Nechce jíst sám lžičkou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15.5.12 09:32

nechce jíst sám lžičkou

Ahoj maminky
obracím se na Vás s prosbou…Můj synek skoro 17měsíců mi nechce jíst lžičkou ani vidličkou.Když jsme to začali zkoušet tak mu to šlo alespoň tou vidličkou a teď začal stávkovat,když ho krmím tak jí(takže to není tím že by jíst nechtěl).K snídani mu většinou mažu chleba a i ten už mi odmítá jíst rukou,většinou to dělám tak,že u jídla nejsem(nemá to rád) a nechám ho s jídlem 20minut,co sní tak sní,když s jídlem dělá blbiny tak mu ho vezmu.Nevím,jestli to dělám správně,tchýně mi pořád říkám,že se ještě krmit sám nebude,že ho snad týrám hlady nebo co…ale zase si říkám,že jinak se to nenaučí…Mám ho dál krmit nebo vytrvat a zkoušet aby jedl sám…?

Děkuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
alli_li
15.5.12 09:42

Ja bych vytrvala a nechala ho at si lzici ci vidlickou dloube do jidla sam. Dcerka si takhke dloubala uz od roka, jidlo bylo vsude jen ne v puse a neresila jsem to. Ted ji je 20 mesicu a kraasne uz sama ji a pribor vyzaduje i u snidane na chleba :-) Hlady ho urcite netrapis vzdyt si urcite rekne kdyby stradal. ;-)

• Citovat
  • Upravit
3241
15.5.12 09:45

Ahoj, dcera taky nechce jíst sama… respektive - chce, ale nejde jí to (neumí si na lžičku nabrat, jen to v tom namočí :-) ), tak se začne vztekat a je po jídle. Dávám jí její lžičku, ať se v jídle rýpe a já ji do toho krmím. Ale nijak to nehrotím, podle mě mají ti naši prcci ještě nárok to neumět. Tak se jim to prostě povede později, no… Zase bych za každou cenu nedrezúrovala, jen v klidu vedla a nabízela tuto činnost, však oni k tomu dospějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
15.5.12 09:47

Nenutila bych ho, asi na to není zralý. Za měsíc za dva bude zvědavý a bude to chtít zkoušet sám. Než půjde do školky, tak to 100% bude zvládat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
15.5.12 09:56
@Maddlen píše:
Ahoj, dcera taky nechce jíst sama… respektive - chce, ale nejde jí to (neumí si na lžičku nabrat, jen to v tom namočí :-) ), tak se začne vztekat a je po jídle. Dávám jí její lžičku, ať se v jídle rýpe a já ji do toho krmím. Ale nijak to nehrotím, podle mě mají ti naši prcci ještě nárok to neumět. Tak se jim to prostě povede později, no… Zase bych za každou cenu nedrezúrovala, jen v klidu vedla a nabízela tuto činnost, však oni k tomu dospějí.

Jojo, dělám to stejně, on je spokojený, že může sám a já mám jistotu, že se nají, při jeho samostatných pokusech je většina jídla na zemi místo v bříšku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
15.5.12 10:17

Nehrot to, este asi neprisiel jeho cas. To mas ako s lezenim, sedenim a vlastne vsetkym, deti si zrucnosti osvoja, ked pride ich cas. Nenut ho, daj mu jeho lzicku a ty ho krm, ked sa nechce sam krmit. 17mesiacov je nic :) On to pichopi neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
15.5.12 11:17

Myslím, že v 17 měsících má rozhodně nárok, aby ještě sám nejedl. Tyhle malé děti ještě nemají tak dobře zvládnutou koordinaci a je to pro ně zkrátka náročné. Myslím, že má čas ještě spoustu měsíců, než půjde do školky tak se to naučí.

• Citovat
  • Upravit
40
15.5.12 12:16

Syn má taky 17 měsíců, když jíme my, příbor by si hned od nás vzal, ale zatím mu jej nedávám. Stejně všechno „vykydá“, takže prostě čekám, až to jednou bude umět líp. Zdá se mi to ještě zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13745
15.5.12 13:10

Já syna už cca od roka krmím tak, že má vlastní lžičku a v jídle se rýpe a druhou ho krmím. Teď už cca měsíc zvládne jíst sám, chvíli ho vždycky nechám a pak ho dokrmím, protože si dá pár lžiček a pak začne dělat blbiny. Takže myslím, že na samotné jezení má ještě určitě čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí