Nechce pít a má zánět močových cest

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2273
13.6.13 20:18

Nechce pít a má zánět moč. cest

Milé maminky,
moc vás prosím o radu. Vím, že na toto téma tady diskuze jsou, ale zatím jsem nenarazila na nic, co by pomohlo.
Moje dcera (10 měs.) prostě nechce pít. A to nic a z ničeho. Máme doma asi 6 hrnečků a spousty čajů, granulované, obyč, sladila jsem glukopurem, prostě nic nevezme do pusy. Přes den ani Sunar. Pije ho jen ve spánku. Sice stále kojím, ale malá už moc nechce. A když ji kojim více, tak pleny nejsou víc počůrané. Takže si myslím že jen tak ožužlává.
Už jsem docela v koncích, malá má totiž zánět močových cest :(
Už jsme najely na tvrdý režim se stříkačkou, ale bohužel je to se šíleným řevem a navíc se to naučila plivat. Popřípadě blinkat :-(
Příkrmy jí ředím, vařím polívky, ale bojím se, že je to stále málo…
Nenapadá vás cokoli? Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15225
13.6.13 20:24

Zkus jí dát na cucání led. Nemám s tím zkušenost, ale radí se to při dehydrataci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
13.6.13 20:26

Druhorozený taky nechtěl, on už ani nebyl kojený, takže jsem měla přehled o každém mililitru. Pil mlíko ráno a večer. Co vypil ráno třeba víc mlíka, o to míň pití vypil přes den :roll: Pakárna.
Třetímu teď hodně chutná banánový džus s ovocem babydream z rossmanna, většinou mají děti rády banány a tohle je opravdu velice dobré, tak zkusit ten?
A jinak přikládat, přikládat, pokud je dítě nemocné, tak ono se to během dne nasčítá a vypije aspoň trochu víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
13.6.13 20:27

@Ukulina zkusím, děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
13.6.13 20:28

@Hančíí co ředěné džusy? Ty frčí u nás. Kupuju v Rossmannovi a prtě se po nich může utlouct. Mají z nejrůznějšího ovoce. Pak taky měl rád vodu z vařených jablek, když mu dělám výživu.
Nejraději pije z brčka a když mám taky brčko a vypadá, že mu upíjím, tak vypije i vodu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
68887
13.6.13 20:29

S 13 m dcerou jsem skončila v nemocnici se zánětem ledvin, nutili mě psát bilance tekutin a pak z toho šíleli, že nevypije nic, tak to dorovnávali kapačkama. Pět doktorů se chytalo za hlavu, že nás nikdy nepustí domů, dokud do ní nenaleju aspoň půl litru tekutin denně (vodu v příkrmech, ovoci, zelenině nepočítali, nakojila jsem po převážení 30 ml), až poslední den dorazil jejich šéf a taky se chytnul za hlavu. Prý jestli pila předtím. No nepila, tak deci denně :nevim: Tak prý - no to bychom si vás tu taky mohli nechat dva roky, že jo. A pustil nás domů.
Kde dcera opět vypije svou deci-dvě denně. Ale kupodivu co dvě hodiny měním fest pročůranou plínu, takže sice netuším jak, ale evidentně do sebe nějaké tekutiny dostane :nevim: Čímž nechci říct, že je to OK, když nepije, ale prostě nemusí to být konec světa. Moje dcera z jednoho druhu hrnečku pít umí, ale prostě jen když má náladu, což zrovna moc často není, a to se starám, aby ho měla vždy v dosahu a vyzkoušela už jsem snad všecko od čisté vody po slazené i neslazené čaje, ovocné šťávy… ale dokud má počůrané plíny, už to neřeším, bych se zvencla :oops: Zcela mi stačilo, že si tou epizodou s ledvinama vypěstovala solidní odpor k nočníku :?
Vařím polívky, ráno dávám um, nabízím hodně šťavnatého ovoce a zeleniny, ředím příkrmy a snažím se nehroutit :lol: Už dva měsíce má moč čistou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
13.6.13 20:32

@Gladys děkuji, banán ráda nemá :-( Ale třeba tekutý vezme :-) Za zkoušku už nic nedám. Ale problém je, že ona si nenechá nic dát ani k puse, natož do pusy :-(
Moje záchrana je, že pije sunar aspoň ve spánku, ale děsím se, až nebude chtít ani to. Nic jiného ve spánku nevezme… Je to opravdu pakárna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
13.6.13 20:32

@ugluk Ta naše taky skoro nepila, deci a půl bylo maximum, byla teda na UM a dr. to stačilo. Už nějaký ten týden je bez UM a začala víc pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
13.6.13 20:33

DŽUS, NAŘEDĚNÝ PŮL NAPŮL S VODOU - jablečný, hruškový, banánový, mrkvovou štávu jsi zkusila? Nehledˇna kalorie, hledˇna příjem tekutin. Tohle často zabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
13.6.13 20:34

@Billi džusy jsem zkoušela, nic :-( prostě si to ani do pusy nevezme. A brčko si myslím, že nemá cenu, prostě nechce z ničeho tahat, když už to má náhodou v puse…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
13.6.13 20:36

@ugluk jo, kapaček se děsím. Plíny bohužel pročůrané nejsou, stačí nám 3 na den a to nejsem čuně, ale prostě klidně celé dopoledne nečůrá :-(

Příspěvek upraven 13.06.13 v 20:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
13.6.13 20:36

Ahoj, naše smrádě také nechce pít - takže flašku sice nabízím, ale většinu prostě nalžičkuji. Když dávám ovocnou přesnídávku, tak do toho dávám hodně vody a teď, jak budou ještě větší vedra, tak budu dávat tímto stylem celý den - prostě voda, do toho trochu přesnídávky, moc to nemíchám, aby v tom byly cucky a takhle lžičkuji, samotnou vodu nebo šťávu by většinou plival, s cuckama to bere.

• Citovat
  • Upravit
29577
13.6.13 20:37

Meloun. Zkusila jsi dát meloun?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
13.6.13 20:38

@berry4 na kalorie rozhodně nehledím, malé by neškodilo přibrat. nějaké džusy jsem zkoušela, ale prostě ani neochutná, na lžičce vyrazí… Ale asi nezbyde než zkoušet dál. Ale nevím, jak to do ní dostat, nechci to dávat stříkačkou, bojím se, že už jen proto to odmítne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
13.6.13 20:39

@berry4 meloun nechce, zkoušela jsem, akorát se nadavovala :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie