Je mu 8 měsíců a odmítá pít :-(

168
14.5.12 20:28

je mu 8 měsíců a odmítá pít :-(

Maminky prosim poraďte mi muj syn prostě nechce pít :-(Jak ho mam naučit přijimat jiné tekutiny než mlíčko jak to měli vaše děti?Díky moc všem :) (nekojim je pouze na UM)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
402
14.5.12 20:34

Dobrý večer, Safounku, jsme na tom podobně, můj mrňous má 7 měsíců a také nechce. Jsme na UM, ani čaj (zkoušela jsem jich asi 15), ani mrkvovou šťávu (mrkev přímo miluje), ani vodu!!!! :-(. Ještě mě napadlo použít stříkačku. Vždycky vše vyprská a vzteká se. Pije jen Nutrilon, i ve vedrech, která v posledních dnech byla. S příkrmama jsme začali až od 6. měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
14.5.12 20:38

Měla jsem doma taky šíleného odmítavce všeho tekutého a byl to boj.Takže radu jako takovou nemám,nezbývá než zkoušet a zkoušet,nabízet a hlavně obrnit se trpělivosti :mrgreen: .Kluk mi začal pít přímo až z hrnku,žádné pítka,lahvičky,slámky.Jen velký hrnek jak tatka :mrgreen: ale i tak trvalo snad rok než začal pít tolik kolik má :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
14.5.12 20:39

Zkoušet různé flašky, různé šťávičky, čajíčky a já nevím co ještě (samozřejmě pokud nechce vodu, tou je potřeba začít), občas stačí vodu „osmrdět“ kapkou šťávy a hned to jde líp.
Mladší doteď pil hodně málo, teď se občas napije z nového pítka, protože to samé má starší a mladší mu ho bral a zkrátka zakázané ovoce nejvíc chutná a příklady táhnou :lol:
Doporučuju zkusit obyčejné brčko a láhev od rajce se sportovním pítkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16783
14.5.12 20:40

a co zkusit ošizený mlíčko? dávám malýmu odpol na spaní kvůlu tekutinám třeba 200 vody a 2 odměrky mlíka a třeba postupně ubírat až z toho bude voda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
14.5.12 20:43

Příspěvek upraven 04.05.16 v 14:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
14.5.12 20:44

Maminky, taky to u nás tak bylo. Malý je na Nutrilonu od 1 měsíce, od 4. výhradně jen na UM. Ze začátku jsem mu občas zkoušela fenyklový čaj. Většinou se po něm poblikal, tak jsem mu prostě čaj nedávala. Až jsme začli s příkrmy, začala jsem čaj zkoušet. A byla jsem opravdu nešťastná, nechtěl žádný - ani šáčkový ani granulovaný, ani bylinky ani ovocný, vodu nebo šťávičky taky ne. Doktorka radila, ať dávám více ovoce, že má vodu, jenže on mi odmítal i to ovoce. Čaj jsem začínala s prvním příkrmem někdy v 6m. Na pak se to zlomilo a v 8m ze dne na den začal pít čaj i jíst ovocné svačinky. Takže radím vydržet a zkoušet. Já jsem měla strach aby neměl nedostatek tekutin, tak jsem mu občas dala napít ředěného UM. Taky jsem zkoušela ho smíchat s čajem s tím, že postupně to mlíčko úplně z čaje vypustím. Ale poznal to a nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
14.5.12 20:45

zkus tu ovocnou šťávu, mě malá taky nechtěla teď v těch vedrech nic pít, neuměla z flašky, tak jsem koupila hrníček, dávala ji vodu a čaj a taky nic, pak jsem koupila šťávu hamánek, naředila s vodou a jak pila krásně z flašky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
14.5.12 20:46

Ahojky, u nás byl ten samý problém, náš prcek skoro do roka nechtěl pít nic jiného než UM, vyzkoušela jsem různý šťávičky i různý pítka a nic, až kolem toho roku se to nějak zlomilo a teď už pije normálně. Věř mi, že kdyby měl opravdu velkou žízeň, tak se určitě napije, ale asi jí zase takovou nemá, možná až bude tepleji, tak se ti rozpije trochu víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
14.5.12 20:47

Zítra 9 měsíců a stále nezmoudřel ;) Kojím, kojím, kojím a kojím - když jsou ty vedra, klidně co hodinu. je to na palici, vyzkoušela jsem ÚPLNĚ všechno, do hubičky nevezme nic kromě prsu a lžičky. Jí všechno krásně. Moooooooc se těším na léto, kdy se od něj nehnu ani do obchodu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
14.5.12 20:48

začala jsem dávat vodu se šťávou z Lidlu a pil tři lahve denně. Bylo to sladký, pak s postupem času jsem ubrala na šťávě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
14.5.12 20:49

@Iffka Tak zkus dávat pití po lžičkách, jinak moje malá by nejradši pila z našich " dospěláckých" hrnků, tak zkusit tak opatrně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
14.5.12 20:51

@kotaska91 ale to víš, že dávám po lžičkách, po každém jídle aspon pár, at si zvyká na jinou tekutinu, to otvírá zobáček ani necekne! Ani se moc nepocintá. Takže tu stovku denně dá po lžičkách.. je to zábavné, obzvláště když spěcháme :roll:

Jo a z hrnečků a skleniček taky pije - ovšem to musíme provozovat bud nahatí nebo ve vaně ;) a doufat, že je nerozhryže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
14.5.12 21:07

U nás skoro stejné. Už 11 měsíců a kromě trochy Sunaru poránu a dvou kojení (večer a v noci) do něj nic nedostanu. Zatím má dost tekutiny z jídla (jogurt, přesnídávka i maso-zelo, všechno má v sobě nějakou vodu), takže asi nestrádá. Zkusila jsem flašky z dudlem, hrnečky tekoucí i netekoucí, pítka, vodu, různé čaje a nic. Tak čekám. Slazené rozhodně dávat nechci, na zuby je to fakt mor. A přeučovat ze sladkého na vodu asi nebude snadné. Takže prostě zkouším a čekám, až se chytne. Jeho ségra vlastně taky začala až po roce, myslím, že njevíc se chytnul hrneček s brčkem. JInak jestli váš mrňous pije UM, tak se mi líbí ta myšlenka s tím šizením. To by asi mohlo fungovat. Přeju pevné nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
14.5.12 21:22

Náš prcek jí o stošest a pít taky nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí