Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Buďme rádi, že taková sdružení existují, i když ne všechno se dá zařadit pod umírněný boj za lidská práva… Nic není černobílé, velmi záleží na konkrétních lidech, kteří sdružení reprezentují. Je jasné, že to nikdy nebude jednolitá masa - někteří muži budou sklouzávat k extrémům, někteří budou nacházet účinná oboustranně výhodná řešení. přirovnala bych to k feminismu - v médiích jsou feministky často prezentované jako militantní mužatky a kariéristky, ale feminismus má tolik odnoží! neřadí se tam jenom tyto extrémy (samozřejmě že existují, každý člověk je jiný), ale i normální ženy, které vychovávají děti. a feminismus, ať se to někomu líbí nebo ne, nám dal do budoucna hodně. další krok je dát mužům šanci, aby nebyli jenom živiteli rodin, ale podíleli se tak, jak sami uznají za vhodné, bez předsudků.
takové řeči, které máte vy, měli dřív muži ke každé ženské organizaci. byly jsme emočně labilní hysterky, které neví, kde je jejich místo. teď se jako budeme chovat jako tehdy oni? ![]()
@Bábrdl to je ovšem mazec. měl to dobře vymyšlený chlapec.
nepochodil, co? bože, to jsou extrémy…
@dlacatko
Já nemám nic proti tomu aby otcové bojovali za svá prava, ale Unie otců to fakt přehání. S feminismem bych to nesrovnávala.
Opravdu si myslím ze takhle militantní lide maji nejaky hlubší problém. Jsou to opravdu ztroskotanci.
Já podporuju prava otce na děti, otec je důležitou soucasti výchovy a pevne věřím, ze jsou schopni se postarat i o miminko a můj manžel je toho zářným příkladem, ale tenhle člověk uz se dostal do fáze kdy ma pocit, ze se proto nemu všichni spikli.
Zakladatelko:
Smaz si ho at se nemusíš nervovat:)
Manžel kdysi také žádal o svěření batolete do své péče-byl rozhodnutý jít na rodičovskou dovolenou a spodporou své matky se o ni řádně starat. Soudili se asi rok. Nakonec to vzdal, protože by musel potopit svou ex a prát špinavé prádlo před soudem a to nechtěl, připadalo mu to nechutný. Prohlásil, že ex se nakonec nestarala špatně a vpodstatě k její péči neměl výhrady(to až časem),ale prostě chtěl to dítě stejně jako ona…má ji klasicky každý druhý víkend-jediný na čem mu záleží je spokojený a šťastný dětství jeho dítěte
To u podobných unií dost postrádám a ten článek-to už je úplně mimo…
mimochodem ten ministr taky-hlavně by své děti měli vychovávat rodiče, ne psychologové a různé instituce, ty podle mě ve spolupráci s rodinou
PS soused je evidentně hňup
@Bábrdl píše:
Spolek lidí, co psychicky neunesli rozvod, fixují se na bývalky a prudí přes děti. nic jiného…![]()
S něčím takovým jeden čas koketoval můj podařený synáček (jiná organizace, stejní magoři). Přišel za mnou s tím, že získá vnuka (mimi) do péče a já se o něj budu starat. Představoval si to tak, že já budu pečovat o vnuka, on bude dostávat alíky od snachy a můj přítel ho nechá bydlet u sebe v domě. Případně, že vyhádá alespoň střídavou péči.
Tak jsem mu řekla, že je blázen, že mám vnuka ráda a právě proto bych ho nikdy nepřipravila o mámua jestli bude u soudu prudit, že snacha nemá kde bydlet, vezmu na byt ji. (což teda nevím, jak by se to příteli líbilo, naštěstí se to vyřešilo jinak
)
tý brdo takovou extchyni bych nejradši adoptovala. Vy musíte byt skvělá ženská. Moje bohužel toho osla v jeho nápadech ještě podporuje. Já přece nemůžu vychovávat 2letou dceru, když jsem byla na psychine. Ze kvůli němu a jeho chováni to ta husa nevidi nebo nechce. Už rok se taham po soudech, chce holku do svy péče, jaky já mám strach a přitom je to ten typ otce, co všechno děla jen z pomsty, ze jsem si dovolila od nej odejít a fungujeme bez nej a jeho peněz, protože na malou neplatí a zůstaly mi po něm akorát dluhy. Nevím kdy bude mít dost, ani kdy tohle skonči, ale z toho duvodu mi při čtení těhle hovadin naskakuje husina. Máte někdo podobnou zkušenost, s dobrým koncem? Budu ráda za rady jak tohle řešit, klidně i soukromne do zprávy. Děkuju.
A zakladatelko, nejenom ze bych zablokovala příspěvky, bych ho odstranila z přátel rovnou ![]()
@Bábrdl píše:
Spolek lidí, co psychicky neunesli rozvod, fixují se na bývalky a prudí přes děti. nic jiného…![]()
S něčím takovým jeden čas koketoval můj podařený synáček (jiná organizace, stejní magoři). Přišel za mnou s tím, že získá vnuka (mimi) do péče a já se o něj budu starat. Představoval si to tak, že já budu pečovat o vnuka, on bude dostávat alíky od snachy a můj přítel ho nechá bydlet u sebe v domě. Případně, že vyhádá alespoň střídavou péči.
Tak jsem mu řekla, že je blázen, že mám vnuka ráda a právě proto bych ho nikdy nepřipravila o mámua jestli bude u soudu prudit, že snacha nemá kde bydlet, vezmu na byt ji. (což teda nevím, jak by se to příteli líbilo, naštěstí se to vyřešilo jinak
)
Jsi skvělá tchýně a babička, fakt smekám
A skvělá máma taky. Spousta jiných „maminek“ nedokáže dospělého syna usměrnit, ve třiceti mu jsou stále za prdelí a dusí všechny okolo opičí láskou ![]()
@dlacatko máš pravdu, ale uznej, že většina feministických organizací skutečně vystupuje jak banda hysterek, páč se k moci a do popředí dostanou ty největší magorky. Já, ač duší feministka, proto nikdy takovýhle organizace podporovat nebudu, natož abych tam vstoupila. Stejný je to s těmi otci. Ukažte mi organizaci, kterou neřídí magor
Ale uznávám, že kdesi mezi členstvem může být i normální chlap.
A samozřejmě, že též podporuji práva otců na dítě. Ovšem i u chlapů platí stejná prevence jak u ženských. Ať si proboha nedělaj děti s hysterkama, které mu ty děti po rozchodu ani na fotce neukážou. A ženský ať nelezou do postele s násilnickejma magorama. Ale to je jako hrách na stěnu házet, tohle psát
, ach jo ![]()
Já zas nejsem tak úžasná
Taky bych byla schopná se soudit, kdyby mi snacha bránila vnuka vídat. Ale snacha je rozumná ženská, je vděčná za podporu i hlídání a neodstřihla mě od vnuka, i když to trochu skřípe s rodinou nového manžela.
@Loki01 jj, v tom s tebou souhlasím. přes den jsem se koukala na jejich stránky a je to dost silný kafe…
ale s feminismem to má hodně společného. chtěla jsem poukázat jen na to, že pak hned zavrhují „boj proti diskriminaci mužů“ jako takový, i když může zahrnovat různé prostředky, ne jen extrémní nesmyslný odboj.
stejně tak to bylo s feminismem (a pořád bohužel je) - je mnoho směrů, ale lidé to vnímají jako jeden směr s jedním programem a způsobem dosahování cílů.
@Gina108 většina ženských organizací nevystupují jako hysterky, spíš jsou ty hysterky víc vídět.
a v médiích se to lépe rozmazává, píšou se o tom lépe senzacechtivé články… já jen nabádám k tomu zjistit si o této věci něco víc, ale v knihovně, ne na idnesu nebo prostě v médiích a na internetu (většinou narazíte na extremistické stránky), pak si na to můžete udělat jasnější názor a uvidíte, že to není tak jednoduché.
ale je fakt, že lidi, kteří tyto organizace řídí, jsou často magoři, o tom se hádat nebudu.
ale zase jak v čem.
No, ztroskotanci a magoři… ono pokud byste přišly o děti, na kterých poměrně dost lpíte, a navíc ne „zásahem vyšší moci“, ale např. by vám je někdo unesl a vymyl jim mozky tak, aby věřily, že jste největší svině, a nemohly byste proti tomu nic udělat, protože justice by byla bezmocná… chtěla bych vidět vaši vyrovnanost, úspěšnost a pohodu.
Stejně jako jsou šílení otcové, jsou i šílené matky.
@Knihomyš píše:
No, ztroskotanci a magoři… ono pokud byste přišly o děti, na kterých poměrně dost lpíte, a navíc ne „zásahem vyšší moci“, ale např. by vám je někdo unesl a vymyl jim mozky tak, aby věřily, že jste největší svině, a nemohly byste proti tomu nic udělat, protože justice by byla bezmocná… chtěla bych vidět vaši vyrovnanost, úspěšnost a pohodu.
souhlas.
@Knihomyš píše:
No tak to kazdopadne.
Ale ne kazdy komu se tohle stane skonci takhle, ze? Asi spis jde o to jak to zvladas a jakym zpusobem se o deti snazis. A koho vsechno za to obvinujes.
@dlacatko píše:
@Loki01 jj, v tom s tebou souhlasím. přes den jsem se koukala na jejich stránky a je to dost silný kafe…
ale s feminismem to má hodně společného. chtěla jsem poukázat jen na to, že pak hned zavrhují „boj proti diskriminaci mužů“ jako takový, i když může zahrnovat různé prostředky, ne jen extrémní nesmyslný odboj.stejně tak to bylo s feminismem (a pořád bohužel je) - je mnoho směrů, ale lidé to vnímají jako jeden směr s jedním programem a způsobem dosahování cílů.
No ale takovi lide jsou hloupi nebo jsou to igonranti a s tim ja uz nic nenadelam. Nejde tady o duvod, ale o zpusob.
@Bábrdl
hm já nemyslela perfektní máma, já myslela máma která vidí svoje dítě relativně objektivně, možná vidí i svojí chybu a nebude poskytovat opičí lásku. Já svý dítě objektivně nevidím a moje extchyně svýho syna taky ne a je dokonce ochotná to otočit proti svojí vnučce. To je pro mě nepochopitelný.
Já tenhle střízlivý postoj, který zastáváš, moc z praxe neznám… dost by to pomohlo, si myslí.