a nic nedělají. A dítě roste a roste bez otce, vyhnije to až dítěti bude 18.

• Citovat
  • Upravit
9
12.6.14 00:26

Chtěl bych poděkovat Filipíně za velmi kompetentní příspěvek! Pár naivně hloupých holčiček si postěžovalo na něco, čemu vůbec nerozumí a přidal se k nim dokonce jeden fešák, kterému nízká úroveň informovanosti přímo kouká z očí. Já mám v této zemi bohužel dvě děti, s kterými si opatrovnická soudkyně společně se zlou psychopatickou matkou dělají co chtějí a státní zástupkyně je v tom podporuje. Já a mé nešťastné děti trpíme pod touto do nebe volající diskriminací maximálně. Matka je Rusko-Ukrajinské národnosti a já jsem národnosti české s německým občanstvím. Mé děti a já nemáme v této hrozné zemi nejzákladnější lidská práva!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75tomas.novotny
13.6.14 09:41

@Filipina Velmi dobre napsano. Pred casem v Reflexu na toto tema vysel velmi dobre napsany clanek. Pokud otec radne plati alimenty, zajima se o sve dite tak by mel mit i pravo na stridavou peci, to vse by melo byt automaticky dano ze zakona. Precedens kdy dite automaticky pripadne matce je velmi spatny.

• Citovat
  • Upravit
SiriusGG
14.6.14 07:53

Dokud si budou některé matky myslet, že děcko je pouze jejich majetek a otec je pouze dárce spermatu a zdroj peněz, tak takové organizace budou existovat.

Dost často je to vidět i ve zdejších diskuzích. Na jedné straně: „Jsi přece jeho máma, nemusíš mu ho dávat, je to tvoje diťě. Ty máš na něj přednostní právo.“ Na straně druhé: „On si to dítě s tebou pořídil, tak ať platí na děcko i na tebe.“

• Citovat
  • Upravit
103
14.6.14 14:17

@Filipina @Filipina píše:
Představte si, že máte dítko, to vám někdo doslova sebere s tím, že vám ho prostě odmítá dávat, nevidíte jej měsíce, nebo i roky, a jen sypej korunky. Na tyhle případy se zaměřuje Unie, nikoli na ty zmetky, kteří se opravdu nezajímají a nestarají.
:zed:
Ale co takový ing. Jiří Fiala, který se během soudního jednání dostal do konfliktu i se synem Tomášem, když zopakoval, že na děti nebude i nadále platit výživné, protože je měl mít dávno v péči. Kvůli dluhům za výživné Fiala čelí exekuci. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
14.6.14 14:38
@Helga2 píše:
@Filipina @Filipina píše:
Představte si, že máte dítko, to vám někdo doslova sebere s tím, že vám ho prostě odmítá dávat, nevidíte jej měsíce, nebo i roky, a jen sypej korunky. Na tyhle případy se zaměřuje Unie, nikoli na ty zmetky, kteří se opravdu nezajímají a nestarají. :zed:
Ale co takový ing. Jiří Fiala, který se během soudního jednání dostal do konfliktu i se synem Tomášem, když zopakoval, že na děti nebude i nadále platit výživné, protože je měl mít dávno v péči. Kvůli dluhům za výživné Fiala čelí exekuci. :zed:

Já spíš reagovala na konkrétní případ, na mou osobní zkušenost. Já vím, co se o Unii otců říká a jak jsem psala, svým způsobem je to určitě hodně extrémní organizace. Spíše jsem popisovala případ, který jsem zažila na vlastní kůži. O případu pana Fialy nic nevím a moje zkušenost je už hodně roků stará. Nevím, jestli pan Fiala nevídal své děti vůbec díky tomu, že mu je exmanželka nechtěla předávat, nebo je vídal běžně, ale neměl je v péči.
Mně přijde naprostá šílenost, když chlap nevidí své dítě x měsíců nebo x let, staví se na hlavu, aby s ním mohl trávit aspoň nějaký čas a umožněno mu to prostě není. V tomto případě se pak nedivím, že odmítá platit výživné, i když víme, že je to správně a že je to pro dítě, nikoli zdroj pomsty! Jenže odtrhnout dítě od druhého rodiče taky není správně. Zvlášť od toho, který se starat chce a platí řádně, včas a pravidelně bez jediného dne zpoždění.

Vidím to z obou stran. Moje dcera bude mít letos šest let, rozvedená jsem tři roky a i když to teda někdy stálo šílený síly a přemáhání, abychom se s exmanželem nepozabíjeli :lol: tak se nám to podařilo a fungujeme nadstandartně.
Máme sice soudně jaksi stanovenou výchovu a výživu, nicméně hlídá ten, kdo má zrovna volno, není v práci, voláme si velice často, abychom se domluvili, kdo který den dceru vyzvedne ze školky, u koho bude spát a jak to bude třeba o víkendu, který já mám pracovní a její tatínek třeba ne.
Zrovna nedávno mi dcera říkala:
Maminko, že se s tatínkem nebudete nikdy rozvádět? Vzhledem k tomu, že jsme rozvedení už nějaký ten pátek jsem jí odpověděla, že to už vážně není možné :) a ona mi odpověděla, že to je dobře, protože kdybychom se rozváděli, tak by už nemusela nikdy vidět tatínka (příklad, který vidí ve školce). Až mi hrkly slzy do očí. Ona ten rozvod, rozluku rodičů, prostě nepociťuje. Dokážeme spolu mluvit, domluvit se a i když nejsme spolu, ona má oba rodiče. Nepotřebujeme střídavku, soudem určené termíny. My ji prostě máme pořád všichni :mrgreen:

Odbočila jsem od tématu a hodně. Jen jsem tím chtěla říct, že někdy opravdu není možné se dohodnout (když jeden opravdu nechce, tak to prostě nejde) a je dobře, že fungují organizace, které chtějí pomoci (i když ne všichni jejich členové to dělají zrovna na jedničku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
14.6.14 20:14
@Filipina píše:
„Odbočila jsem od tématu a hodně. Jen jsem tím chtěla říct, že někdy opravdu není možné se dohodnout (když jeden opravdu nechce, tak to prostě nejde) a je dobře, že fungují organizace, které chtějí pomoci (i když ne všichni jejich členové to dělají zrovna na jedničku).“
Je pravda, že vztahy s Tvým ex jsou nadstandardní. K tomu ing. Fialovi (známý bojovník za práva rozvedených otců): manželka se s ním rozvedla pro opakované násilí (i před dětmi).Je předsedou sdružení K213, mezi členy tohoto sdružení jsou lidé, kteří se chovali násilně. Právě domácí násilí je jedním z důvodů, proč váznou jejich kontakty s potomky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí