Nechce moc příkrmy-dítě 9 měs.

62
23.4.08 18:48

Nechce moc příkrmy-dítě 9 měs.

Ahojky,

mám tento problém. Moje devítiměsíční dcera teď skoro vůbec nejí příkrmy, ne že by předtím byla nějaký velký jedlík, ale aspoň něco málo snědla, a to jak zeleninu tak ovoce, teď sní nanejvýš jogurt s banánem, už ani kaši, kterou dřív milovala nechce. Co ale vyžaduje je UM.
Ale přece v 9 měs. nemůže být živa jen na UM, i když ona by asi ráda…
Máte někdo něco podobného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1100
23.4.08 19:08

Taky jsme něco podobného prožívali, trvalo to asi 3 týdny a pak se to vrátilo do normálu - u nás to bylo asi tím že Vítkovi rostly zuby. Já bych to nehrotila, děti ví někdy líp než my co zrovna potřebujou. 8) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
23.4.08 21:33

ahoj,
já bych to nehrotila. Moje dcera do 10 měsíců nechtěla nic jiného než MM a rohlík :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
23.4.08 22:11

ivus, a jedl ti aspon mlicko?at uz um nebo mm? Nebo vubec nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
24.4.08 07:23

Ahojki

zrovna jako Jolča - hlavně to UM. Ostatní aby do ní člověk natlačil, a to ani to ne.. Maximálně dvě, tři lžičky, jinak zamkne pusu a nic do ní nedostanu… Prostě odmítá lžičku jako takovou, protože většinou toho, co jí dám do flašky, tak vyžahne (tekuté!!!), ale ostatní nic. Příkrm, kde jsou kousky už vůbec nebere - max. skleničku pro 4m - pyré (včera zase po dlouhé době snědla jednu mrkev od sunárku). Rohlíky, chlebík pouze rozdrobí, co jí dám okusovat tak okouše ale pečlivě vyplivne… nevím, kde se bere ta její váha (10m skoro 10kg), ale asi jí to stačí… Mlíka má 4× denně 200 ml a jednu flašku okolo 2hodin v noci - někdy zbyde, někdy ne. Tak jí alespoň střídám sunary - obyč, premium i premium banánové, občas do večerního dám kaši…

Zdravím nejedlíky

Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
24.4.08 09:18

Mispulka Začali jsme s příkrmy ve 4,5měs takže v těch 10měs už jedl v kuse těstoviny a maso už jsem taky jenom krájela. A najedno se šprajcl, k obědu nic, kaše večer taky nic moc, jedl jenom banány, kůrky chleba a hektolitry UM. Ale už je to zase zpátky v normálu - ale za tu dobu co nejedl obědy mu narostly 4 zuby nahoře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
24.4.08 09:43

budu doufat, ze je to jenom prechodne obdobi… a ze ji taky narostou horni zoubky, ma zatim jen dva dole.
je to ale k vzteku, clovek by ji dal to nejlepsi, mam nakoupeno, navareno, a ona to proste nechce… tak je mi to k vzteku a k placi…
Ale kdyz jime neco my, tak to loudi jak pejsek:-) Kdyz ji dam rohlik, tak to zboznuje, spis to tedy ocumla,ale asi si o to brousi i ty zoubky.
Jsem zvedava na dnesni obed, premyslim, ze bych se vratila uplne na zacatek, kdy jsme s prikrmy zacaly…mrkvicku,pak kvetak,pak dalsi zeleninu, pak ovoce…nevim.

dekuju, jsem rada ze nejsem sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
24.4.08 11:31

Rozhodně se nevracej :wink:, prostě jí vždycky zkus nabídnout něco u čeho jste skončily, když nic tak nic, neboj po nějaké době se to zase ujme. A jestli jí šmakujou rohlíky - tak hurá, aspoň něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí